Tekniske problemer med at komme til MyHeritages hjemmeside på grund af eksterne DNS-problemer – Løses i øjeblikket

Tekniske problemer med at komme til MyHeritages hjemmeside på grund af eksterne DNS-problemer – Løses i øjeblikket

Opdatering 11. marts 2021: Problemerne er blevet løst af Imperva, og der bør ikke være nogen problemer med at få adgang til MyHeritages hjemmeside.

_ _ _ _ _

Nogle af vores brugere har rapporteret tekniske problemer med at komme ind på MyHeritages hjemmeside på grund af DNS-problemer. DNS er den protokol, der løser domænenavne til serveradresser. Disse problemer er i øjeblikket ved at blive løst.

Fra omkring midnat natten til tirsdag den 9. marts 2021 begyndte Imperva, den tredjeparts netværkstjeneste som vi bruger på MyHeritage, at opleve alvorlige DNS-problemer. Mange websteder, der bruger Imperva, oplever lignende problemer.

Imperva arbejder i øjeblikket på at løse dette problem. De har rettet den underliggende årsag, men internetudbydere (ISP’er) rundt om i verden har stadig noget caching af forkerte DNS-poster, hvilket får problemerne til at fortsætte i visse lande.

Imperva kontakter internetudbydere for at anmode om, at de fjerner deres DNS-cache, hvilket burde løse disse DNS-fejl. Da cachen tilbagekaldes i løbet af de næste 24 timer, forsvinder problemet. Hvis nogen brugere ikke har adgang til MyHeritage, bedes du kontakte os på e-mail-adressen support@myheritage.com og fortælle os navnet på din internetudbyder, så vi kan kontakte dem og få dem til at tilbagekalde deres cache.

Vi beklager den ulejlighed, som dette måtte have medført. Vi understreger, at dette ikke var forårsaget af MyHeritage og ikke har noget at gøre med den høje popularitet af Deep Nostalgia-funktionen, men snarere skyldtes en tredjepartstjeneste.

Vi vil give endnu en opdatering, når problemerne er helt løst.