Verdens ældste blogger opdager sin families historie med MyHeritage

Kommentarer.

Ja, da jeg ikke døde, var jeg tvunget til at starte med at leve. Man kan ikke bare sidde dag efter dag og vente på at dø. Man er nødt til at håndtere sin eksistens.

Således sagde Dagny Carlsson i sin svensk radio i sommeren 2017. 12 år senere er Dagny 107 år og verdens ældste blogger med over 4 millioner besøgende på sin blog.

Da Dagny ville vide mere om sin oprindelse og hendes forfædre, tog hun en MyHeritage DNA-test, og MyHeritage forskede desuden i Dagnys familie for at finde fascinerende opdagelser om hendes slægt.

MyHeritage besøgte Dagny i hendes hjem i Stockholm, hvor vi afslørede hendes DNA-resultater, viste hende hvad vi opdagede om hendes familie og talte om barndomsminder, verden som den så ud tidligere i forhold til nu, og at holde sig ung. Alt dette kan ses i videoen her.

Når vores MyHeritage-repræsentant træder ind i Dagnys fine lejlighed, møder hun en livlig, smidig og charmerende kvinde med et glimt i øjet, som er nysgerrig efter sin oprindelse, elsker at fortælle om sit liv, og som har mange historier og minder at dele. Hendes første barndomsminde strækker sig tilbage til tiden omkring 1. verdenskrig.

DNA-test

I Dagnys etnicitetsestimat finder vi ud af, at hun er 96,6% skandinavisk og 3,4% østeuropæisk, og at hun har 2.714 DNA-matches, som bor i 38 forskellige lande. Dagny er overrasket over dette.

Hvor interessant! Jeg troede ikke, at jeg havde anden oprindelse end i Skandinavien.

Dagny tager MyHeritage DNA-testen

Slægtshistorie

I 1891, da Dagnys far er 6 år gammel, dør hans mor, Dagnys farmor, nytårsaften. Hans far, kurvhandler Erik Persson, står derefter alene med 5 børn mellem 4 og 10 år. Tidligere samme år mistede familien også lille Anna, som kun var 2 måneder gammel. Erik giftede sig igen i 1893 med Hanna Hansdotter, som selv havde tre børn og senere fik de fire børn sammen, så de i alt havde 11 børn sammen.

Dagny blev født den 8. maj 1912 i Kristianstad, hvor hun har stærke rødder fra.

En fascinerende opdagelse vi fandt, handler om Dagnys farfar bedstefar ved navn Tuve Sköld. I en militær optegnelse kan vi se, at han tjente i det skandinaviske regiment, det samme regiment, som deltog i den sidste fase af Napoleonskrigen fra 1813-1814. Krigen blev for Sveriges (og Danmarks) vedkommende afsluttet med freden i Kiel i 1814. Det er sandsynligt, at Tufve Sköld kæmpede i den fase af krigen.

Dagny fortæller os om hvad hun mener om disse opdagelser.

Jeg synes det er meget spændende, og jeg er stolt af mine forfædre.

Det er sjovt at lidt af vide om ens oprindelse. Familiehistorie er meget sjovt og interessant.

Har du familiemedlemmer som er oppe i årene og lige så aktiv som Dagny. Fortæl os om dem i kommentarfeltet nedenfor

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.