En vidunderlig genforening: Johannes opdager biologisk familie gennem DNA Quest

En vidunderlig genforening: Johannes opdager biologisk familie gennem DNA Quest

Johannes Nielsen voksede op velvidende at han var blevet adopteret som spæd fra Sydkorea. Men han vidste intet om sin biologiske familie – ikke engang hvor han skulle begynde at lede. Gennem DNA Quest – MyHeritages pro bono-initiativ for at hjælpe adopterede med at blive genforenet med deres biologiske familier – var Johannes endelig i stand til til at samle puslespillet om helt ekstraordinære omstændigheder, som havde adskilt ham fra sin biologiske familie. 2. juli i år rejste Johannes til USA for at blive genforenet med sin biologiske mor og brødre for første gang i 43 år.

Johannes voksede op i Midtjylland efter at han blev adopteret af en dansk familie, men følte sig fra en tidlig alder anderledes end sine omgivelser, både udseendelsesmæssigt men også på grund af sin personlighed. Han savnede ofte at have mennesker at spejle sig i.

For et år siden ansøgte Johannes om at deltage i MyHeritages pro bono-initiativ, DNA Quest, der tilbyder gratis DNA-sæt til adopterede som leder efter deres biologiske familier. MyHeritage sendte Johannes et gratis sæt, og han tog testen.

En måned senere modtog han sine resultater, og han fandt en DNA-match – en kusine som han delte tipoldeforældre eller oldeforældre med, som havde et stort slægtstræ. Han kontaktede hende, og selvom hun ikke kendte noget til historien, var hun glad og ivrig efter at hjælpe. Hun havde en idé om at Johannes var beslægtet med hende gennem hendes morfars side af familien. Johannes begyndte derefter at kortlægge alle potentielle fædre på den side af slægtstræet.

Der var endnu et hint: da Johannes var teenager, havde en læge fortalt ham, at han troede Johannes var af blandet etnicitet. Hans MyHeritage etnicitetestimat bekræftede dette. Det viste sig, at han var halvt koreansk og halvt vesteuropæisk. Baseret på disse oplysninger, gættede Johannes på at hans far var en amerikansk soldat. ”Jeg vidste, at den amerikanske flåde i 1970’erne stadig var til stede i Sydkorea, så jeg begyndte at undersøge slægtstræet efter mænd der var 18-25 år gamle i 1974.”

Senere modtog han en endnu tættere DNA-match, og gennem disse oplysninger var han i stand til at snævre en mulig far i hans slægtstræ ned. Johannes googlede hans navn og fandt en dødsannonce om ham fra 2006. ”I dødsannonce var der et navn på en lille by hvor han havde boet,” siger Johannes. ”Jeg fandt en Facebookgruppe for denne by, og spurgte medlemmerne i gruppen om der var nogen som kendte denne mand. Jeg gik i seng, og næste morgen modtog jeg et svar fra en kvinde, som sagde: ‘Jeg kendte ham. Han var min onkel. Hvorfor spørger du?'”

I begyndelsen af samtalen med kvinden, var Johannes meget forsigtig. ”Jeg ville ikke have at hun skulle gå i panik, så jeg stillede generelle spørgsmål om ham. Mit sidste spørgsmål var om han havde gjort tjeneste i Vietnamkrigen.”
”Ja, det havde han,” svarede niecen. ”Han var stationeret i Sydkorea.” I skridt med at samtalen fortsatte, afslørede Johannes at han tror hendes onkel var hans far. Hun nævnte at hendes far havde fortalt hende, at hendes onkel og tante havde efterladt et barn der hed John i Korea på grund af helbredsproblemer. Johannes forklarede, at han blev født med en læbe-ganespalte samt at han havde tuberkulose da han var en baby. Niecen kunne ikke tro sine ører.

”Hun var i chok,” siger Johannes.
Og så gav hun ham den mest vidunderlige nyhed af alle: “Din mor lever stadig og bor i USA.”

Johannes lærte derefter den utrolige historie omkring sin adoption. Under Vietnamkrigen var Leonard en amerikansk soldat stationeret i Sydkorea. Han mødte en ung kvinde ved navn Chong, og de blev forelsket. De giftede sig i Sydkorea og fik to børn sammen. Johannes var deres andet barn.

Leonard and Chong, Johannes’s biological parents

Leonard and Chong, Johannes’ biologiske forældre

Da Johannes var 3 måneder gammel, blev Leonard sendt retur til USA og fik lov til at tage sin kone og børn med sig, men da myndighederne opdagede at Johannes havde tuberkulose, ville de ikke lade ham tage med til USA indtil han var rask. Leonard og Chong blev tvunget til at efterlade deres søn hos en ven af familien. De ville derefter så snart som muligt vende tilbage for at hente ham efter han var blevet rask.

Johannes’ forældre skrev utallige breve til familievennen, men de blev aldrig besvaret. Da Chong på et senere tidspunkt vendte tilbage til Korea, var Johannes væk. Chong fik at vide, at han muligvis var død af tuberkulosen. Hun rejste tilbage til USA og sørgede over sin søns død.

15 måneder efter deres oprindelige ankomst til USA, fik Leonard og Chong endnu et barn, og de forblev lykkeligt gift indtil Leonards død i 2006.

Leonard and Chong visiting Korea a few years before Leonard’s death

Leonard og Chong under et besøg til Korea et par år før Leonards død

Efter samtalen med Johannes, besluttede Leonards niese at besøge Chong og give hende de gode nyheder – sønnen hun troede hun havde mistet, var stadig i live.

”Hun fortalte mig, at hun ikke kunne stoppe med at græde en hel uge,” siger Johannes.

Blandt andet takket være MyHeritage DNA, blev Johannes genforenet med sin mor og to brødre.

 Johannes Nielsen and Johannes’s older brother Len are strikingly similar

Johannes Nielsen og Johannes’ ældre bror, Len, ligner hinanden på en prik

2. juli fløj Johannes til USA for at møde sin biologiske familie for første gang og fejre uafhængighedsdagen sammen med dem.

Chong meeting Johannes for the first time since he was three months old

Chong møder Johannes for første gang siden han var tre måneder gammel

Johannes and his biological brothers visit their father’s grave together

Johannes og hans biologiske brødre besøger sammen deres fars grav

Familien er ekstremt glade for at have fundet hinanden efter at have været adskilt i så lang tid. Efter at have søgt i mange år, er Johannes lykkelig over at have fundet sin biologiske mor og brødre gennem DNA Quest og MyHeritage DNA. Han værdsætter sin biologiske familie og glæder sig over at begynde dette nye kapitel med dem.

Leder du efter biologisk familie? Lær her om hvordan du kan opdage nye slægtninge med MyHeritage DNA!