Over 20 millioner nye historiske optegnelser tilføjet i oktober 2018

Kommentarer.

Vi er glade for at kunne annoncere, at vi netop har tilføjet 20,7 millioner historiske optegnelser til SuperSearch™, hvilket bringer det samlede antal globale optegnelser til 9,307,354,704. Samlingerne inkluderer England og Wales, indeks over testamenter samt skifteretsattester 1853-1943, Canadas folketælling 1921, Danmarks folketælling 1787 og Danmarks folketælling 1801.

Her er flere oplysninger om disse nye tilføjelser:

Samling
Beskrivelse
Antal optegnelser
Eksklusiv for MyHeritage
Link til søgning

England & Wales, indeks over testamenter samt skifteretsattester 1853-1943
Indeks over testamenter, skifteretsbevillinger samt administrationsdokumenter for årene 1853 til 1943.
10.315.696 optegnelser
Delvist ekslusiv
Søg i samlingen nu

Canada Folketælling 1921
Folketællingen fra 1921 omfatter navn, slægtsskab til husfader, ægteskabelig status, alder ved sidste fødselsdag, fødested, nationalitet, immigrationsår, år for indfødsret samt religion.
8.683.491 optegnelser

Ikke eksklusiv

Søg i samlingen nu

Danmark Folketælling 1787
Danmarks Folketælling fra 1787 omfatter omfattede kun kongedømmet Danmark, og ikke hertugdømmene Schleswig og Holstein
841.681 optegnelser

Ikke eksklusiv

Søg i samlingen nu

Danmark Folketælling 1801
Samme som ovenfor for Danmarks Folketælling fra 1801.
943.680 optegnelser
Ikke eksklusiv

Søg i samlingen nu

England & Wales, indeks over testamenter samt skifteretsattester 1853-1943

Samlingen er et indeks over testamenter, skifteretsbevillinger samt administrationsdokumenter for årene 1853 til 1943, som inkluderer 10.315.696 optegnelser. Det engelske imperiums udvidelser i det tidlige 20. århundrede betyder, at en lille del af denne samling indeholder dødsfaldsregistreringer fra andre lande.

Informationer der er registreret i et skifteretsindeks omfatter: Navn på afdøde, dødsdato, bopæl, dødssted, ejendomsstørrelse, stilling, og endvidere navne og slægtskab på velgørere. Disse skifteretsbevillinger og administrationsdokumenter kan tjene som en praktisk erstatning for manglende vitale registreringer, som eksempelvis dødsattester.

Denne samling spænder over en vigtig udvikling i engelsk skifteprotokoller. Før 1857 faldt bevillingsbevis og administrative breve under jurisdiktion af den kirkelige domstol af Den engelske kirke.

Skifteretten fra 1857 skabte en ny civilretlig domstol, som centraliserede alle bevillinger af probater og administrative breve, der effektivt overførte alle jurisdiktioner fra den kirkelige domstol af Den engelske kirke til Hendes Majestets skifteret.

Denne samling består af et indeks af fire primære dokumenttyper:

1. Bevillingsbevis: Juridiske dokumenter, som giver tilladelse til eksekutorer til at administrere en afdød persons ejendom i overensstemmelse med testamentets bestemmelser.

2. Administrationsbrev: Juridisk myndighed til eksekutorer til at administrere en afdødes ejendom, når der ikke blev skrevet et testamente før personens død.

3. Scottish Confirmation: Det skotske svar på et bevillingsbevis

4. Eik to a Confirmation: Et supplerende dokument til en eksisterende bekræftelse for yderligere aktiver, der ikke er angivet i den oprindelige bekræftelse.

Her er en optegnelse for violinisten Wallace Henry Hartley, kapelmester på RMS Titanic.

Historical Records: Wallace Henry Hartley, bandleader aboard the RMS Titanic
Wallace Henry Hartley, kapelmester på RMS Titanic

Han døde da skibet sank den 15. april 1912. Dette administrationsbrev indikerer, at hans ejendom blev overladt til hans bror Albion Hartley, som var en forsikringsagent.

Historical Records Letter of Administration of Wallace Henry Hartly drawn from The England & Wales, Index of Wills and Probates, 1853-1943
Administrationsbrev for Wallace Henry Hartly (klik for at zoome)

Canadas folketælling 1921

Canadas folketælling fra 1921 tæller 8.683.491 personer. Folketællingen blev foretaget den 1. juni 1921 og omfatter navn, slægtskab til husfader, ægteskabelig status, alder ved sidste fødselsdag, fødested, nationalitet, immigrationsår, år for indfødsret samt religion. Husfaderen blev inkluderet først, efterfulgt af de øvrige familiemedlemmer med yderligere oplysninger relateret til stilling, uddannelse, læsefærdigheder samt skavanker.

Formularen for folketællingen indeholder kolonneoverskrifter på fransk og engelsk da svar blev registreret i det sprog der blev talt lokalt. De formularer, der blev brugt til territorierne, var en forenklet version af den regelmæssige tidsplan, og optællingen som blev knyttet til Yukon Territory og Northwest Territories fik tilladelse til at begynde inden 1. juni.

I denne samling er optegnelsen for Agnes McPhail, den første kvinde valgt til det canadiske parlament.

Historical Records Agnes Mcphail, First woman elected to the Canadian Parliament
Agnes Macphail, første kvinde valgt til det canadiske parlament

Hun tjente i Underhuset (House of Commons) fra 1921-1940, og senere i den lovgivende forsamling (Legislative Assembly) i Ontario (1943-1945 og 1948-1951). Macphail kommenterede engang sin tjeneste således: “De fleste kvinder synes politik er ikke dameagtig. Nå, jeg er ingen dame. Jeg er et menneske.” I denne optegnelse kan det ses, at Macphail, 30, er en logerende og af skotsk afstamning fra North York, Ontario. Kunnet år senere, i 1921, blev hun historisk som den første kvinde i parlamentet.

Historical Records 1921 Census Record of Agnes McPhail
1921 folketælling af Agnes McPhail (klik for at zoome)

Folketællingens billeder er fra Library and Archives Canada.

1787 Danmark Folketælling 

Der er 841.681 optegnelser i Danmarks folketælling fra 1787, som blev foretaget den 1. juli 1787. Det omfattede kun kongedømmet Danmark, altså ikke Schleswig Holsten. Informationer der blev registreret i folketællingen omfatter: navn, bopæl, alder, civilstand, position i familien samt beskæftigelse. For børnene angiver tællingen også om de er legitime samt fra hvilket ægteskab de stammer.F

Optegnelsen for Nicolai Abildgaard, en dansk neoklassisk maler kendt som en af de førende kunstnere under Den danske guldalder, kan findes i denne samling. Nicolai Abildgaard var også en kongelig historisk maler.

Historical Records: A painting of Nicolai Abildgaard from 1772, by the artist Jens Juel
Et maleri af Nicolai Abildgaard fra 1772, af kunstneren Jens Juel

Denne optegnelse indikerer, at Nicolais boede i Prinsens Palæ, Hofetaten, i København.

 Historical Records Census Record of Nicolai Abildgaard
Optegnelse for Nicolai Abildgaard i 1787 Danmark Folketælling (Klik for at zoome)

Denne samling er stillet til rådighed i samarbejde med Rigsarkivet.

1801 Danmark Folketælling 

Der er 943,680 optegnelser i Danmarks folketælling fra 1787, som blev foretaget den 1. februar 1801. Ligesom den tidligere beskrevet folketælling fra 1787 dækkede denne folketælling også kun riget Danmark og omfattede ikke hertugdømmet Slesvig og Holstein.

Her er optegnelsen for den danske arkitekt og snedker, Andreas Hallander.

Historical Records 1801 Denmark Census Record of Andreas Hallander
Optegnelse for Andreas Hallander fra folketællingen i 1801 (klik for at zoome)

Efter den København brand i 1795, hjalp Hallander med at genopbygge København med en unik stil af boligbygninger, som senere blev associeret med arkitekturen under Den danske guldalder.

Historical Records 1801 Denmark Census Record: Apartment building designed by Andreas Hallander designed post
Lejlighedskompleks designet af Andreas Hallander

Opsummering

Alle disse opdaterede samlinger er nu tilgængelige via MyHeritage SuperSearch™. Det er gratis at søge efter optegnelserne, men det kræver et MyHeritage Data-abonnement for at se optegnelserne og gemme dem i dit slægtstræ. Vi håber at du vil nyder godt de nye optegnelser. Fortæl os i kommentarfeltet nedenfor hvad du har opdaget!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.