Nyhed! 46 millioner svenske husstands optegnelser er nu online

Nyhed! 46 millioner svenske husstands optegnelser er nu online

Vi kan med glæde fortælle, at vi har tilføjet mere end 46 millioner svenske husstands optegnelser til MyHeritage SuperSearch. Du kan nu søge i svenske sognebøger fra 1880 til 1920, der er i høj kvalitet, indekseret og tilgængelige via internettet for første gang nogensinde. Sognebøgerne indeholder informationer om fødsler, dødsfald, ægteskaber, adresser og ændringer i husstandens sammensætning. De giver en unik indsigt i svenskernes liv og dagligdag i denne periode, hvilket gør denne samling til en fantastisk familiehistorisk ressource for alle, der vil undersøge deres arv.

Søg i de svenske husstandsundersøgelsesbøger nu.

Svenske husstandsundersøgelsesbøger er den primære kilde til forskning af enkeltpersoners og familiers tilværelse i de svenske sogne. De strækker sig fra slutningen af 1600-tallet og frem til de moderne tider. Bøgerne blev ført og opbevaret af den svenske lutheranske kirke, der havde til opgave at bevare de officielle optegnelser over den svenske befolkning frem til 1991.

Hver bog eller serie af bøger repræsenterer en 3-10årig periode i sognet. Hvert år, frem til 1894, besøgte sognepræsten hvert eneste hjem for at eksaminere hver enkelt sognemedlems viden om katekismerne. Samtidig indsamlede sognepræsterne information om fødsler, dødsfald, hvor folk var flyttet hen eller kom fra, mm. Hvert år vendte præsten tilbage for at opdatere de tidligere førte oplysninger, ligesom han noterede ændringer i antallet af husstandens medlemmer. Du kan derfor følge familierne fra år til år, og ofte fra sted til sted i hele landet, fordi bøgerne blev opdateret årligt.

Eksaminationerne blev i 1894 erstattet af Församlingsbok, som var fortegnelser, den svenske kirke brugte til officielt at holde styr på befolkningsantallet fra år til år. Kirkens fokus på eksaminering af sognebørnenes viden om katekismerne blev fjernet, og man fokuserede i stedet på tælling af den svenske befolkning.

Vi har med hjælp fra vores svenske partnere, ArkivDigital, lavet et navneindeks ud fra de svenske husstandsundersøgelsesbøger, der består af mere end fem millioner farvebilleder i høj kvalitet. Denne del af de svenske husstandsundersøgelsesbøger dækker hovedsageligt årene 1880-1920, men der er enkelte undtagelser, som går helt tilbage til begyndelsen af 1800-tallet og slutningen af 1700-tallet. Bøgerne er en uvurderlig samling, som giver indsigt i sammensætningen af familier i Sverige – fra vugge til grav eller udvandring.

De svenske husstandsundersøgelsesbøger er blevet tilføjet til de mere end seks milliarder historiske dokumenter fra hele verden, som findes i SuperSearch™, der er MyHeritage søgemaskine for historiske dokumenter.

Kombineret med vores innovative matchningteknologier er disse samlinger endnu mere brugbare. Som MyHeritage-medlem vil du modtage Record Matches for alle optegnelser, som matcher profiler i dit stamtræ. Du kan gemme matchning, ligesom du kan importere nye informationer direkte til dit stamtræ ved at bruge vores funktion, der kan overføre informationer fra en optegnelse – du kan sågar overføre nye mennesker til træet direkte fra optegnelsen. Vores Record Detective-teknologi sikrer, at hver optegnelse leder til endnu flere optegnelser, og det forvandler en enkelt opdagelse til dør, som leder videre til flere opdagelser. Hver optegnelse viser en opsummering af andre optegnelser og individer stamtræer, som har en relation til den oprindelse optegnelse.

Denne betydningsfulde samling bestående af svenske husstandsoptegnelser vil være en fantastisk hjælp til dig, med svenske aner, som er på jagt efter din slægtshistorie. Samlingen gør dig i stand til at lære mere om dine svenske forfædre og det liv, de levede år efter år, hvilket maler et billede af, hvordan livet i Sverige var for hundrede af år siden.

Søg nu og opdag hvordan dine svenske forfædre levede! Vi glæder os til at at høre om dine spændende opdagelser.

Kommentarer

E-mail-adressen holdes privat og vises ikke

 • Jakob

  25. oktober 2015

  Er det muligt at lave direkte opslag i undersøgelserne i stedet for at søge efter resultater?

  • Kasper

   5. november 2015

   Hej Jakob

   Tak for din henvendelse. Jeg må bede dig om at kontakte vores tekniske support for et svar på spørgsmålet. Hvis du har en Facebook-profil, kan du også med fordel søge om medlemskab i den danske, uofficielle MyHeritage Facebookgruppe.

   De plejer at være gode til at hjælpe hinanden med svar på tekniske spørgsmål.

 • Lise Jensen

  6. november 2015

  Hej Kasper.
  Min ene webmaster er død for ca. 2 år siden. Hvad sker der med slægtstræet?? Kører det blot automatisk videre ! Ingen bliver født eller dør.
  Første gang jeg kunnet spørge nogen – regnet med et svar.
  Tak for hjælpen.
  Lise

 • Kasper

  16. november 2015

  Hej Lise

  Ja, stamtræet fortsætter med at være online, indtil det bliver slettet.

  Du bedes skrive til support@myheritage.dk, hvis du ønsker det fjernet.

  Venlig hilsen

  Kasper
  MyHeritage

 • Lise Jensen

  16. november 2015

  Hej Kasper.
  Tak for dit svar. Det var nok det, jeg tænkte. Stadig kan de gamle data være OK. Hvis der er kommet ny webmaster, får jeg så besked?
  Solskinshilsen
  Lise

  • Kasper

   17. november 2015

   Hej Lise

   Hvis du er en af administratorerne, får du automatisk en opdatering per mail, hvis deer sker ændringer.

   Mange hilsner

   Kasper