Nyt: Indstillinger for farvelægning med MyHeritage In Color™

Nyt: Indstillinger for farvelægning med MyHeritage In Color™

MyHeritage In Color™ er en automatisk funktion til farvelægning, der bringer dine gamle sort-hvide familiefotos til live ved hjælp af sofistikeret maskinlæringsteknologi. Den er blevet en af vores mest populære funktioner med næsten 11 millioner fotos farvelagt på mindre end 3 måneder!

Vi er glade for at kunne annoncere, at det nu er muligt at tilpasse indstillingerne for farvelægning med MyHeritage In Color™ for at forbedre dens resultater yderligere.

Kvaliteten af automatisk farvelægning af fotos afhænger af mange faktorer, såsom kvaliteten af det originale foto, dets opløsning, belysning, kontrast, skarphed osv. I de fleste tilfælde giver MyHeritage In Color™ fantastiske resultater. I andre tilfælde er der imidlertid plads til forbedringer. Justering af indstillingerne giver dig mulighed for at finjustere farvelægningsprocessen, hvilket giver dig mere kontrol over dit endelige billede og vil resultere i et farvelagt foto af højere kvalitet, som du vil være stolt over at dele.

Adgang til indstillinger for farvelægning

Indstillinger for farvelægning kan kun åbnes når du har farvet et foto, og kun i afsnittet “Mine fotos” på hjemmesiden. For at få adgang til indstillingerne, skal du vælge “Mine billeder” i menuen “Slægtstræ” på hjemmesiden. Klik derefter på et foto du allerede har farvelagt. Sådanne fotos har et farvehjulikon nederst i deres højre hjørne, som vist nedenfor.

“Mine billeder”-afsnittet på MyHeritage. Farvelagte fotos er markeret (Klik for at zoome)

“Mine billeder”-afsnittet på MyHeritage. Farvelagte fotos er markeret (Klik for at zoome)

Klik på et af de fotos du har farvelagt for at besøge fotosiden. Klik derefter på tandhjulsikonet øverst i højre hjørne for at åbne indstillingerne for farvelægning.

Adgang til indstillinger for farvelægning

Adgang til indstillinger for farvelægning

Følgende indstillingspanel vises til højre på skærmen:

Indstillinger for farvelægning (klik for at zoome)

Indstillinger for farvelægning (klik for at zoome)

Justering af indstillingerne

Standardindstillingerne blev valgt, fordi de normalt giver de bedste resultater. Nogle gange kan finjustering af indstillingerne give bedre resultater af farvelægningen.

Bemærk, at ændring af indstillingerne er mere kunst end videnskab: hvert foto er anderledes, og en indstilling der fungerer perfekt til ét foto, fungerer muligvis ikke så godt for et andet. Den bedste måde at forbedre et foto på, er at eksperimentere og se hvad der fungerer bedst. På grund af dette bliver indstillingerne ikke gemt, hvilket betyder at ændringer du foretager i indstillingerne, vil påvirke det aktuelle foto, men ikke påvirke andre fotos som du allerede har farvelagt eller vil farvelægge i fremtiden.

Nedenfor er en kort forklaring på hver af indstillingerne:

Kontrastforbedring

Som standard bliver der foretage en efter-farvelægningsalgoritme på alle farvelagte fotos, som forbedrer deres kontrast. Normalt vil dette gøre fotoets detaljer mere tydelige. Nogle gange kan kontrasten dog virke overdreven, og i sådanne tilfælde kan du fravælge kontrastforbedring og se om du foretrækker resultatet uden det.

Mætning

Mætningsskyderen giver dig mulighed for at justere intensiteten af farverne i dit farvelagte foto. Som standard er mætningen indstillet til 1.1. Du kan øge den op til 1,3 eller sænke den ned til 0,9.

Hvis du synes, at farverne på dit foto er for lyse eller intense, foretrækker du måske at reducere mætningen. Hvis de ikke er tilstrækkeligt lyse eller intense, kan du forsøge at øge den.

Gengivelse

Gengivelse er processen for at generere dit farvelagte billede. Standardindstilling er 32, hvilket generelt giver optimale resultater. Du kan dog muligvis få bedre resultater med et højere eller lavere tal. For at prøve det, skal du vælge “Manuel gengivelse” og bruge skyderen til at vælge et højere eller lavere tal mellem 16 og 96. Generelt ser farvelægning af fotos i lavere opløsning bedre ud med et lavere gengivelsesnummer, og fotos med højere opløsning ser bedre ud med en højere gengivelsesnummer.

Farvelægningsmodel

Standardmodellen til farvelægning fungerer bedst for langt de fleste fotos. Den resterende lille procentdel af fotografier ser måske bedre ud ved hjælp af den alternative farvemodel. Prøv og se hvordan det ser ud. Hvis dit farvelagte foto har problemer med nogle af farverne, f.eks. “Zombiehud” (lemmer eller ansigter der ser ud “døde” ud, fordi de forbliver i sort-hvid) eller har personer i uniform som er forkert farvet, kan du prøve den alternative model der muligvis kan løse problemerne.

Når du har justeret en eller flere af indstillingerne, aktiveres knappen “Forhåndskig”, og du kan klikke på den for at få vist de nye indstillinger. Klik og hold på billedet for at sammenligne den justerede version med den forrige version.

Klik på “Gem” for at anvende de nye indstillinger hvis du er tilfreds med resultaterne. Dit farvelagte foto erstattes med en ny version som er farvelagt med de nye indstillinger. Hvis du hellere vil vende tilbage til de forrige indstillinger, skal du klikke på “Annuller.”

Hvis du gemte resultatet men ombestemmer dig, kan du ændre indstillingerne igen, vende tilbage til stoandard og gemme igen.

Eksempler

Judy Russell, kendt som Legal Genealogist, udgav en blog om MyHeritage In Color™ og inkluderede flere adskillige fine eksempler. Men et af hendes fotos blev ikke farvelagt særligt godt:

Her er den farvelagte version, som Judy publicerede:

Soldaternes uniformer blev tydeligvis ikke farvelagt godt!

Ved hjælp af indstillingsfunktionen og valg af den alternative model, blev resultatet meget bedre:

Da Israel blev uafhængige, blev der taget et ikonisk foto med avisen, hvor en kendt person holdt avis hvor nyheden blev annonceret:

Farverne så ikke godt ud. Hans ansigt har i flere områder “zombiehud” der ser grønlige ud, og træet bag ham ser heller ikke grønt ud som det burde.

Ved hjælp af indstillingerne for farvelægning blev resultatet meget bedre:

Fotoet af denne flotte brud, Betty Lieberman, blev taget i Columbus, Ohio i 1951:

På grund af den skarpe belysning og den stærke kontrast på det originale foto, er farverne i den standardfarvede version svage, og Betty ser bleg ud.

Forøgelse af mætningen og en ændring til den alternative farvelægningsmodel bringer virkelig farverne frem, især i hendes ansigt – hendes hud, øjne og hendes røde læbestift:

Dette smukke par, Jacquie og Norman Levy, blev fotograferet sammen i 1947 i Denver, Colorado:

På trods af, at den standardfarvede version giver os en idé om deres hudfarve og hårfarve, såvel som Jacquies læbestift og den hvide blomst i sit hår, får hendes jakke også noget af farven på billedet:

Sænkning af gengivelsen til 16 giver en blå baggrund, der giver os en smuk kontrast, hvilket gør deres ansigter bliver tydeligere, og reducerer af mætningen giver Jacquies hudfarve en mere naturlig farve. Tøjet ser også mere naturligt ud:

Konklusion

Den nye mulighed for at tilpasse indstillingerne for farvelægning, giver dig mulighed for at opnå endnu mere fantastiske resultater med MyHeritage In Color™ end tidligere.

Justering af indstillinger for farvelægning er en betalt funktion, og du skal have et Komplet abonnement for at få adgang til den. Funktionen er i øjeblikket tilgængelig via din stationære eller mobile browser, men endnu ikke via mobilappen.

Indstillinger af farvelægning giver dig mere kontrol over farvelægning af dine fotos og kan få fantastiske fotos til at se endnu mere fantastiske ud! Prøv det i dag.