Forbedringer af det online slægtstræ på MyHeritage

Forbedringer af det online slægtstræ på MyHeritage

Vi er glade for at kunne annoncere, at den mest populære visning af slægtstræer på MyHeritage er blevet forbedret med et nyt design – hvilket gør det nemmere end nogensinde før, at navigere i dit online slægtstræ og gøre nye opdagelser.

Det er let at blive opslugt af forskning i slægtshistorie og bruge timer på slægtstræet. Det nye trædesign, som er renere og mere moderne, er med til at forbedre den overordnede brugeroplevelse og gøre det nemmere og sjovere at gøre opdagelser i din slægtshistorie. Vi har tilføjet nyttige nye funktioner og nogle fine detaljer.

Forbedringerne inkluderer også et nyt relationsdiagram, der gør det muligt at visualisere dit forhold til andre personer i slægtstræet, så du nemt kan forstå, hvordan I er beslægtet.

Det gamle design af slægtstræet (til venstre) og det nye design (til højre)

Det gamle design af slægtstræet (til venstre) og det nye design (til højre)

Sidepanel – gammelt design (til venstre) og nyt design (til højre)

Sidepanel – gammelt design (til venstre) og nyt design (til højre)

Lad os dykke ned i detaljerne af det nye design:

Slægtstræskort

Hvor det tidligere design af slægtstræet viste kort, hvor de mandlige og kvindelige farver enten var ensfarvede blå eller lyserøde, hvilket er forældet, skelner det nye trædesign mellem mandlige og kvindelige kort med en mere diskret tynd farveramme.

Hvis en person i dit slægtstræ snart har fødselsdag eller jubilæum, eller hvis det kun er et par dage siden, vil et festligt ikon med en fødselsdagskage eller en vielsesring angive begivenheden. Udnyt denne påmindelse ved at klikke på det festlige ikon for at sende en hilsen.

Slægtstræskort i det nye design har mere diskrete farver og nye fødselsdags- og jubilæumsikoner

Slægtstræskort i det nye design har mere diskrete farver og nye fødselsdags- og jubilæumsikoner

Redigering af oplysninger 

Du kan redigere oplysninger ved at klikke på blyantsikonet nederst til højre på et personkort. Dette åbner en ny side, hvor du kan redigere detaljerne i personens profil.

Rediger-ikon

Rediger-ikon

Klik på kameraikonet på et personkort for at tilføje et profilbillede til enhver person, der ikke allerede har et.

Kameraikon til tilføjelse af et profilbillede

Kameraikon til tilføjelse af et profilbillede

Matches

Record Matches matcher personer i dit træ med milliarder af historiske optegnelser, der er tilgængelige på MyHeritage, og Smart Matches™ matcher personer i dit træ med andre slægtstræprofiler på MyHeritage. Hvis de er tilgængelige, kan du se alle Smart Matches™ og Record Matches for en person i dit træ ved at klikke på det tilsvarende grønne eller brune ikon på deres kort. Dette vil give dig mulighed for at gøre spændende nye opdagelser om den pågældende person.

Ikoner for Smart Match™ og Record Match på et personkort

Ikoner for Smart Match™ og Record Match på et personkort

Som standard viser vi et grønt ikon for alle Smart Matches™ og et brunt ikon for alle Record Matches, uanset om de er bekræftet eller ej. Med denne opdatering kan du nu fjerne markeringen af den nye indstilling “Vis ikoner for bekræftede matches” under indstillingspanelet, og så vil ikonerne blive fjernet, når alle matches for den pågældende person allerede er blevet bekræftet. Dette giver dig mulighed for kun at koncentrere dig om de afventende matches, som du endnu ikke har udforsket.

Tilføjelse af personer til slægtstræet

For at tilføje en ny person til slægstræet skal du klikke på “+”-knappen nederst på et personkort i slægstræet.

“Tilføj person”-knappen

“Tilføj person”-knappen

En menu vil blive åbnet, med muligheder for at tilføje slægtninge til den pågældende person, f.eks. forældre, søskende, ægtefæller og børn. Vi kalder den for “edderkoppemenuen”.

“Tilføj person”-menu

“Tilføj person”-menu

Som i den tidligere version, er det nemt at tilføje forældre i slægstræet. For enhver person i træet, kan du nemt tilføje en forælder ved at klikke på “Tilføj far”- eller “Tilføj mor”-kortet og indtaste deres oplysninger. I det nye design er disse knapper blevet gjort smallere for at optage mindre plads. Hvis du ikke kan lide disse knapper, kan du fjerne dem i træindstillingerne.

“Tilføj far”- og “Tilføj mor”-kort

“Tilføj far”- og “Tilføj mor”-kort

Sidepanel

Ligesom i det tidligere design af slægtstræet, åbnes der automatisk et panel i venstre side af skærmen med detaljerede oplysninger om personen, når du besøger dit slægtstræ og vælger en person.

I sidepanelet kan du se, tilføje og redigere fakta (begivenheder) for en person. Panelet viser fakta med datoer og steder samt fotos og videoer af personen.

Vi har forbedret panelets udseende.

Det nye sidepanel

Det nye sidepanel

Mange af vores brugere vil blive glade for at se, at det nye panel viser den aktuelle alder (for en levende person, hvis fødselsdatoen er kendt) og dødsalderen for en afdød person (hvis fødsels- og dødsdatoerne er kendt). Det tidligere design tilføjede ikke disse oplysninger. Panelet viser nu fødested og dødssted øverst i panelet, hvis de er kendt.

Relationsdiagram

I panelet vises dit forhold til den valgte person under personens navn.

Previously, relationships were calculated only for trees with fewer than 5,000 individuals. We have increased this to 10,000; and for trees between 10,000 and 20,000 individuals we now calculate most relationships too.

Tidligere blev relationerne kun beregnet for træer med mindre end 5.000 personer. Vi har øget dette til 10.000, og for træer med mellem 10.000 og 20.000 personer beregner vi nu også de fleste relationer.

Dit forhold til denne person

Dit forhold til denne person

Nu kan du klikke på relationen for at få vist et detaljeret diagram, der nøjagtigt viser, hvordan denne person er beslægtet med dig:

Nyt relationsdiagram

Nyt relationsdiagram

Klik på printerikonet øverst i højre hjørne for at åbne en PDF-fil af diagrammet i et nyt vindue, hvor du kan gemme PDF-filen på din enhed eller udskrive den. Dette er ideelt til at dele med din slægtning via e-mail, så du kan vise ham eller hende præcis, hvordan I to er beslægtede.

Vi planlægger at snart tilføje dette nyttige diagram til mange andre steder på familiesiden, f.eks. i afsnittet Smart Matches™ i de kommende måneder. Funktionen “Relationer”, som findes under fanen “Slægtstræ” i navigationslinjen, vil snart blive fornyet, så den bruger dette nye diagram.

Profilhandlinger

“Udforsk denne person” søger efter optegnelser, der vedrører denne person, blandt de milliarder af historiske optegnelser, der er tilgængelige på MyHeritage.

“Profil” åbner profilsiden, som viser alle de oplysninger du kender om personen, herunder biografi, kilder, citater og meget mere.

“Rediger” åbner en side, hvor du kan redigere de vigtigste felter i personens profil.

“Tilføj” åbner en menu, hvor du kan tilføje slægtninge til den pågældende person, f.eks. forældre, søskende, ægtefæller og børn.

Under “Mere” er følgende indstillinger tilgængelige: Du kan se den pågældende persons træ, redigere personens profilbillede, tilføje eller fjerne forbindelser, invitere den pågældende person til familiesiden eller slette personen.

Opdagelser

Der er tilføjet et afsnit, der viser opdagelser vedrørende den pågældende person. Det omfatter bekræftede og afventende Smart Matches™ og Record Matches.

Smart Matches™ og Record Matches i sidepanelet

Smart Matches™ og Record Matches i sidepanelet

Hvis personen har taget en DNA-test, vises et link til deres DNA-matches.

DNA Matches on the side panel

DNA Matches on the side panel

Konsekvenskontrol

Konsekvenskontrollen er et værktøj, der scanner dit slægtstræ og identificerer fejl og uoverensstemmelser i dine data, så du kan foretage de nødvendige ændringer i dit træ og forbedre dets overordnede kvalitet og nøjagtighed.

I denne opdatering viser vi nu, når konsekvenstjekket har fundet et problem med konsekvensen for den pågældende person, som du måske ønsker at rette på. Nogle af de fundne problemer er faktuelle fejl (f.eks. fødselsdatoen er efter dødsdatoen, eller fødselsdatoen er før en forælders fødselsdato), nogle er dårlig praksis (f.eks. fødselsår indtastet som 22 i stedet for 1922), nogle er advarsler om mulige dataindtastningsfejl (f.eks. en kvindes gifte efternavn blev tilsyneladende indtastet som hendes pigenavn), og nogle er inkonsekvenser, som du muligvis ønsker at rette, f.eks. henvisninger til det samme stednavn med to forskellige stavemåder. Hvis du klikker på angivelsen, kommer du til siden for konsekvenskontrol af træet, hvor du kan se alle de problemer med konsekvensen, der er fundet for denne person.

Konsekvensproblemer i sidepanelet

Konsekvensproblemer i sidepanelet

Fotos og videoer

Afsnittet Fotos og videoer viser fotos og videoer, der er blevet tilknyttet denne person. Klik på et foto for at se det i en større størrelse. Knappen med kameraet og “+”-symbolet er til at tilføje nye fotos: den åbner et overlay på den aktuelle side, hvor du kan trække og slippe eller søge efter fotos og videoer på din computer, der viser denne person.

Sektionen Fotos og videoer i sidepanelet

Sektionen Fotos og videoer i sidepanelet

Biografi

I sektionen Biografi kan du tilføje en kort biografi til dine forfædres profiler.

Nærmeste familie

Denne sektion viser alle nærmeste familiemedlemmer til den valgte person og er som standard nedklappet. Udvid det for at få vist en liste over alle nærmeste familiemedlemmer.

Liste over nærmeste familiemedlemmer i sidepanelet

Liste over nærmeste familiemedlemmer i sidepanelet

DNA-testning

Nederst i panelet kan du finde muligheden for at købe et DNA-sæt eller uploade DNA-data for levende personer.

Nye knapper: “Bestil DNA-test” og “Upload DNA-data” i sidepanelet

Nye knapper: “Bestil DNA-test” og “Upload DNA-data” i sidepanelet

Håndter visningen af slægtstræet

Nyt: Lodrette kort

Nogle brugere bad os om at tilføje muligheden for at vise personkort lodret, så kortene fylder mindre vandret plads, og flere personer kan vises på skærmen på én gang. Vi kunne godt lide denne feedback, og vi er glade for at kunne fortælle, at den opdaterede brugerflade nu indeholder denne mulighed. Hvis du vil vise lodrette kort og få adgang til andre indstillinger for slægtstræet, skal du klikke på ikonet Indstillinger.

Adgang til indstillinger for slægtstræet

Adgang til indstillinger for slægtstræet

Træindstillinger, herunder den nye indstilling: “Vis lodrette kort”

Træindstillinger, herunder den nye indstilling: “Vis lodrette kort”

Lodrette kort giver mulighed for en tættere visning af slægtstræet, der viser flere personer

Lodrette kort giver mulighed for en tættere visning af slægtstræet, der viser flere personer

Indstillingerne giver dig mulighed for at tilpasse visningen af slægtstræet på andre måder.

Antal viste generationer

Du kan forenkle visningen af slægtstræet ved at reducere antallet af generationer, der skal vises omkring hovedpersonen. Denne indstilling er ikke ny, men var tidligere under træindstillingerne. Skyderen “Generationer” er nu flyttet til hovedtræets side, øverst i højre hjørne af skærmen.

Ny “Generationer”-skyder

Ny “Generationer”-skyder

Komprimering af displayet

Vi har tilføjet en ny indstilling i indstillingerne, hvor du kan vælge, om du vil vise kusiner til hovedpersonen eller skjule dem. Fjern markeringen af “Vis fætre og kusiner til hovedpersonen” for at skjule fætre og kusiner i dit træ. Dette vil give dig en mere komprimeret visning.

Zoome ind

Zoomfunktionen, der giver dig mulighed for at zoome ind eller ud af træet, eller zoomskyderen, er blevet opdateret. Mens den gamle skyder var øverst til højre i træet, har vi nu knapper til at zoome ind nederst til højre i træet. Vi har også flyttet knappen for fuld skærm og sat hovedpersonen i midten af knappen.

Zoomknapper: gammelt design (til venstre) og nyt design (til højre)

Zoomknapper: gammelt design (til venstre) og nyt design (til højre)

Yderligere opdateringer

Det sorte bånd, der var vist på kortet for en afdød person, er blevet fjernet. Det fik tilnavnet “dødsbånd”, og vi modtog klager over det, så vi fjernede det. I stedet indeholder personkort for afdøde personer deres dødsdato, hvis den er kendt, eller ordet “Afdød”, hvis dødsdatoen ikke er kendt.

Eksempel på afdøde personer i et slægtstræ

Eksempel på afdøde personer i et slægtstræ

Vi har også fjernet den gamle navigationsradar fra det nye design af slægtstræet.

Gammel navigationsradar, der er blevet fjernet

Gammel navigationsradar, der er blevet fjernet

Konklusion

At opbygge og vedligeholde et online slægtstræ er slægtsforskningens brød og smør. Det er vigtigt for os at blive ved med at forbedre slægtstræværktøjerne på MyHeritage og gøre dem nemmere at bruge og navigere i, så vores brugere får en bedre oplevelse med at arbejde med deres slægtstræer.

Det nye design af slægtstræet har været under udarbejdelse i en lang periode, hvor vi gradvist har udgivet det til de første beta-brugere og indsamlet deres feedback og løbende har forbedret det. Det indeholder nye funktioner som f.eks. relationsdiagrammet, lodrette kort, muligheden for at skjule fætre og kusiner for at komprimere slægtstræet og meget mere.

Hvis du ikke synes om det nye design, kan du skifte tilbage til det tidligere design ved at klikke på ikonet “Indstillinger” og vælge “Flere handlinger”, men du skal være opmærksom på, at det tidligere design vil blive taget ud af drift i fremtiden, da det ikke er praktisk for os at opretholde to brugerflader.

Vi håber, at du vil blive glad for forbedringerne!