Mor blev tvunget til at bortadoptere sin datter – sådan blev de genforenet

Cathy brugte mange år af sit liv på at lede efter sin datter, Karen. 50 år skulle der gå, før hun skulle blive genforenet med datteren, hun måtte opgive som spæd, og det lykkedes gennem en MyHeritage DNA match.

Se det følelsesladede TV-indslag nedenfor:

Cathy var blot 16 år gammel, da hun blev gravid i 1966. Hun blev sendt på et katolsk hjem for ugifte mødre i hjembyen, Pittsburg i USA, hvor hun blev tvunget til at bortadoptere sin datter. Hun fik lov til at se sin nyfødte baby ganske kort, inden barnet blev ført bort.

 

Cathy som teenager i 1960erne.

Der gik ikke en dag, hvor Cathy ikke tænkte på datteren, hun måtte opgive. Hun spekulerede på, hvor hun var, og hvorvidt hun var lykkelig.

Karen voksede op hos en kærlig og varm familie, men hun længtes altid efter at møde sin mor, som bortadopterede hende. Hun husker, hvordan hun i tredje klasse fik en hjemmeopgave i skolen, der gik ud på at lave et stamtræ, og hun ikke vidste, hvor hun skulle begynde, fordi hun ikke havde nogle oplysninger om sin biologiske familie. Karens adoptivforældre støttede hende hele vejen i jagten på sine biologiske rødder, og de hjalp hende godt på vej.

Jagten foregik i årevis, men ingen resultater. En skønne dag opdagede Karens mand, at han gratis kunne uploade hendes rå DNA-data til MyHeritage. Få dage senere modtog Karen en meget præcis DNA-match, og så skete der endelig noget. Efter 50 års venten kunne Cathy gense sin datter.

Cathy fløj fra Baltimore til Greensboro i North Carolina for at møde Karens og hendes familie for første gang. De havde en del, de skulle have indhentet.

 

Karen (til venstre) og Cathy (til højre) mødtes med hinanden i PTI Airport i North Carolina.

De nød hinandens selskab, og de kom til at lære hinanden at kende. De har en del til fælles, foruden fælles smag når det kommer til frisurer og tatoveringer, og de elsker haveflag og dyr.

 

Karen (til venstre) og Cathy (til højre) hjemme hos Karen.

De er helt oppe at køre over at have genfundet hinanden, og de ønsker ikke at andre i samme situation skal vente ligeså længe, som de har.

Cathy siger:

Jeg synes ikke, at man skal bruge 50 år af ens liv uden sit barn. Det burde bare ikke kunne lade sig gøre.

Karen supplerer:

Alle har ret til at vide, hvor de stammer fra.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.