Datter fandt sin biologiske far med MyHeritage DNA i tide til fars dag

Da Sarah DeMars, 41 år, modtog sine MyHeritage DNA-resultater, kunne hun ikke tro sine egne øjne. Efter mange års søgen efter sin biologiske familie, og efter at have modtaget unøjagtige oplysninger fra forskellige kilder, havde hun endelig fået et gennembrud – hun var matchet med sin biologiske far!

Nogle dage før fars dag i år mødtes Sarah og hendes far, Arland, for første gang på Megyn Kelly Today Show i New York.

Se deres følelsesladede genforening her:

Sarah er oprindeligt fra Fort Wayne Indiana, men har levet i Leusden, Holland de seneste par år.

Sarah og hendes mand, Angelo, købte for nylig MyHeritage DNA-sæt til dem selv. De ønskede primært at lære mere om Angelos etniske oprindelse. Efter at have set Angelos resultater, blev Sarah selv interesseret i slægtsforskning og begyndte at undersøge hendes adopterede families slægtshistorie.

Sarah håbede også på at finde ud af noget om hendes biologiske familie. Hun var blevet adopteret i en stat hvor alle optegnelser er fuldstændig forseglede, så hun havde aldrig haft mulighed for at få oplysninger om sine biologiske forældre.

“Jeg tog MyHeritage DNA-testen, fordi jeg kom frem til at der ikke var noget at tabe. Inderst inde tænkte jeg – hvad er chancen for at han (min far) også havde taget testen?”

Da hun modtog sine DNA-resultater, var Sarah chokeret over at finde ud af at hun var matchet med en person der var hendes far.

“Jeg er næsten 42 år gammel, og du kan ikke forestille dig hvor meget jeg har forsket for at finde min biologiske far. Jeg havde ingen oplysninger om ham. Tværtimod er det mere sandsynligt at jeg har fået unøjagtige detaljer om min far fra forskellige kilder. Det var virkelig som at søge efter en nål i en høstak.”

I starten var Sarahs biologiske far, Arland Metzger, forvirret over forbindelsen. Han havde ikke engang kendt til hendes eksistens. Efter at have talt med Sarah og lært mere om situationen, var han åben over for tanken om at have en datter som han aldrig havde kendt til.

Sarah siger:

“Det var virkelig en fantastisk oplevelse, da jeg vågnede til den mest kærlige e-mail fra ham hvor der stod: ‘Jeg vidste ikke, at du eksisterede, ingen fortalte mig noget, og hvis de havde fortalt mig, ville jeg ikke have ladet dig blive adopteret. Jeg glæder mig så meget til at lære dig at kende’. “

Sarah brugte derefter MyHeritage-værktøjer til at lære mere om sin biologiske familie. Hun forskede på MyHeritage-hjemmesiden, mens hun talte i telefon med sin biologiske far. Arland fik også sin mor, Bernice – som er 84 år gammel og for tiden bor i Michigan – til at være med i telefonsamtalen.

Bernice fortalte Sarah så meget som hun kunne huske om familiens historie. Hun nævnte, at da hun var barn, boede familien på South Kolin Ave. i Chicago. Sarah var på udkig efter flere oplysninger om familien på MyHeritage, og besluttede sig for at finde den nøjagtige adresse på Google Maps.

“Med det samme da jeg så huset, tænkte jeg at det så bekendt ud. Jeg mente at have set et lignende billede af huset da jeg forskede i min adoptivfars familiehistorie, men jeg var ikke sikker.”

For at undersøge det nærmere, indtastede Sarah de relevante navne i de historiske optegnelser på MyHeritage SuperSearch™. Med Bernices navn fandt hun hende hurtigt i USA’s folketælling fra 1940, hvor hun boede på den samme adresse. Ejendommen blev registreret under hendes fars navn, Jacob Skowronek. Derefter gik Sarah tilbage til den forskning hun havde lavet på sin adoptivfars familie. Hun så i folketællingen fra 1930, at hendes adoptivfarfar, Albert Korzyniewski, boede på præcis den samme adresse og i samme hus!

USA’s folketælling fra 1930 fra MyHeritage SuperSearch™

“Jeg blev virkelig forbløffet over min opdagelse. Det betyder at mine adoptivbedsteforældre solgte deres hus til mine biologiske bedsteforældre!”

Alt hvad Sara lærte, gjorde det mere og mere klart for hende at det hele var skæbnen. Det har været en fantastisk rejse for familien.

“Det har været ekstremt emotionelt. Jeg har dokumenteret og gemt mange øjeblikke af min rejse for at finde ham. Jeg følte at det var vigtigt for mig selv at huske for fremtiden.”

Efter flere gange at have talt sammen over telefonen, mødte Sarah og Arland hinanden for første gang i Megyn Kelly Showet, lige i tide til fars dag. De er lykkelige over at kunne fejre deres første fars dag sammen, og glæder sig over at det forhåbentligt bliver den første af mange.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.