Jeg fandt min biologiske far med MyHeritage DNA, og det føles som at komme hjem

Jeg fandt min biologiske far med MyHeritage DNA, og det føles som at komme hjem

Xandra Bakker-van de Weerdt, 29 år, fra Holland, fandt sin biologiske far efter års søgen ved hjælp af en kombination af DNA-test med MyHeritage, slægtsforskning og hjælp fra DNA-ekspert Annemieke van der Vegt.

Her er hendes historie:

Da jeg blev fortalt, omkring 2016, at min far sandsynligvis ikke var min biologiske far, føltes det som om, at jorden forsvandt under mine fødder. Jeg måtte fortsætte uden nogen oplysninger eller spor om min virkelige afstamning.

Min søgen efter min biologiske far begyndte for over 7 år siden, kort efter fødslen af min ældste datter. Lysten til at finde ham voksede dag for dag og optog langsomt mine tanker mere og mere. Det blev en dybfølt længsel, der ikke ville give slip på mig; måske netop fordi jeg lige var blevet mor selv.

I 2018 deltog jeg i tv-programmet “DNA Onbekend” (“DNA Ukendt”), i håb om at det endelig ville give mig de svar, jeg så længe havde søgt efter. Tre mulige biologiske fædre blev nævnt, og jeg håbede, at en af dem ville være min rigtige far. Optagelserne var en følelsesmæssig rutsjebane. Men resultatet bragte ikke frelse: ingen af de 3 mænd viste sig at være et match. Den besked ramte mig hårdt. Jeg følte mig fortabt. Hvordan skulle jeg fortsætte min søgen efter min identitet?

En cyklus af håb og skuffelse

I 2022 stødte jeg på en Facebook-side kaldet “Ik zoek iemand” (“Jeg leder efter nogen”), et sted hvor folk delte deres historier og søgte efter deres biologiske familie. Jeg besluttede at dele min egen historie i håbet om, at nogen kunne hjælpe mig. Svarene væltede ind, og der var mennesker, der ønskede at støtte mig i min søgen. Selvom der var et muligt match, bragte en anden DNA-test igen skuffelse. Det føltes som om, jeg var havnet i en cyklus af håb og skuffelse.

Til sidst kom jeg i kontakt med “DNA Hulp” (“DNA-hjælp”), hvor jeg delte min historie i januar 2023 og bad om hjælp. Til min overraskelse fik jeg hurtigt svar, og der udviklede sig et meget behageligt samarbejde. Skridt for skridt blev DNA-matchene undersøgt gennem MyHeritage, med den utrættelige hjælp fra Annemieke fra DNA Hulp og min altid støttende mand.

Det var en hård og intensiv søgen. Mit højeste match var 108 cM; alle andre matches var under 100 cM. Det første fælles forfædrepar for de fundne matches blev født omkring 1810. Heldigvis begyndte alt det hårde arbejde og beslutsomhed endelig at bære frugt. Vi opdagede et par, der muligvis var mine bedsteforældre. Vi fandt også deres børn og tog kontakt, og der blev foretaget en DNA-test. Og så kom det forløsende øjeblik den 28. marts 2023: resultatet bekræftede med en overvældende sikkerhed på 99,999996%, at jeg havde fundet min far.

The first bouquet of flowers Xandra received from her father

Det første buket blomster, Xandra modtog fra sin far.

Jeg er ikke alene i denne verden

Lettelsen og glæden, der strømmede igennem mig, var ubeskrivelig. Det føltes som at komme hjem, som om et altid manglende puslespilstykke endelig faldt på plads. Lighederne mellem os var slående, og jeg følte en slægtskab, jeg aldrig havde oplevet før. Endelig kan jeg nu lære min biologiske far at kende skridt for skridt og opbygge et forhold til ham i vores eget tempo. Jeg blev rørt, da han bemærkede, “Hvor har du dejlige børn.”

Jeg er meget taknemmelig for den ubrydelige støtte fra Annemieke, min mand og alle, der har stået ved min side under denne søgen. Jeg indser, at jeg ikke er alene i denne verden, at der er mennesker, der bekymrer sig om mig og vil hjælpe mig med at finde min vej. Min søgen har hjulpet mig med at forstå min arv bedre og starte et nyt kapitel i mit liv.

Forhåbentlig vil min historie inspirere andre, der befinder sig i en lignende situation. Jeg vil vise, at det altid er muligt at finde svar, uanset hvor vanskelig processen er. Mit råd er derfor: Bliv altid ved, selvom vejen er bumpet og smertefuld. For til sidst vil du også lykkes med at opdage sandheden – og du vil finde den følelse af identitet, der fuldender dig!

Mange tak til Xandra for at dele sin smukke historie! Hvis du også har gjort en vidunderlig opdagelse med MyHeritage, vil vi meget gerne høre om det. Del det med os via denne formular eller via e-mail på stories@myheritage.com.

Bestil et MyHeritage DNA-sæt