Vi præsenterer Record Detective™ II

Vi præsenterer Record Detective™ II

Vi er glade for at annoncere, at vi netop har udgivet Records DetectiveTM II, der er et kraftfuldt, teknologisk redskab til at fremme forskningen i familiehistorien.

For næsten tre år siden annoncerede vi lanceringen af Record DetectiveTM – en teknologi som genererer nye spor og opdagelser. Når du bruger Records DetectiveTM, vil optegnelserne, du finder med SuperSearchTM, automatisk føre til yderligere optegnelser og stamtræer, der er relateret til den samme person.

Styrken i videreførelse og begrænsningen

Førhen brugte Records DetectiveTM en videreførelsesfunktion: Hvis optegnelse A matchede med person B i et stamtræ, og person B matchede med person C i et andet stamtræ, mens person C var et match med optegnelse D, så blev optegnelse A og D betragtet som et match med hinanden, hvormed Records DetectiveTM refererede fra den ene til den anden og omvendt. Dette medførte opdagelser såsom fødselsattesten på en person ledte frem til en avisartikel, som fortæller om selvsamme persons bryllup.  Dette simulerede deduktioner, som førhen kun menneskelige slægtsforskere kunne nå frem til, da en fødselsattest ikke angiver navnet på den person, som vedkommende senere giftede sig med. Teknologien havde dog en begrænsning: Records DetectiveTM var kun i stand til at finde informationer, hvis der var mindst én profil i et stamtræ, som passede til optegnelsen, og det var ikke garanteret, at der fandtes sådan en profil. Omtrent halvdelen af alle historiske optegnelser på MyHeritage har ikke en match med en profil i et stamtræ endnu.

Vi udfordrer detektiven

Begrænsningen irriterede vores hold af udviklere som bare pokker, så de ville forbedre teknologien. Målet for den næste generation af Records DetectiveTM var, at funktionen skulle være så god, at den ville være en seriøs udfordrer til titlen af verdens bedste detektiv gennem tiden. Derfor gav udviklerne projektet øgenavnet, ”Professor Moriarty”.

Den seneste udgave, Records DetectiveTM II, løser videreførelsesproblematikken, og udover alle de matches teknologien var i stand til at levere før, kan du også få direkte match fra optegnelse til optegnelse – sågar for optegnelser, der ikke har en matchende stamtræsprofil på MyHeritage.

Flere matches

Resultatet er Sherlock Holmes på steroider, da antallet af matchende dokumenter for hver optegnelse er skudt i vejret. Denne nye teknologi viser muskler ved at besidde hele 2,2 milliarder nye matches. Record Detective™ II forsyner dig med nye informationer og spor, så du kan grave dybere ned i din families historie – alt sammen uden at ofre nøjagtighed.

Her er nogle illustrerede eksempler

Forestil dig at du bruger søgemaskinen på MyHeritage, og du finder en optegnelse, der tilhører en af dine slægtninge. Nu vil denne optegnelse ikke længere være en blindgyde, eftersom den vil føre til nye dokumenter om dine slægtninge.

Her er en række eksempler, som demonstrerer Record Detective™ II i aktion:

1. Marie Freeser optræder som en 12-årig pige fra Montana i en amerikansk folketælling fra 1900, som automatisk bliver matchet med hendes ægteskabsattest, hvilket afslører alt som hendes mand og hans forældre – vi får sågar uddrag fra hendes årsbog, som indeholder en overraskelse (se nedenfor).

Record Detective™ resultater bliver altid vist i bunden af hver attest eller optegnelse.

Det er interessant at se et billede af en voksen Marie Fresser ved hendes dimission.

2. En relativ kedelig passagerliste, hvor Johann Kliewert figurerer, bliver matchet med en meget mere detaljeret immirationsoptegnelse, som indeholder navnet på hans familiemedlemmer.

Den matchende passagerliste viser alle familien Kliewerts medlemmer – inklusiv alder og erhverv. På passagerlisten kan vi læse, at Kliewert-familien var bøndere, og Johann havde tre sønner samt fire døtre – selv Anna på 12 er registreret som en bonde!

3. En svensk vielsesattest for Klara Matilda Gustafsdotter og Anders Johan Alfred Andersson matcher med syv optegnelser i den svenske husstandsundersøgelse.

Vi kan følge familien år efter år, fra sted til sted, over hele Sverige og familiens vokseværk.

Du kan, helt eksklusivt for MyHeritage, søge i indekserede svenske folketællinger, som indeholder farvefotos. Klik her for mere information om denne samling af svenske husstandsundersøgelsesbøger.

4. Hannah Hanevold udvandrede fra Irland til USA – via Canada. Hendes immigrationsattest er et automatisk match med tre forskellige amerikanske folketællinger, hvilket giver os muligheden for at følge hendes liv i USA, som ultimativt leder os frem til to dødsattester.

I den amerikanske folketælling fra 1940 figurerer den 76-årige Hannah som familiens overhoved. Hun bor sammen med sine tre døtre på 41, 43 og 44 samt to børnebørn på 17 og 20.

Som du kan se på billedet, der er en match med BillionGraves, bliver Hannah husket af sin familie som Moder Hannah M. Hanevold.

5. Thomas Wilkinson optræder i en offentlig, amerikansk optegnelse, der indeholder hans adresse og telefonnummer. De bliver begge automatisk matchet med hans militære indkaldelsespapirer fra Anden Verdenskrig fra 50 år forinden. Thomas udfyldte selv blanketten, og den har hans signatur.

Indkaldelsespapirerne viser, hvor Thomas boede dengang, og hvilket universitet har gik på, da han var 19 og på nippet til at udføre sin værnepligt i den amerikanske hær.

6. En amerikansk folketælling, der nævner 2-årige Walter Bush, bliver automatisk matchet med en immigrationsattest, som viser, at Walter ankom til Brasilien godt 50 år senere!

Walters immigrationskort viser et billede af ham, da han ankom til Rio De Janeiro i Brasilien. Billedet fanger et vigtigt øjeblik i hans liv.

7. Fødselsattesten for James Spyros Spyre bliver automatisk matchet med en optegnelse over faldne soldater under Koreakrigen. Optegnelsen viser hans rang, stilling inden for militæret, dato og deling, mens den også afslører, at James enten faldt under kamp eller blev erklæret for savnet.

Opsummering

Disse eksempler demonstrerer fordelene ved at have en mægtig slægtsforskningsdetektiv, der arbejder for dig. Takket være Record Detective™ II kan du uden besvær åbne døre til nye opdagelser ud fra en optegnelse om en person, du har fundet på MyHeritage. Disse optegnelser kommer måske fra vidt forskellige former for samlinger, og de stammer måske fra en hel anden verdensdel, end du havde forventet. Teknologien hjælper dig med at spare tid og afsløre nye informationer, du måske aldrig selv ville have fundet.

Hvis du vil se optegnelser leveret af Record Detective™, kræver det et dataabonnement på MyHeritage. Nogle optegnelser og attester findes i vores gratis kollektion, såsom BillionGraves-samlingen af gravsten, hvormed du har gratis adgang til dem, men størstedelen kræver abonnement.

Med Record Detective™ II er det blevet nemmere og sjovere at gå på opdagelse i familiens historie. Du har milliarder af nye matches til rådighed, hvormed du øger sandsynligheden for at finde optegnelser betydeligt, og det giver dig ny indsigt i din familiehistorie, ligesom du får mulighed for at foretage nye og spændende opdagelser. Denne teknologi findes kun på MyHeritage. Hvis dit stamtræ endnu ikke er på MyHeritage, kan du oprette en profil på vores hjemmeside og skabe et nyt stamtræ. Eller du kan lægge din GEDCOM-fil op på din profilside. Er du allerede MyHeritage-bruger, bør du holde øje med, om Record Detective™ II dukker op i bunden af hver optegnelse.

Go’ fornøjelse!