Franske top-kokke gør utrolige opdagelser i deres familiehistorie

Kommentarer.

Mad giver en vigtig forbindelse til vores arv. På et individuelt niveau vokser vi op med at spise mad som har en kulturel betydning, og for mange af os bliver det en integreret del af hvem vi er. På et samfundsniveau bliver de traditionelle retter givet videre fra generation til generation, hvilket gør det til en integreret del af kulturen.

Vi har for nylig inviteret 6 af de bedste konditoere og chokoladehandværkere i Frankrig til at undersøge, hvordan deres rødder har påvirket deres kulinariske kreationer. Angelo Musa (Plaza Athenée, Paris), Nicolas Bacheyre (Un Dimanche à Paris), Patrick Roger, Carl Marletti, Nicolas Cloiseau (La Maison du Chocolat) og Laurent Duchêne, indledte en spændende rejse med MyHeritage for at opdage deres oprindelse. De blev ledsaget af madjournalisten, Vincent Ferniot, og blogger, Sharon Heinrich, fra Paris Chez Sharon.

Disse kokke er i toppen af deres respektive områder og skaber retter der inspirerer. Men hvor stammer deres kreativitet fra? Er det muligt, at noget af den kreative inspiration til deres mesterværker kommer fra deres rødder? Det er det vi forsøgte at opdage. Ved hjælp fra MyHeritage DNA lærte kokke fascinerende nye informationer om deres oprindelse såvel som deres unikke etniske sammensætninger.

Lær mere om kokkene og deres fantastiske familiehistorie opdagelser på den unikke Gourmet Origins-hjemmeside og i denne video:

Læs videre for at lære mere om kokkene, deres etniske sammensætning, og deres familiehistorie opdagelser.

Angelo Musa

Angelo Musa blev i 2003 kåret som World Pastry Champion og i 2007 vandt han Meilleur Ouvrier de France (Best Craftsman of France), og har arbejdet som Executive Pastry Chef på det berømte Hôtel Plaza Athénée i Paris siden 2016.

Hans etniske oprindelse er hovedsagelig fra Europa: Sydeuropa (39,7% italiensk og 21,6% græsk), Nord- og Vesteuropa (12,6% engelsk og 9,2% skandinavisk), Østeuropa (8,7%) og Mellemøsten (8,2%) .

Angelo er italiensk på sin fars side og fransk på sin mors side, med oprindelse i Lorraine-regionen i det nordøstlige Frankrig. Hans forfædre er fra Locorotondo, en landsby i det østlige Italien. Angelo opdagede, at hans forfædre var paretariere, og byggede stabling af mure mellem markerne. Den gode stabling af mursten uden cement var en kunst, der for nylig blev tilføjet til Intangible Cultural Heritage of Humanity af UNESCO .

Disse vægge var så vigtige for de lokale, at paretaroen ikke kun var godt betalt, men også ofte tilbudt vin, frisk brød og ost som gaver.

På sin mors side opdagede Angelo en forfader i Nancy som var en mælkemand, og en forfader der var en coquetier. En coquetier var en rejsehandler, der købte friske produkter (herunder æg) på gårde for derefter at videresælge dem på markedet. Hans forfædre arbejdede altså med de vigtigste ingredienser til konditoriet!

Nicolas Bacheyre

Nicolas Bacheyre, som er født i Toulouse, vandt prisen som “den mest lovende konditor i 2016”. Han er en konditor på Un Dimanche à Paris, en restaurant, te-værelse og butik i Saint-Germain-des-Prés.

Nicolas lærte at hans etniske oprindelse udelukkende er europæisk: Sydeuropa (72,2% iberisk), Nord- og Vesteuropa (19,6%) og Østeuropa (8,2%).

Nicolas havde mange spørgsmål om hans efternavn. Han havde efter nogle undersøgelser opdaget, at navnet Bacheyre er bemærkelsesværdigt sjældent. Siden 1950 er kun tre personer født med dette navn: hans far, hans søster og sig selv! Nicolas mente, at hans unikke karakter kan skyldes en eksotisk oprindelse.

Vores forskningsteam har søgt fem generationer tilbage for at finde en direkte forfader, Joseph Vaissière, fra Haute-Garonne, som var en landmand, der havde bosat sig i Ariège i det sydvestlige Frankrig. Hans søn, Jean, var den første mand i familien, der blev født med navnet Bacheyre. Den stærke accent fra Ariège-regionen kan være årsagen til staveforskydningen fra efternavnet Vaissière til Bacheyre.

Huset i Daumazan, i Ariège, hvor Nicolas’ tipoldefar, Jean Bacheyre, blev født i 1855. Hans forældre var bønder, der boede i et hus i landsbyen.

Patrick Roger

Billedhuggeren og chokoladefabrikanten, Patrick Roger, er en bagersøn, der lavede sin første chokolade på hans forældres køkkenbord. Med sine strålende kreationer i siden dengang, vandt han i 2000 titlen Meilleur Ouvrier de France (bedste håndværker i Frankrig) og blev udnævnt til Chevalier (ridder) of the Legion of Honor i 2018.

Patrick Roger opdager sin familiehistorie med Vincent Ferniot.

Patrick’s etniske oprindelse er europæisk: Nord- og Vesteuropa (44,3% vest- og nordeuropæisk, 8,2% irsk, skotsk og walisisk), sydeuropa (26,6% iberisk og 4,8% græsk) og Østeuropa (16,1% sydslavisk).

Vi var nysgerrige om Patrins forfædre og de traditioner der definerede deres liv. Vores forskning har afsløret en familiehistorie, hvor forskellige landmænd, arbejdere og landbrugsarbejdere spillede en rolle.

Der er et fremtrædende træk, der skiller sig ud blandt hans forfædre: Flere af dem, i forskellige familiegrene, har tjent deres samfund. Et godt eksempel på dette er Patricks forfader (6 generationer tilbage), Jean-François Trécul, der var borgmester i Choues kommune i Loir-et-Cher i 1843.

Opdagelsen af forfædre, der arbejdede som møllere, drog straks Patricks opmærksomhed, som hans nærmeste forfader (5 generationer tilbage), François Jacques Boulay (født i 1841 i Droué, Loir-et-Cher), som ifølge sin søns fødselsattest var en certificeret møller:

Carl Marletti

Carl Marletti, den tidligere konditor på Grand Hôtel Intercontinental i Paris, åbnede i 2007 sit eget konditori i Paris’ 5. arrondissement. Han siger, at han især nyder luksusen af at rejse og møde folk for at få ideer til nye kreationer, men vi så at hans familie er lige så vigtig for ham. Hans familiehistorie er meget robust og forskelligartet.

Carls etniske oprindelse er meget varieret: Sydeuropa (28,4% græsk, 12,5% italiensk, 4,9% iberisk), Nord- og Vesteuropa (27% engelsk og 17,6% irsk, skotsk og walisisk ), 3,8% Ashkenazisk jøde og 5,8% Sydvestasiatisk.

Carl vidste, at hans morfar var en konditor, men han var overrasket over at lære om en anden bager blandt hans forfædre. Hans oldefar, Alfonso Marletti, arbejdede også som bager i La Spezia i 1900-tallet.

Alfonso Marletti beskrevet som fornaio på sin søn Loris’ fødselsattest i 1905.

Alfonso og hans familie emigrerede fra Italien til Frankrig i slutningen af 1920’erne. Han blev husmaler for at støtte sin familie økonomisk og integrere sig i sit nye land.

Nicolas Cloiseau

Nicolas Cloiseau er kok på det berømte La Maison du Chocolat. Som en kendt chocolatier, vandt han prisen Meilleur Ouvrier de France (bedste håndværker i Frankrig) i 2007. Han udmærker sig ved at kombinere traditionelle desserter med moderne innovation.

Nicolas har en hovedsagelig europæisk oprindelse: Nord- og Vesteuropa (43,4% irsk, skotsk og walisisk, 15,7% vest- og nordeuropæisk og 14,8% engelsk), Sydeuropa (18,1% iberisk og 6,5% italiensk) og 1,5% ashkenazisk jøde.

Nicolas er kendt for at kombinere traditionel fransk chokoladefremstilling samtidig med at introducere nye innovationer.. Vi opdagede, at mange Nicolas’ forfædre (fra Burgund og Bretagne) også arbejdede i traditionelle erhverv, hvoraf nogle ikke længere eksisterer. Hans forfader, Pierre Cloisel (født i 1799 i Arthel i Nièvre), var en baskurer, der holdt fjerkræ og kaniner. En anden forfader, Marie-Hyacinthe Le Masson (født i 1825 i departementet Côtes-d’Armor), var en edderkop, og hendes far var en sadelmager.

Ægteskabscertifikat fra 1852 af Marie-Hyacinthe Le Masson, en spinstress, hvis far, François Le Masson, var en sadelmager.

Laurent Duchêne

Laurent Duchênes håndværk har tjent ham mange præmier, herunder titlen Meilleur Ouvrier de France (bedste håndværker i Frankrig) i 1993. I 2001 åbnede han sin første butik i det 13. arrondissement i Paris.

I tillæg til hans europæiske oprindelse, Nord- og Vesteuropa (32,5% vest- og nordeuropæisk og 24,4% engelsk) og Sydeuropa (34,6% iberisk og 2,6% italiensk), var han overrasket over at opdage at han er 2,5% Ashkenazisk jøde og 3,4% mellemøstlig.

Han var også overrasket over, at han havde en oldemor med efternavnet Laurent:

Fødselsattest for Laurents oldemor, Françoise Adelle Laurent, født den 23. juni 1835 i Sennely, Loiret.

Laurent genkendte sin egen iværksætterånd i historien om hans forfader (5 generationer tilbage), Théodore Foulon. På tidspunktet for hans ægteskab, var Théodore 24 år gammel og en væver. Ved sin datters fødsel i 1824 var han bonde. Ved sin datters ægteskab i 1843 blev han erklæret som ejer. Hans livsforløb viser hvordan man kan gå op ad den sociale stige med udholdenhed og hårdt arbejde.

Opsummering

Vi var utroligt glade for at få mulighed for at præsentere hver af disse berømte kokkes unikke familiehistorie. Det var fantastisk at se deres reaktioner, da de hørte deres familiehistorier og så deres DNA-resultater. Hvis deres families fortid ikke har inspireret dem hidtil, er vi sikre på at det ændrer sig nu da de ved mere om deres arv. Vi håber, at dette vil tjene som inspiration mens de fortsætter med at skabe deres utrolige (og velsmagende!) kunstværker.

Besøg Gourmet Origins for at lære mere om kokkenes familiehistorier, afsløringerne af deres etniske oprindelse og deres reaktioner på opdagelserne vi lavede for dem.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.