Farvel 2015 og goddag 2016…

Kommentarer.4

Året kom og gik som et lyn – og sikke et år det har været! Her hos MyHeritage har vi haft travlt i 2015, der har været fuld af nye funktioner, nyttigt historisk indhold og meget andet.

Vi startede 2015 med et brad, da vi udgav Family Tree Builder Mac Extension. Vi mener, at folk skal have mulighed for at opdage og bevare deres familiehistorie uanset, hvilken platform de finder sig til rette på, og der er en værdi i muligheden for at arbejde offline. Den nye Mac-version findes sammen med Windows-versionen, som har været tilgængelig siden 2005.

I begyndelsen af februar tilføjede vi 900 millioner globale historiske optegnelser til SuperSearch, og dermed rundede MyHeritage seks milliarder historiske optegnelser i vores samling. De nye optegnelser, som udelukkende bestod af stamtræsprofiler, blev tilføjet som et resultat af vores partnerskab med FamilySearch. Vi arbejder fortsat på at tilføje mere internationalt historisk indhold, der gør det lettere for folk at opdage deres familiehistorie.

Vi rejste derefter til RootsTech, som er den største familiehistorie konference i Nordamerika. Vi fik mange besøgende i vores stand, og folk ville gerne se demonstrationer, fordi de gerne ville vide mere om  vores produkter. Chief Product Officer, Mike Mallin, gav en hovedtale om at begynde personlige familierejser her og nu. Talen blev overværet af tusinde af mennesker, og den blev også set af flere tusinde på nettet.

MyHeritage-holdet på RootsTech 2015

I slutningen af februar tilføjede vi mere brugbart historisk materiale til SuperSearch™, hvilket indeholdte millioner af historiske optegnelser fra USA og Skotland. De indeholder militære optegnelser, fødselsattester og fængselsregistre, som hjælper familier med at afdække deres forfædres livshistorier.

I marts var vi begejstrede over, at MyHeritage mobilapp’en til Android blev udråbt til at være en af de bedste apps in mere end 30 lande i Google Play-butikken.

Vi rejste til Birmingham i England i midten af april for at deltage i Who Do You Think You Are? Live 2015 showet. Vi havde en skøn oplevelse, og det var en særlig fornøjelse at være vært for Dick Eastman, der er genealogiekspert og slægtsforskningsblogger, mens han svarede på publikums genealogispørgsmål.

I slutningen af april gjorde vi Instant Discoveries™ tilgængelig for alle MyHeritage-brugere, hvilket giver dem adgang til adskillige individer og fotografier, de kan tilføje til deres eksisterende stamtræer med blot få klik. Vi lavede også et sjovt interaktivt kort, som viser forskellige brugere over hele verden, der er i færd med at opdage nye ting på MyHeritage i noget nær realtid. Instant Discoveries™ blev lanceret i slutningen af 2014 og giver en unik mulighed for at opdage informationer fra familiens historie, og de er nemme at tilføje dit træ på MyHeritage.

Vi udgav i maj måned en forbedret version af MyHeritage mobilapp’en, der bød på et nyt udseende og forbedrede familiehistoriske oplevelser. Menuerne er mere intuitive, hvilket gør det endnu lettere for familier at bygge deres stamtræ, opdage deres forfædre og slægtninge samt bevare og dele deres arv på farten.

Senere i maj tilføjede vi Discovery-kort til stamtræerne. De giver brugere muligheden for at se, hvilke opdagelser Instant DiscoveriesTM har fundet til dem i en stamtræskontekst. De nye Discovery-kort er endnu en måde at få adgang til opdagelser direkte fra dit stamtræ.

Vi blev omtalt på israelsk TV-avis midt i prime time, da vi fortalte historien om indbyggerne på den lille græske ø, Ereikoussa, som havde sat deres liv på spil under Anden Verdenskrig for at redde familien til en jødisk skrædder fra nazisterne.

I juni måned rejste vi til Ereikoussa til en helt særlig genforening. Det var genforeningen af efterkommerne til den jødiske skrædder og efterkommerne til de græske øboere, som reddede mandens liv samt hans tre døtres liv og en forældreløs pige, der var en del af hans slægt. Historien begyndte tilbage i november 2013, hvor den Emmy-prisvindende manuskriptforfatter, producer og forfatter, Yvette Manessis Corporon, kontaktede MyHeritage for at bede om hjælp til at finde efterkommerne til den jødiske skrædder, Savvas, fra Korfu i Grækenland. Savvas havde gemt sig sammen med sin familie på Ereikoussa under krigen, og Yvette ville finde ud af , hvad der var sket med hans familie efter krigen.

MyHeritage sagde ja tak til udfordringen, hvorefter vi drog på en genealogisk rejse for at afsløre detaljerne i denne gamle hemmelighed. Vi fandt frem til, at efterkommerne havde slået sig ned i USA og Israel. Vi deltog i genforeningen af de to familier i en officiel ceremoni på Ereikoussa. Vi er glade for at kunne hjælpe Yvette med at finde Savvas’ efterkommere, hjælpe dem med at opdage deres fantastiske familiehistorie og deltage i en emotionel sammenkomst.

Yvette Corporon gav en tårevæddende tale på Ereikoussa.

I juni måned deltog vi i Global Family Reunion, som var arrangeret af AJ Jacobs. Tusinde af ”fætre” og ”kusiner” fra hele verden deltog i AJs arrangement i New York Hall of Science, der bød på en dag med sjove familieaktiviteter og indsamling af penge til fordel for forskning i Alzheimer. MyHeritage grundlægger og administrerende direktør, Gilad Japhet, holdte en tale om nuværende opdagelser inden for slægtsforskning, som han var involveret i. Begivenheden slog alle verdensrekorden for største antal af familiesammenkomster, der finder sted på samme tid over hele verden.

Et stort familiebillede. Foto: Global Family Reunion.

I juli måned holdte Gilad Japhet hovedtalen for hundrede deltagere i konferencen, IAJGS 2015, i Israel. Hans tale havde titlen, “Seven Unique Technologies for Discovering Your Family History.” Klik på video neden for, hvis du vil se hele talen:

Global Name Translation™, der gør det nemmere for dig at opdage dine globale rødder, blev lanceret i midten af juli. Denne innovative teknologi, vi har udviklet, oversætter navne i historiske optegnelser og stamtræer fra et sprog til et andet. Oversættelsen er meget nøjagtig, hvilket resulterer i plausible oversættelser, der kan føre til matches med navne på forskellige sprog.

I oktober tilføjede vi over 46 millioner svenske optegnelser til SuperSearch™. Kirkebøger i høj kvalitet fra perioden 1880 til 1920 indeholdte informationer om fødsler, dødsfald, ægteskaber, adresser og ændringer i husholdningens sammensætning. Samlingen er en fantastisk familiehistorisk ressource for alle med svenske rødder.

Search Connect™ blev udgivet i november, hvormed hver eneste søgning på MyHeritage blev omdannet til en optegnelse. Med Search Connect™ kan du kontakte andre MyHeritate-medlemmer, der kigger på de samme personer som dig, I kan udveksle informationer og samarbejde med hinanden ved at dele jeres forskning i familiens historie.

Vi afsluttede året med at tilføje en ny og spændende samling af digitaliserede bøger til SuperSearch™. Samlingen indeholder mere end 37 millioner sider i 150.000 bøger med relevans til familiehistorie. Vi har med denne samling påbegyndt en ny proces, der skal tilføje 250 millioner sider til SuperSearch™ hver år.

2015 stod også i udvidelsens tegn, da vi åbnede flere kontorer i Tel Aviv i Israel, hvilket bragte det samlede antal israelske kontorer op på tre. Vi ansatte over 100 nye medarbejdere. Vi voksede fra 150 i begyndelsen af 2015 til 260 i slutningen af året. Vores medarbejderes familier havde også vokseværk. Vi fejrede fire MyHeritge-brylluper og tilføjede 10 nye babyer til vores stamtræ!

Vores hold af programmører i Tel Aviv i fuld sving.

Et af vores mål som virksomhed er omtanke og give tilbage til samfundet. I løbet af sidste år var MyHeritage-holdet involveret i mange forskellige velgørende begivenheder og teambuilding aktiviteter.

I februar 2015 plantede vi træer ved et nyt center for immigranter.

Træer blev plantet ved et nyt center for immigranter.

I marts måned fyldte vi kasser med mad, legetøj og blomster, som vi leverede til folk i nød.

Papkasser blev fyldt med mad og drikke.

Vi afholdte kurser i løbet af foråret for pensionister for at hjælpe dem med at bygge deres egne stamtræet, ligesom vi underviste dem i at forske i deres familiehistorier. Det var et initiativ, som alle havde glæde af, og kursusdeltagerne har nu et stamtræ, de kan dele med dem, de holder af.

Pensionister får hjælp til at lave deres stamtræ.

MyHeritage-løbeholdet blev oprettet i maj måned, så vores medarbejdere kunne komme i form sammen og træne op til løb som et team. De har allerede deltaget i et løb til fordel for velgørenhed, og de har planer om at deltage i flere maraton i år.

MyHeritage-løbeholdet.

I juni måned havde MyHeritage-medarbejderne en underholdende dag med ekstrem sport og ekstrem afslapning på stranden.

Tid til strandfest.

August måned, lige før første skoledag, havde MyHeritage-medarbejderne og deres familier en poolfest med dejlig mad, god musik og masser af sjove aktiviteter.

I september arbejdede MyHeritage-medarbejdere sammen med underprivilegerede børn fra lokale skoler i fag som sløjd og formning.

Formning sammen med børn fra underprivilegerede familier.

I anledning af fokus på brystkræft afholdte MyHeritage et foredrag med en stærk og modig kvinde, som overlevede brystcancer.

MyHeritage støtter kampen mod brystkræft.

Vores MyHeritage-team arbejder hårdt for at udvikle innovative og topmoderne slægtsforskningsteknologier, der forbedrer brugernes familiehistoriske oplevelse. Og vi er ikke færdige endnu! Vi har nye og spændende ting planlagt i 2016, så hold øje med os.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.

 • Jørgen Bjørn Keil


  14. marts 2016

  Jeg har gennem en del år arbejdet med MyHeritage og leveret et utal af data som i har brugt frit, jeg har på intet tidspunkt modtaget data som kunne bruges i min søgen efter slægt.
  Jeg finder det uklogt at skulle betale for at levere flere data til MyHeritage.
  Kom med et bedre tilbud, e.v.t. 1 måned fri så jeg kan vurderer om MyHeritage skulle være blevet så meget bedre at det er pengene vær og jeg kan finde brugbare data.
  Venlig Hilsen.

  • Kasper


   14. marts 2016

   Kære Jørgen Keil

   Tak for din kommentar.

   MyHeritage har gennem årene prøvet forskellige abonnementsmodeller, og vi har bedst erfaring med vores nuværende model. Vi tilbyder, at du kan bruge vores hjemmeside gratis, så du kan få en smagsprøve af vores tjenester.

   Når du skriver, at du har brugt MyHeritage i årevis og leveret meget dataindhold til os, uden du føler, du har fået brugbare data retur, bliver jeg lidt nysgerrig efter, hvorfor du så har brugt flere år på vores hjemmeside?

   Venlig hilsen

   Kasper

 • Ketty


  20. marts 2016

  Jeg kunne godt lide at vide, hvorfor vi skal betale, når vi har givet alle optegnelser gratis, så hvorfor betale. De andre er gratis vidste jeg først bagefter, men så har jeg givet over 6000 navne til jer.

  Mvh Ketty

  • Kasper


   21. marts 2016

   Kære Ketty

   At vores brugere hjælper hinanden med informationer er vi, og vores øvrige brugere, glade for. Men det ændrer ikke på, at MyHeritage stadig skal tjene penge til at udvikle, opretholde og erhverve ny viden til fordel for vores kunder. Som alle andre virksomheder har vi omkostninger, der skal dækkes, ligesom vores gode medarbejdere skal aflønnes.

   Nu er det ikke alle optegnelserne på MyHeritage, som leveres af vores brugere. MyHeritage leverer eksempelvis svenske kirkebøger og danske dødsattester til vores samling på mere end 6 milliarder historiske dokumenter og optegnelser, så folk kan spore deres aner længere tilbage i tiden og udover landegrænserne – og det er ikke gratis for os.

   Venlig hilsen

   Kasper