Vores historier: Genetik fører til slægtsforsknning

Kommentarer.

Nogle mennesker begynder med traditionel slægtsforskning og vender sig så mod genetik for at finde flere forbindelser, men MyHeritage medlem Peggy Shckelford, 64, fra det sydlige Californien, begyndte sin slægtsrejse med at forstå genetik i hendes familie.

Hun har to voksne døtre og tre hunde. Hun har en bachelorgrad i computer og videnskabsledelse og arbejder som forretningsudvikler. Skønt født lige uden for Chicago (i Hammond, Indiana), voksede Peggy op i det nordlige Californien. Hendes arbejde omfatter analytisk forskning og udvikling af software.

Peggy og hendes familie ved en for nylig familiesammenkomst. Peggy er midt for bagerst i den ferskenfarvede.
Peggy og hendes familie ved en for nylig familiesammenkomst. Peggy er midt for bagerst i den ferskenfarvede.

For omkring 30 år siden begyndte hun rejsen for at opdage sine familierødder. Kun bevæbnet med nogle familiehistorier, begyndte hun sin forskning. Det var meget svært at gå tilbage dengang, siger hun. Der var meget lidt tilgængelig on-line, og det meste af hendes forskning involverede at gennemse mikrofilm af folketællinger for at finde folk og spor.

Slægtsforskning er blevet en af mine passioner, og jeg elsker at rejse til steder, hvor mine forfædre levede og udforske områdets historie.

Hendes families genetik spillede en stor rolle i hendes passion for slægtshistorie.

Min mor Edna har fem søstre og brødre. Alle mine tanter og onkler har haft enten bryst-, æggestok- eller prostatakræft, også min mor. Det var en bekymring for hvorvidt dette kunne være arvelig kræft, som startede min forskning i mine forfædre, for at se om for tidlig død som følge af kræft var fremherskende. En god ting som jeg har fundet er, at de fleste af mine forfædre døde helt gamle, bortset fra lejlighedsvis barnedød eller død efter indianerangreb mv.

Undervejs har hun lært meget om sin fars familie, der dybest set var analfabeter, Kentucky ”hillbillies”, siger hun.

Min farfar, John H. Shackelford og hans familie kunne ikke læse eller skrive, så alle oplysninger fra den side af familien var verbale og med mistanke om unøjagtigheder. Lidt vidste jeg om den hæderkronede slægtshistorie der stod bag disse landlige folk fra Kentucky.

Hurtig videre til i dag med alle de tilgængelige indekserede optegnelser fundet på MyHeritage og andre kilder som har hjulpet hendes forskning.

Jeg begyndte hurtigt at finde spor der førte mig længere tilbage og længere ind i familien. Familien boede i Kentucky i lang tid og var nogle af de første nybyggere der, men familien havde endda en mere fornem fortid, da de var nogle af de første nybyggere i Amerika.

Da hun udforskede familieslægten, opdagede hun at hans familie havde været i dette land I hundred af år, gående tilbage til de første hollandske nybyggere i New Amsterdam (som senere blev New York):

Kort over New Amsterdam, cirka 1660.
Kort over New Amsterdam, cirka 1660.

Maria Phillippese du Trieux rejste til Manhattan med sin far Philippe på skibet New Holland, Nieu Netherlandt i 1624 – det første skib fra det Hollandske Vestindiske Kompagni. De var valonere – protestanter af fransk afstamning, som boede i dagens Belgien. Som berygtet værtshusholder havde hun to ægtemænd, og jeg nedstammer fra Jan Peeke den anden. Maria blev smidt ud af bosættelsen for at støje i timevis på Sabbatten og for at sælge til indianerne.

New Netherland skibet
New Netherland skibet

Der er endda en Mayflower forbindelse:

Thomas John Rogers, en Mayflower passager, er min niende olde-onkel. Selv om han døde den første vinter i Plymouth, men hans søn overlevede og mere familie ankom senere.

De fleste af hendes fars familie havde indvandret til den nye verden i 1600-tallet.

Der var læger og minister og familien er fjernt beslægtet med Teddy og Eleanor Roosevelt og William Rogers Clark fra Lewis og Clark ekspeditionen. Det ser ud til at med de store familier, blev de yngre søskende nødt til at flytte mod vest for at få jord og besiddelser, og som familien fortsatte med at flytte mod vest, jo fattigere og fattigere var de.

MyHeritage har muliggjort for Peggy hurtig at forbinde andre familiemedlemmers forskning til de same rødder gennem SmartMatches, og sporene kommer hurtigere end hun an følge med.

Jeg modtager flere Smart Matches hver uge. Mens nogle ikke er relevante, er mange gyldige forbindelser, der har hjulpet min forskning og fremmet den.

Familien havde også længe ment at hendes oldefar på den mødrende side, Edward MacKay var født i Skotland som noteret på hans dødsattest som fødested. Peggy var i stand til at spore hans fødsel tilbage til Limerick, Irland, selv om han ændrede sit navn flere gange gennem årene. Han var faktisk irsk og ikke en skotte. Hans navn ændrede sig fra folketælling til folketælling, undertiden Mulchay eller Mulcahy til MacKay og McKay. Peggy blev medlem af MyHeritage for mere end 10 år siden. Hun elsker, at hun nu kan udskrive en kopi af alt i træet i bogform.

Det er en fantastisk måde at dele oplysninger med resten af familien.

Med hensyn til hendes families engagement i hendes søgen, siger Peggy, at hun har delt hendes resultater med resten af familien, og en af også hendes søstre forsker sammen med hende. Hendes træ har mere end 2.800 personer i øjeblikket. Mens hendes nærmeste familie er på vestkysten, strækker hendes forfædre sig tilbage til østkysten og de fleste steder midt i mellem. Vi spurgte Peggy om hun havde opdaget ukendte eller længe forsvundne slægtninge.

Jeg fik en ven på Facebook, der bor i Atlanta. Jeg tilbød at hjælpe hende med at forske i hendes familie for at få hende startet. Jeg var forbløffet over at finde ud af, at vi faktisk er beslægtede. Hendes grandtante giftede sig med en efterkommer af en i min familielinie. Hun kommer også fra forfædre der indvandrede til landet i 1600-tallet.

En interessant opdagelse var en gammel avisartikel om hendes oldefars død, Thomas Allen Shackelford.

Han arbejdede på en mølle, da ventilen på kedlen satte sig fast. Han og fire andre mænd forsøgte at løse problemet, da kedlen eksploderede og dræbte alle fem mænd. Indtil jeg fandt denne artikel, vidste jeg ikke, hvornår eller hvordan han var død.

På Peggy’s morfars side er to store mysterier løst. Det første var oprindelsen af en bedstefar Albert Fischer, af tysk herkomst. Han forlod hjemmet i en meget ung alder og havde kun lidt kontakt med sin familie. Rygtet var at familien var jødisk, og det var af stor interesse for Peggy, fordi jødisk afstamning er en stor risikofaktor i BRCA1 og BRCA2 genet relateret til brystkræft og kræft i æggestokkene, to former, der er alt for almindelig i hendes familie.

Jeg tog Autosomal DNA-testen og opdagede, at jeg har mindre end 2% europæisk jødisk herkomst og yderligere forskning har ført til at fastslå, at familien meget sandsynlig var katolske.

Peggy fandt ud af at Albert Fischer’s mor var Louisa Kramer. I en folketælling var Louisa’s bror præst i Chicago. Hans far var også Albert Fischer og kom fra Württemberg, Tyskland.

Jeg har ikke været I stand til at komme længere tilbage i Tyskland for Fisher familien, men Kramer familien var fra Bayern, et stærkt katolsk område. Jeg har for nylig taget den specifikke test for BRACA1 og BRACA2 gener og andre relaterede gener, men vil ikke modtage resultaterne før til september.

Det andet mysterium opklarer sig stadig af sig selv.

Vi begyndte med meget lidt information om min oldefar Edward McKay, hvos dødsattest anførte at han blev født i Skotland. Gennem en kombineret indsats af fætre, var vi i stand til at finde andre optegnelser, der viser at hans navn blev ændret flere gange i løbet af levetiden, og at han virkelig var født i Limerick, Irland som Edward Mulchay.

Familien forsøger stadig at finde sine rødder og familiemedlemmmer, men i det mindste er vi nu på udkig i det rette land.

Soundex søgningen har hjulpet meget med at finde mulige kandidater som yderligere forskning verificerede som slægtninge.

Der er mange udfordringer i slægtsforskning siger Peggy, “men MyHeritage er med til at nedbryde barrierene og giver mig vidunderlige værktøjer til at komme videre (eller tilbage, som det var).” Peggy delte disse tips til dem der lige er begyndt deres skægt-historiske rejse:

– Tjek dine datoer, og sørg for at datoerne er sandsynlige. Jeg har set nogle mennesker forbinde en kvinde med et barn og kvinden ville have været i 60 års alderen eller ældre, da barnet blev født. Det passer bare ikke sammen. Eller et barn tilskrives en mand afdød flere år før. – Tag ikke andres forskning som fakta, med mindre der er dokumentation der støtter det, og det forekommer sandsynlig.

Nød du a læse Peggy’s historie? Del dine kommentarer nedenfor. Har du en historie at dele? Send den til stories@myheritage.com.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.