Record Detective™: Ny teknologi til slægtsforskning

Kommentarer.3

Record Detective™ er den første teknologi af sin art, der fra en enkelt historisk optegnelse automatisk går videre til at indsamle oplysninger fra andre tilknyttede kilder og stamtræer.

Her er en kort video, der forklarer, hvordan systemet virker:

Record Detective™ skaber nye ledetråde ved at lade den enkelte optegnelse være åbningen til flere dokumenter. F.eks. vil en optegnelse fra MyHeritages digitale arkiv, SuperSearch, automatisk indeholde et resumé af andre kilder og relaterede personer i andre stamtræer og dermed levere ny information og ledetråde, der kan hjælpe din research i nye retninger.

Record Detective

Record Detective™ forvandler historiske optegnelser til intelligente objekter, der bestemmer hvilken person, de handler om, og derefter automatisk udfører yderligere research om denne person. Historiske kilder er uvurderlige for alle, der interesserer sig for slægtsforskning. MyHeritage råder over mere end fem milliarder optegnelser, og denne enorme mængde oplysninger kan komme dig til gode i din slægtsforskning.

Her er et eksempel på, hvordan Record Detective™ starter med en californisk registrering af Frederick Thomas Blanchards død og herefter finder frem til en over 100 år gammel avisartikel, der beskriver, hvordan han mødte sin kæreste og blev gift med hende.

En optegnelse over et dødsfald giver indsigt i den afdøde person, mens denne avisartikel omtaler hans ægteskab. (Klik for at zoome ind)
En optegnelse over et dødsfald giver indsigt i den afdøde person, mens denne avisartikel omtaler hans ægteskab. (Klik for at zoome ind)

Hvis du f.eks. har fundet en slægtning i MyHeritages samling af folketællinger, vil MyHeritage finde optegnelser af samme person i tidligere og senere folketællinger samt gå videre og vise dig hele husstanden.

Det betyder, at fund som f.eks. ægtefællens gravsten, avisartikler om personens søn eller forældrenes immigrationspapirer vil blive vist direkte på folketællingssiden. Metoden er den mest avancerede og præcise teknologi, og der er meget få fejlskud.

En amerikansk folketælling fra 1940 viser relevante optegnelser og personer, der også stod på den oprindelige liste, og indbyder hermed til nye opdagelser. (Klik for at zoome ind)
En amerikansk folketælling fra 1940 viser relevante optegnelser og personer, der også stod på den oprindelige liste, og indbyder hermed til nye opdagelser. (Klik for at zoome ind)

Som du kan se på billedet ovenfor, kan optegnelser om en enkelt person også referere til andre. Det gælder vielsespapirer og folketællinger, der ofte har lister over husstandens medlemmer. Hvis de personer, der optræder på listen, også findes på stamtræet på MyHeritage, vil Record Detective™ vise links til profiler af disse personer.

”Relaterede personer” er profiler på dit MyHeritage stamtræ, der har forbindelse til den person eller de personer, der optræder i den optegnelse, du aktuelt kigger på.

Du kan få mere at vide om optegnelser og profiler, der vises af Record Detective™, ved at føre cursoren over thumbnailen af dem. Resumeet vil vise en score på mellem en halv og fem stjerner, alt efter hvor sandsynligt det er, at den historiske optegnelse virkelig omhandler vedkommende person. Klik på navnet på den optegnelse eller person, der er linket, for at se nærmere på oplysningerne.

Ved at føre cursoren over optegnelsens thumbnail, kan du se et tooltip med et detaljeret resumé af optegnelsen samt den score, som fundet har fået af Record Detective™.
Ved at føre cursoren over optegnelsens thumbnail, kan du se et tooltip med et detaljeret resumé af optegnelsen samt den score, som fundet har fået af Record Detective™.

Der er især to måder at komme til Record Detective™ på – via Record Matches og fra MyHeritages digitale onlinearkiv, SuperSearch.

Record Match

Record Matches on dokumentti, jonka arvioidaan olevan tärkeä sukusi historian kannalta, kuten esivanhempiesi syntymätietue, sukulaisen hautakiven kuva tai sanomalehden artikkeli. Record Matches selvitetään automaattisesti kaikille MyHeritagen sukupuille.

1) Kun olet kirjautunut perhesivustolle, käy Sukupuu-valikon Record Matches –sivulla. Voit tarkastella osumatietoja henkilöittäin tai historiallisten kokoelmien perusteella.

Record Matches (klik for at zoome).
Record Matches (klik for at zoome).

2) Hvis du kigger på matches via samlingerne, skal du klikke på Se Matches-knappen ved siden af en samling for at se dine Record Matches i den.

(Klik for at zoome)
(Klik for at zoome)

3) Klik på den blå knap, hvor der står ”Gennemse match” for at se nøjere på matchen. Folketællingen ovenover har lister over andre medlemmer af husstanden, da folketællingen blev foretaget. I dette eksempel hedder husstandens overhoved Charles Yutze. Han er gift med Alice, og de har børnene Charles, Dorothy og William.

Record Detective™ viser alle dokumenter for alle medlemmer i husstanden (klik for at zoome).
Record Detective™ viser alle dokumenter for alle medlemmer i husstanden (klik for at zoome).

I dette eksempel begyndte vi med en Record Match på Alice Yutze i folketællingen, og Record Detective™ fandt yderligere syv optegnelser om Alice og hendes familie, herunder folketællingen fra 1930 og en gravsten.

SuperSearch

Record Detective™ er også nyttig, når du finder en relevant historisk optegnelse ved at søge i SuperSearch, der er MyHeritages søgemaskine med flere milliarder historiske optegnelser.

1) Gå ind i SuperSearch på www.myheritage.dk/research og søg på hvilken som helst person, du er interesseret i.

2) Få en liste over alle optegnelser og stamtræsprofiler, der matcher din søgning. Klik på det du gerne vil se nærmere på.

Resultater af en søgning i SuperSearch (klik for at zoome).
Resultater af en søgning i SuperSearch (klik for at zoome).

3) På hver enkelt side vil Record Detective™ forsøge at finde flere dokumenter om de personer, der optræder i den optegnelse du fandt, samt stamtræsprofiler på personerne.

I den amerikanske folketælling fra 1940 vises optegnelser for den person, der er søgt på, samt andre medlemmer af hans eller hendes husstand (klik for at zoome).
I den amerikanske folketælling fra 1940 vises optegnelser for den person, der er søgt på, samt andre medlemmer af hans eller hendes husstand (klik for at zoome).

Det er spændende at finde nye slægtninge. Hvis du har fundet en relevant person på et stamtræ, kan du kontakte den MyHeritage bruger, der har indsat personen. Brugeren er som regel i familie med personen og dermed muligvis i familie med dig.

Har du fundet en slægtning gennem Record Detective™? Kontakt ejeren af stamtræet for at udveksle oplysninger og fotos.
Har du fundet en slægtning gennem Record Detective™? Kontakt ejeren af stamtræet for at udveksle oplysninger og fotos.

Fortrolighed

Vi har en politik, der værner om privatlivet og sørger for, at nulevende personer ikke optræder som matches bortset fra på din egen familieside. Det betyder, at fremmede aldrig vil se nulevende personer fra dit stamtræ som ”relaterede personer”.

Selv om du har fundet en god optegnelse eller profil gennem Record Detective™ – og sandsynligheden er, at næsten hver eneste optegnelse eller profil, den viser, er korrekt og relevant – kan du ikke automatisk forbinde de oplysninger med dit træ for øjeblikket. Det er en funktion, vi arbejder på og snart vil tilføje, men for øjeblikket må du bare studere oplysningerne og manuelt overføre relevante informationer til dit eget stamtræ.

Opsummering

Record Detective™ er en banebrydende teknologi fra MyHeritage, der giver dig mange nye oplysninger, dokumenter og stamtræer for de samme personer. Programmet er meget præcist og spilder ikke din tid med forkerte matches. Det er helt originalt, og inden for branchen er der ikke noget andet, der helt ligner det.  Teknologien erstatter ikke den manuelle research, men den kan ofte hjælpe dig med at spare tid og finde relevant information, du aldrig selv ville have fundet. Du kan gratis se et resumé af optegnelserne. Hvis du ønsker fuld adgang til alle historiske samlinger og matches, kan du vælge en billig ordning, hvor du betaler hen ad vejen, eller et dataabonnement.

Hos MyHeritage forsøger vi hele tiden at forbedre og videreudvikle vores teknologier for at gøre din slægtsforskning mere spændende og udbytterig for dig.

Prøv vores Record Detective™ for at se, hvad du finder ud af.

God fornøjelse.

MyHeritage teamet

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.

 • F.J.Bøving


  14. december 2014

  Det skaber et meget hurtigere søgefelt, og lader til at forbedre slægtsforskning væsentlig… så nu skal det afprøves!

 • Livinus Dujardin


  10. marts 2015

  Jeg fik forresten ikke med, at diverse links i beskrivelsen også åbner til finsksprogede hjemmesider – i alt fald fra min computer. Det er heller ikke smart…

  • Sara


   26. marts 2015

   Hej Livinus,

   De ska öppna på danska nu.

   Vänligen Sara