Journalister fra Femina tager MyHeritage DNA-test

Kommentarer.

For et par måneder siden tog tre journalister fra bladet Femina en MyHeritage DNA-test for at lære om hvor de kom fra, og for at finde ud af om det de i forvejen vidste om deres familie og dens baggrund kunne bekræftes. Alle tre havde forventninger og håb om at de havde DNA fra specifikke lande og områder, men vidste at ikke alt hvad de ønskede eller forventede ville holde stik. I stedet var de klar til at blive overrasket, og få det bedste ud af deres DNA-resultater.

Journalisterne deler deres resultater

Sundhedsredaktør hos Femina, Christina Bølling, tog DNA-testen da hun gerne ville have spændende historier om sin familie som hun kunne fortælle over middagsbordet. Selvom testen ikke viste sydlandsk DNA som hun ellers har et temperament som passer til det område, modtog hun flere DNA-matches end forventet hvilket hun delte sine tanker om.

Klik for at zoome
Klik for at zoome

Det eneste Jo Brand ved om sin morfar, er at han var hollandsk statsborger og født i Belgien, og derfor blev hun overrasket over at lære at hun, udover at være skandinavisk, har mere engelsk DNA end fra områder som inkluderer Holland eller Belgien. Hun har derfor taget en drastisk beslutning omkring hvem hun nu vil holde med til VM og EM når de tre skandinaviske lande bliver slået ud.

Klik for at zoome
Klik for at zoome

Thora’s forventninger i forhold til hendes resultater var komplet modsat af Jo’s. Thora har altid haft en kærlighed til England, men på trods af at hun ikke modtog noget engelsk i hendes etnicitetsrapport, var der andre procenter som levede mere op til hendes forventninger, og som kunne bruges som en trøst efter hendes indledende skuffelse over ikke at være engelsk.

Klik for at zoome
Klik for at zoome

Alt i alt var de tre journalister glade for at de tog en DNA-test, og mens nogle af resultaterne ikke helt levede op til forventningerne om sydlandsk ophav eller engelske Big Ben, blev alle tre på deres egen måde overrasket og fik et nyt syn på deres familie enten på grund af etnicitetsresultaterne eller de mange DNA-matches de modtog.

Har du taget en DNA-test? Hvad blev du mest overrasket over? Del din historie med os i kommentarfeltet nedenfor!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.