Sæt Pris på Familiefotografier: Tips til at tage flotte billeder

Sæt Pris på Familiefotografier: Tips til at tage flotte billeder

Når du ser gamle familiefotografier, bringer det nostalgiske minder frem. Uanset om det er et bryllup, en madkurv iparken eller leg derhjemme, er det vigtig at bevare disse familie-øjeblikke.

Vi har vidunderlige gamle fotografier fra vores forfædre, men det er også vigtigt at dokumentere vores liv og værne om nutidens familiesammenkomster og arrangementer.

Men det kan være svært at tilskynde børnene og hele familien til at sidde sammen til et portræt. Det er derfor – somen del af vores “Treasure Family Photos” verdensomspændende initiativ – vi tilbyder tips til at gemme og dele din familiehistorie.

Her er nogle tips til at tage fantastiske familiefotografier:

1. Vælg et tidspunkt der passer alle

Det er ikke altid let at få hele familien samlet på én gang. Planlægning på forhånd er vigtig, for at sikre at alle kan deltage.

2. Placering, Placering!

Hold placeringen enkel og tilgængelig. Sørg for at der er plads nok til alle der skal med på billedet. Vær opmærksom på baggrunden, for at sikre at intet forstyrrer fokus på familien.

3. Tænd lyset

Før du tager billedet, kontroller at belysningen ikke er for mørk eller for lys. Er du udendørs? Undgå at fotografere direkte i solen.

4. Vær ikke bange for højder

Det kan synes indlysende, men hvis du tager et store gruppefotografi, så sørg for at de højeste familiemedlemmer er bagerst og de laveste forrest.

5. Hvad skal man tage på?!

Koordiner, men lav det ikke ens. Undgå mønstre der vil aflede opmærksomheden fra ansigter. Tag hverdagstøj på og vær afslappet. Lav et naturlig fotografi med din familie.

Photo credit: fotozup.com

Photo credit: fotozup.com

6. 1,2,3, Smil !

Fotografier hvor halvdelen blinker eller ser væk fra kameraet? Tæl ned, det kan hjælpe folk med at posere og koncentrere sig om et gruppebillede.

7. Upload og Del

For ikke at risikere at miste disse fotografier placer dem online! Med et MyHeritage family tree, upload og del dem med dine slægtninge – og navngiv ansigterne på dem.

Photo tagging (Click to zoom)

Photo tagging (Click to zoom)

8. Identificer pårørende

Sørg for at du registrere navnene på alle på billedet, samt dato og sted. Hvis det var en særlig begivenhed, tilføj disse

oplysninger også. Hvis du er i tvivl, så spørg andre familiemedlemmer. Med et online stamtræ kan du gemme disse

notater om fotografiet for at dokumentere dine familieminder.

9. Årlige Fotografier

Hvorfor ikke gøre det til en tradition at tage et årlig familiefotografi? Intet er sjovere, end at se tilbage på, hvordan alle er vokset gennem årene.

10. Slap af, vær sjov og vær naturlig

Vær vild og kreativ! Tag et original og sjovt billede, som tillæg til det klassiske familiefotografi.