Samlinger af historiske optegnelser tilføjet i januar 2021

Samlinger af historiske optegnelser tilføjet i januar 2021

Vi fejrer starten på det nye år med en ny milepæl! Der er nu 13 milliarder historiske optegnelser tilgængelige på MyHeritage! I januar tilføjede vi 6,5 millioner optegnelser fra to nye amerikanske samlinger: et fødselsindeks fra Ohio og en samling med oversøiske militære begravelser.

Her er flere informationer om hver af samlingerne:

Amerikanske oversøiske militære begravelser, 1917-1974

Denne samling indeholder optegnelser over militærpersonale, som er begravet eller erindret på permanente amerikanske militære kirkegårde og mindesmærker, der drives af American Battle Monuments Commission. Optegnelserne indeholder navnet på den afdøde, datoen for dødsfaldet, rang, enhed, serienummer, militærfilial, konflikt, kirkegård eller mindesmærke og andre oplysninger, der kan omfatte plotplacering og modtagede medaljer. De fleste steder er placeret uden for USA bortset fra 3 mindesmærker i Honolulu, New York City og San Francisco.

Efter Første Verdenskrig anerkendte regeringen behovet for en begravelses- og hjemtransportpolitik for USA’s faldne soldater. Den amerikanske kampmonumentskommission (ABMC) blev oprettet i 1923 af kongressen for at være vicevært for USA’s oversøiske mindegravspladser og mindesmærker. Familier fik lov til at vælge permanent begravelse af en elskedes rester på en amerikansk militærkirkegård på fremmed jord eller hjemsendelse af resterne til USA for begravelse på en national eller privat kirkegård. Størstedelen af familierne valgte hjemsendelse, men ca. 30% valgte permanent begravelse på en ABMC-kirkegård.

Disse steder, hvoraf de fleste mindes tjenesten af amerikanere, der tjente i Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig, er blandt de smukkeste i verden. Et mindre antal optegnelser i denne samling inkluderer begravelser fra 1853–1917 og fra 1974–2019.

Kirkegårde og mindesmærker, der er repræsenteret i denne samling, er placeret i USA, Frankrig, Holland, England, Belgien, Tunesien, Panama, Filippinerne, Italien, Luxembourg og Mexico.

Nedenfor er et foto af den amerikanske kirkegård Meuse-Argonne i Romagne (Meuse), Frankrig.

Meuse-Argonne American Cemetery, Romagne (Meuse), France [Credit: American Battle Monuments Commission]

Meuse-Argonne American Cemetery, Romagne (Meuse), Frankrig [Kredit: American Battle Monuments Commission]

En af de mere berømte kirkegårde er den amerikanske kirkegård i Normandiet i Colleville-sur-Mer, Frankrig.

Normandy American Cemetery, Colleville-sur-Mer, France

Den amerikanske kirkegård i Normandiet, Colleville-sur-Mer, Frankrig

Søg i Amerikanske oversøiske militære begravelser, 1917-1974

Ohio, Fødselsindeks, 1959-1998

Samlingen indeholder et indeks over 6 millioner fødselsattester fra den amerikanske stat Ohio. Optegnelser kan indeholde barnets fulde navn, fødselsdato og fødested samt registratorens distrikt, nummer og certifikatnummer, der vedrører barnets fødselsattest.

Søg Ohio, Fødselsindeks, 1959-1998

Eksempler på optegnelse

Blandt optegnelserne i samlingen for amerikanske oversøiske militære begravelseser, er optegnelsen for Lesley James McNair, en løjtnant dræbt i kamp under Anden Verdenskrig.

Military Burial record of Lesley J. Mcnair [Credit: American Overseas Military Burials, 1917–1974]

Militær begravelsesoptegnelser over Lesley J. Mcnair [Kredit: Amerikanske oversøiske militære begravelser, 1917–1974]

Fødselsoptegnelsen for den Academy-prisvindende skuespillerinde, Halle Berry, kan findes i det nye Ohio fødselsindeks.

Birth record of Halle Berry [Credit: MyHeritage Ohio Birth Index, 1959–1998]

Halle Berrys fødselsoptegnelse [kredit: MyHeritage Ohio fødselsindeks, 1959–1998]

Opsummering 

Vi håber, at disse værdifulde samlinger giver nye muligheder for din slægtshistoriske forskning. Det er gratis at søge i disse samlinger på MyHeritage. For at se disse optegnelser eller gemme optegnelser til dit slægtstræ skal du have en Data- eller Komplet abonnement.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, underretter vores Record Matching-teknologi dig automatisk, hvis optegnelser fra disse samlinger matcher dine slægtninge. Du kan derefter gennemgå optegnelsen og beslutte dig for, om du vil føje de nye oplysninger til dit træ.

Nyd de nye samlinger!