Sådan finder en MyHeritage-medarbejder finder sin søster efter mange års søgen

Kommentarer.

Linoy Maidvanikov Simon begyndte at arbejde for MyHeritage for 18 måneder siden. Hun vidste dog ikke, at jobbet ville ændre hendes liv for evigt.

Som nyansat prøvede Linoy kræfter med MyHeritage-hjemmesiden, men der skulle kun gå nogle dage, før hun opdagede, at hun havde en søster. Se videoen med den smukke genforening mellem Linoy og hendes søster, Kamilla, video (videoen er på hebræisk med engelske undertekster) hvor de mødes for første gang.

Linoy blev født i Israel. Hendes mor var fra Polen, mens faren var fra Moldova, men det var begge immigreret til Israel. Moren døde, mens Linoy var baby, og faren var ikke i stand til at forsørge sin datter alene, så hun kom til at bo hos sin onkel og tante, der senere flyttede til Hong Kong.

Familien boede i Hong Kong indtil 1997, hvorefter de flyttede til New York omkring det tidspunkt, Storbritannien overdrog kolonien til kinesisk herredømme. Linoy og bevarede kontakten til sin far, indtil hun var seks år gammel, men som årene gik mistede de kontakten, og hun vidste ikke, hvor han befandt sig i verden.

Linoy flyttede til Israel I 2009. I 2010 stødte hun tilfældigvis ind i en slægtning, hun aldrig havde mødt, i venteværelset hos øjenlægen.

Jeg sad i venteværelset, da jeg opdagede, at sygeplejersken, der råbte mit navn op, havde tårer i øjnene. ”Linoy Maidanikov? Du er Gregorys datter! Vi er i familie med hinanden”, fortalte sygeplejersken, mens hun græd. Hun forklarede, at hun var min fars kusine, som havde mistet kontakten til ham, da han emigrerede fra Moldova. ”Hvor er din far henne?”, spurgte hun mig. Det kunne jeg ikke svare på, da jeg ikke anede det. I det øjeblik var der noget, som ændrede sig. Mødet med sygeplejersken fik mig til at lede efter ham, men jeg vidste ikke hvordan.

Linoy blev en del af MyHeritage telefonsupport-teamet i begyndelsen af 2015. Det var et særligt tidspunkt i hendes liv, da hun sammen med sin forlovede, Josh, planlagde deres bryllup.

Under jobsamtalen blev jeg spurgt, hvorfor stillingen burde gå til mig. Jeg fortalte dem, at jeg synes, MyHeritage fylder hullerne i folks historier, og det står mig meget nært. Jeg har selv en del huller i min familiehistorie. Derefter sagde jeg halvt i spøg, ”hvem ved, måske finder jeg min far, mens jeg arbejder her”. Spøgen viste sig at gå i opfyldelse!

Linoy gennemgik et to uger langt oplæringsforløb, hvor hun blev opfordret til at oprette sin helt egen MyHeritage-konto, som hun kunne øve sig på for bedre at forstå tjenesten. Linoy lavede sit stamtræ, hvorefter hun gik i gang med at søge efter slægninge i SuperSearch. Hun indtastede sit navn, hvorefter hun modtog en lang liste af personer, som hun kunne være i familie med – heriblandt sin biologiske far, hun havde ledt efter i mange år!

Jeg fandt min far efter 21 års søgen. Jeg turde ikke tro på, at det virkelig var sandt.

Selvom Linoy havde søgt på Facebook og andre hjemmesider et utal af gange gennem årene, havde det ikke været muligt at finde ham – indtil nu. Linoys efternavn er hebræisk, men på engelsk staves det anderledes. Både Linoys far og søster staver deres efternavn, Maydannikova, mens hun selv staver det, Maidanikov – tre bogstaver holdt dem adskilt.

MyHeritage SuperSearch har indbygget en fonetisk egenskab, hvilket gjorde det muligt for Linoy at finde dem. Da hun indtastede sit efternavn i SuperSearch, fandt vores algoritmer automatisk søgeresultaterne med personer, hvis efternavn lød tilsvarende, selvom de var stavet anderledes.

Linoy opdagede en hel gren af sin familie, der udsprang fra faren – heriblandt søstre hun aldrig vidste eksisterede. Med disse informationer brugte hun Facebook til at komme i kontakt med sin søster, Kamilla. Hun sendte beskeder til enkelte Kamilla Maydannikova’er, indtil hun fandt den rigtige.

Det var lidt uvirkeligt for dem, at de endelig havde fundet hinanden efter så mange års søgen.

Ord kan ikke beskrive, hvordan jeg havde det, da min søster skrev til mig for første gang; det var en eksplosion af begejstring. Jeg både grinede og græd.

Linoy kom i kontakt med sin far og søster. De taler ofte i telefon sammen, hvor de indhenter det forsømte. De har planer om at mødes fysisk, da Kamilla ville flyve til Israel for at deltage i Linoy og Joshs bryllup.

At have Kamilla med til brylluppet var bare så skønt. Jeg har det som om, jeg stadig drømmer – det hele er så uvirkeligt.

Lige som man troede, at Linoys liv ikke kunne blive mere spændende, blev opdagelserne ved med at strømme ind.

Samme aften som Linoys historie blev fortalt på TV, faldt hendes kusine over indslaget. Kusinen kontaktede Linoy på Facebook, og Linoy har siden da opdaget en helt ny gren i sit stamtræ. Hvis dette ikke var nok, så kontaktede Linoys biologiske mors bedste veninde hende, efter hun havde set udsendelsen. Moren og veninden var mangeårige kollegaer. Linoy skal møde morens kollega indenfor den nære fremtid.

Linoy taler næsten dagligt i telefon med sin far og søster. Hun har planer om at rejse til Canada engang til næste år, hvor den helt store genforening vil finde sted. Hun har ikke set sin far siden barndommen.

Alle mine fætre og kusiner har nu kontakt til hinanden, og vi er alle glade for, at vi har taler sammen. Det er meget nyt for os alle. Min søster mødtes med fætre og kusiner denne uge for første gang nogensinde. Hele vores familie er nu forbundet takket være MyHeritage.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.