Jeg mødte endelig min søster efter mere end 50 års adskillelse

Jeg mødte endelig min søster efter mere end 50 års adskillelse

Sidste år delte vi Diane Ward og Mary McLaughlins vidunderlige historie — to halvsøstre, der fandt hinanden takket være MyHeritages DNA test. Søstrene var ivrige efter at mødes i virkeligheden, men vi var ikke i stand til det i flere år på grund af rejserestriktioner i forbindelse med pandemien. Så de forblev i kontakt på tværs over Atlanten og ventede på, at muligheden bød sig.

Har du også lavet en utrolig opdagelse gennem MyHeritage? Klik her for at fortælle os om det!

Det øjeblik kom endelig i juni: Diane fløj til North Carolina for at bruge weekenden med sin søster. Se deres smukke genforening nedenunder:

Diane blev adopteret som baby i Michigan, hvor adoptionspapirerne blev forseglede, så DNA var hendes eneste mulighed for at finde sin biologiske familie. For et par år siden besluttede hun sig for at købe et MyHeritage DNA-sæt og fik omgående et tæt match – en kusine, der førte hende til Mary. Mary blev også adopteret da hun var ung, men hun havde kendt til søsterens biologiske mor, der desværre døde for 20 år siden.

Hvor er jeg fra?

“Da min biologiske mor fødte mig, sagde naboen ja til at babysitte mig,” siger Mary. “En dag kom [min biologiske mor] bare ikke hjem fra arbejde. Da det var i 60’erne, var det langt nemmere at sige ‘er du villig til at tage vare på dette barn?’ Og det gjorde de.”

“Da jeg blev ældre, begyndte jeg at spekulere på, hvor jeg kom fra,” siger Diane. Hun kan huske engang i skolen, i videnskabsklassen, hvor eleverne blev sat sammen og givet projekter til at udforske deres slægtshistorie og rødder, og Diane måtte række hånden op og sige: “Jeg er adopteret. Jeg kan ikke lave denne opgave.”

Mary beskriver også, hvordan hun spekulerede på sine rødder. “Da jeg blev omkring 14 år, indså jeg, at jeg havde en identitetskrise,” siger hun. Hun beskriver hvordan hun fandt telefonbogen frem og ringede til forskellige folk med det samme efternavn. “Jeg havde altid den samme introduktion når jeg ringede: ‘Hej, mit navn er Mary. jeg leder bare efter sundhedsinformation. Jeg ønsker ikke at forstyrre nogen.’”

Diane prøvede at finde mere information om sin biologiske familie gennem adoptionsbureauet, som hendes forældre havde brugt, men optegnelserne var forseglede. Hun prøvede at gå i retten, men det var en så langtrukken proces, at hun gav op – det var meget besvær.

MyHeritage DNA: ren nytænkning

Så stødte hun på MyHeritage og fandt ud af, at det var muligt at finde DNA matches gennem siden.

“Så jeg tænkte, altså, det er jo ren nytænkning,” forklarede hun. Diane tog testen og sendte hendes prøver ind – og modtog kort efter resultaterne, som indikerede, at hun havde et tæt match. Det match var Marys tredje kusine på moderens side, som forbandt søstrene.

“Det var et helt vidunderligt øjeblik,” sagde Mary. “Da vi talte på det første videopkald, talte vi i timevis,” huskede Diane.

“Jeg tog ét kig på hende og det slog luften ud af mine lunger, jeg var så chokeret,” huskede Mary.

“Så mange af vores familiemedlemmer i det ansigt der kiggede tilbage på mig.”

Det søsterlige bånd

Begge søstre er enige om, at lighederne mellem dem er utrolige.

“Der er så mange ligheder, jeg ved slet ikke om vi kan tælle dem,” sagde Mary. “Vores personlighedstræk er helt vildt ens. Vi har en meget special humoristisk sans.”

“For eksempel da vi tog i lufthavnen, så havde jeg al min flyinformation i en mappe,” sagde Diane, “og hendes mand begyndte at grine, da Mary også er lige så organiseret.”

Udover lighederne, så kunne søstrene mærke en meget stærk forbindelse til hinanden.

“Det er det her søsterlige bånd, som jeg har hørt folk tale om, men jeg aldrig var i stand til at opleve selv,” sagde Mary. “Vi kunne mærke hinandens følelser tusindvis af kilometer fra hinanden. Vi er som peanutbutter og marmelade.”

“Det giver dig en følelse af, at du ved hvor du hører til,” sagde Diane.

Diane var meget ked af at høre, at hendes mor døde før hun havde en chance for at møde hende – men hun ser hendes søster Mary som en måde at blive forbundet med hendes ånd. “Jeg føler, at min mor lever videre gennem hende,” sagde hun.

“Vores biologiske mor, indtil hun døde, var altid i mit liv,” sagde Mary. “Så at finde Diane i midten af det hele har været en stor velsignelse midt i livets stormvejr.”

“Vi er som peanutbutter og marmelade,” tilføjer Mary. “Vi er evigt taknemmelige for MyHeritage for det her.”

Har du en historie om en opdagelse du har lavet gennem MyHeritage, der ændrede dit liv? Vi vil gerne høre om det! Send det til os gennem denne formular eller via e-mail på stories@myheritage.com.