Nyt: Nemmere navigering af din liste over DNA-matches

Kommentarer.

Hos MyHeritage er feedback fra vores brugere meget vigtigt for os. Vi gør vores bedste for at lytte til vores brugeres ønsker for at give den bedst mulige slægtsforskningsoplevelse. Sidste uge udgav vi to nye funktioner, som vores brugere anmodede om på RootsTech-konferencen i Utah i februar, for at gøre navigering på listen over DNA-matches lettere. Efter store opdateringer og forbedringer af vores DNA-matching i januar 2018, modtager MyHeritage DNA-brugere 10 gange så mange matches i forhold til tidligere. Det er derfor kun naturligt, at der nu er behov for lettere at kunne arbejde med disse informationer, og få mest muligt ud af dem.

Nyt: Gå til side

Med denne funktion kan du manuelt indtaste det sidetal du gerne vil hen til på listen over DNA-matches. Fra nu af, hvis du er interesseret i DNA-matches, der vises efter de første sider af din omfattende liste over DNA-matches, behøver du ikke at klikke gennem siderne en efter en. Du skal blot indtaste sidenummeret du gerne vil springe til i feltet ”Gå til side”, og derefter trykke på ”Enter”.

Nyt: Flere DNA-matches pr. side

Som standardindstilling, vises 10 DNA-matches på hver side af din liste over DNA matches. For at øge dette nummer, kan du nu vælge “25” eller “50” i nederste højre hjørne af din liste over DNA-matches, for at vise henholdsvis 25 eller 50 DNA-matches på hver side.

At øge antallet af DNA-matches pr. side, gør det lettere at bruge listen, men siderne indlæses langsommere.
Bemærk at du også kan eksportere hele listen af DNA-matches og gennemgå dem eksternt, for eksempel i et regnearksprogram. For flere detaljer, se vores tidligere blogindlæg.

Fix: Fjernt skønnede slægtskaber

Vi har implementeret en rettelse, baseret på tilbagemelding fra vores brugere, vedrørende det foreslåede forhold af DNA-matches, der er skønnet til at være meget fjerne.

Tidligere blev nogle DNA-matches med relativt lidt delt DNA, vist som “Fætter/Kusine i 3. – 5. led“. Dette var forvirrende, fordi nogle af disse matches faktisk var egnede til dette forholdsinterval, mens andre var langt mere fjerne, dvs. havde meget lav cM værdi for delt DNA. Nu er de mere fjerne matches opført som “Fætter/Kusine i 3. led – en fjern fætter/kusine”, hvilket er mere korrekt, fordi de i virkeligheden måske er din fætter/kusine i 6. eller 7. led. Typisk vil mange af disse fjerne matches blive mærket som “mellem sikkerhed”- eller “lav sikkerhed”-matches, hvilket betyder at nogle af dem kan være falske positive resultater. Denne rettelse er lavet med tilbagevirkende kraft, da den også bliver anvendt på eksisterende matches. Det er en vigtig rettelse, da det vil hjælpe dig med at adskille matches der sandsynligvis er fætre/kusiner i 5. led, med andre matches, der ser ud til at være fjernere end det.

Opsummering

Vi håber at du synes godt om disse to genveje til at navigere din liste over DNA-matches mere effektivt. Hvis du endnu ikke har alle de genetisk genealogiske værktøjer til din rådighed, kan du bestille dit MyHeritage DNA-sæt i dag, eller uploade dine DNA-data fra en anden tjeneste, hvilket stadig er gratis.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.