Aldrig før sete fotos af vigtige øjeblikke i luftfartens historie

Aldrig før sete fotos af vigtige øjeblikke i luftfartens historie

For ikke så længe siden efterlyste vi familiefotos, der indfanger en personlig oplevelse af historiske øjeblikke: personlige familiefotografier af vigtige begivenheder i historien. Blandt svarene var to utrolige fotografier, et fra Julie Boardman fra Australien og et fra Lou Daly fra Washington, som indfangede vigtige øjeblikke i luftfartens historie.

Julie Boardman fra Australien delte et foto, som hendes bedstemor tog for 94 år siden af Bert Hinkler, en berømt australsk pilot. Hinkler var en pioner inden for flyvning og satte mange verdensrekorder, bl.a. den første soloflyvning mellem England og Australien i februar 1928 og den første soloflyvning over det sydlige Atlanterhav i 1931. På tragisk vis døde han i 1933 i en alder af 40 år, da hans fly styrtede ned i et bjerg i Toscana, mens han forsøgte at sætte endnu en verdensrekord.

Julie delte dette foto af Hinkler, som blev taget i juni 1928:

Og her er det forbedret og farvelagt på MyHeritage:

“Min farmor, Jane Ingle Thompson, født Bone, tog dette billede,” skriver Julie. “Min familie boede i Stanthorpe, Queensland, Australien, og mine bedsteforældre var til stede, da Bert Hinkler landede i sin Avro Avian G-EBOV på et åbent område på McGregor Estate den 13. juni 1928. Vingerne var foldet tilbage, og flyet blev kørt ned ad hovedgaden til Pierpoint & Sons for at blive tanket op. Masser af mennesker samledes for at overvære begivenheden. Var livet ikke meget mere simpelt dengang?”

Julies farfar, Jack Thompson, havde også et værksted i Stanthrope ved navn Thompson’s Garage – desværre ikke det værksted, som Bert Hinklers fly blev kørt til. Hun forklarer, at McGregor Estate i dag er delvist legepladser og delvist offentlige tennisbaner.

Fotoet blev udlånt til Julie af hendes tante, mens hun forskede i sin slægtshistorie.

Lou Daly fra Washington State i det vestlige USA delte to fotos fra sine familiealbum. Så vidt hun ved, er hun “den eneste person, der ved, at de overhovedet eksisterer”.

Billederne blev taget i en dramatisk periode i historien: for 87 år siden, i august 1935.

Det første foto viser den berømte amerikanske pilot Wiley Post, mens det andet foto viser Will Rogers, en skuespiller, komiker, vaudeville-kunstner og samfundskommentator.

Wiley Post, der blev født i 1898, var den første pilot nogensinde til at flyve solo rundt om jorden i juli 1933. Han var også kendt for at have udviklet en af de første trykbærende rumdragter og for at have opdaget jetstrømmen.

Will Rogers, der blev født i 1879, var en af de største stjerner i Hollywood og på Broadway, spillede med i mere end 70 film og skrev over 4.000 klummer i aviserne. I 1930’erne var Rogers den bedst betalte skuespiller i Hollywood. Han var en fortaler for USA’s luftfartsekspansion og tog med Post på flere af hans flyvninger for at skrive om dem i sine klummer.

Den 15. august 1935, da de fløj sammen i et Lockheed hybridfly, styrtede de sammen ned i en lagune ved siden af Point Barrow i Alaska, kort efter at de var lettet.

Ifølge Lou blev disse fotos “taget lige før Rogers og Posts fatale flystyrt i Alaska. De blev taget af min eksmands bedstefar, Percy Daly, som var en ven af Wiley Post. Jeg tror ikke, at billederne nogensinde er blevet set uden for familien.”

Har du nogle bemærkelsesværdige fotos i din familie som disse – taget af familiemedlemmer i afgørende øjeblikke i historien? Vi vil meget gerne se dem og høre historierne bag dem! Udfyld formularen her for at indsende dine fotos og historier.