Nye historiske optegnelser tilføjet i anden halvdel af september 2019

Kommentarer.

40,1 millioner nye optegnelser blev tilføjet i anden halvdel af september. Disse nye optegnelser inkluderer en opdatering til den nuværende samling Nederlandene folkeregistre 1810-1936 og to nye samlinger: Danmark, Københavns Politi registerblade og USA og Canada, indeks over nekrologer.

Her er en komplet oversigt over disse nye og opdaterede optegnelsessamlinger:

SamlingBeskrivelse Antal optegnelser
Eksklusiv for MyHeritage
Link til søgning
Danmark, Københavns politis registerblade, 1890-1923
Et indeks over registreringsformularer, som indeholder beboernes navne, fødselsdatoer, fødesteder, erhverv og adresser fra 1890 til 1923.1.966.321 optegnelserIkke eksklusiv
Søg i samling nu
Nederlandene, folkeregistre, 1810-1936
Et indeks til folkeregistre fra Nederlandene fra 1810 til 1936.21.605.431 nye optegnelser tilføjet. I alt 36.305.939 optegnelser.Ikke eksklusiv
Søg i samling nu
USA og Canada, indeks over nekrologer, 1900–2019
Et indeks over nekrologer offentliggjort i forskellige aviser i USA og Canada mellem 1900 og 2019.
16.591.333 optegnelserIkke eksklusiv
Søg i samling nu

Danmark, Københavns politis registerblade, 1890-1923

Denne nye samling af 1.966.321 nye optegnelser er et indeks over registreringsformularer, som indeholder beboernes navne, fødselsdato, fødested, stilling og adresser. Fra og med 1890 skulle alle borgere på 10 år eller mere i København udfylde en registreringsformular og aflevere den til politiet. Personer, der var fyldt 14 år, havde deres egen formular, mens gifte kvinder og børn på 10-13 år blev anført på deres mands/fars formular.

Registreringer blev opdateret, så de indeholdt de nyeste oplysninger om Københavns borgere. Alle nye borgere skulle lade sig registrere, når de flyttede til København. Allerede registrerede borgere skulle opdatere deres registrering, hver gang de skiftede adresse, et barn fyldte 14 år, eller en kvinde blev skilt eller blev enke. Nogle Frederiksberg-adresser blev anført på registreringsformularer, fordi folk flyttede mellem København og Frederiksberg. I den periode, hvor politiregistreringer var påkrævet, blev 1,9 millioner personer registreret på 4,2 millioner adresser. Politiets registerblade blev erstattet af Folkeregistret i 1923.

Søg i Danmark, Københavns politis registerblade, 1890-1923

Nederlandene, folkeregistre, 1810-1936

Denne opdaterede samling med 21,6 millioner nye optegnelser, er et indeks til folkeregistre fra Nederlandene fra 1810-1936. Optegnelserne viser typisk navn, fødselsdato, fødested, bopælsdato og bopæl. Nogle gange er en persons alder og stilling samt navnene på vedkommendes forældre eller ægtefælle også medtaget.

Folkeregistre er registre, hvor man noterede og fulgte nederlandske borgeres flytninger. I de fleste kommuner påbegyndtes folkeregistre i januar 1850. Nogle steder går optegnelserne dog meget længere tilbage. Størstedelen af optegnelserne i denne samling er fra mellem 1810 og 1936. Dækningen varierer dog fra sted til sted, og nogle optegnelser er tilgængelige uden for dette interval.

Det er vigtigt at få fat i en kopi af den oprindelige optegnelse, hvis dette er muligt, da den oprindelige optegnelse kan indeholde yderligere kontekst og detaljer om en person eller familie. F.eks. blev folkeregistre typisk ført efter husstande og kunne angive familieforhold. De angav også detaljerede oplysninger om bopæl (hvor familien eller personen flyttede til eller fra, samt dato for deres bopælsændringer). Ændringer i sammensætningen af husstande pga. fødsel, ægteskab og dødsfald blev også noteret i registrene.

Søg i Nederlandene, folkeregistre, 1810-1936

USA og Canada, indeks over nekrologer, 1900–2019

Denne samling med 16,5 millioner optegnelser indeholder et indeks over nekrologer offentliggjort i forskellige aviser i USA og Canada fra 1900 til 2019.

Samlingen inkluderer den afdødes navn, fødested, dødssted, alder og kildepublikation, inklusiv informationer om beliggenhed.

Søg i USA og Canada, indeks over nekrologer, 1900–2019

Opsummering

Det er gratis at søge i alle disse samlinger i MyHeritage SuperSearch™ og MyHeritage-brugere vil desuden få gavn af Record Matches. Vores Record Matching-teknologi finder automatisk relevante historiske optegnelser, som vil afsløre nye informationer om de forfædre som vises i disse optegnelser. Et Data- eller Komplet-abonnement er påkrævet for at se optegnelserne, gemme dem i dit slægtstræ og få adgang til Record Matches.

Vi håber at du vil få stor nytte af disse samlinger. Hvis du laver interessante nye familiehistoriske opdagelser, så fortæl os om det i kommentarfeltet herunder!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.