MyHeritage sporer levende efterkommer af manden bag de elektriske julelys

MyHeritage sporer levende efterkommer af manden bag de elektriske julelys

Det er svært at forestille sig julen uden julelys… men var de altid et centralt indslag i juletiden? Vi undersøgte den fascinerende historie om de elektriske julelys og fandt endda en levende efterkommer af manden bag lysene!

De første julelys var vokslys, som blev brugt til at dekorere juletræer i 1700-tallet i Tyskland. Skikken spredte sig i Europa og Amerika, men som du kan forestille dig medførte de stor brandfare! I 1882 dekorerede Edward Hibberd Johnson, en opfinder som arbejdede tæt med Thomas Edison, sit eget juletræ med en streng af røde, hvide og blå elektriske lyspærer… og dermed var juletræslysene opfundet.

Christmas Tree lights: National Christmas Tree lighting on the Ellipse in Washington, D.C., Dec. 4, 2014. (Official White House Photo by Lawrence Jackson)

National lystænding af juletræet på Ellipse i Washington, D.C., 4. december 2014. (Officielt billede fra Det Hvide Hus taget af Lawrence Jackson)

Ved hjælp af de tilgængelige forskningsværktøjer på MyHeritage, var vi i stand til at bygge et slægtstræ og spore Edwards linje helt tilbage til en direkte levende efterkommer – James Newburn, 67, fra Nashville, Tennessee. Vi kontaktede derefter James for at fortælle ham om hvad vi havde fundet.

Christmas Tree Lights: James Newburn, the great-great grandson of Edward Hibberd Johnson, the inventor of the Christmas tree lights

James Newburn, tipoldebarn af Edward Hibberd Johnson, opfinderen af juletræslysene

James var ikke klar over, at han var direkte efterkommer af den store opfinder, og var meget glad for at høre om det fra os.

”Jeg var overrasket og stolt på samme tid,” siger han. ”Jeg har altid selv været kreativ og drevet mange virksomheder alene. Dette bekræfter, at kreativitet er noget der løber i familien. Det forklarer måske også hvorfor jeg er så utrolig festlig?” siger han med et smil.

James, en pensioneret iværksætter, siger, at julen blev meget sjovere, efter hans to børn kom til verden. Han fortælle, at hans 10-årige barnebarn stadig tror på julemanden, og at det betyder utroligt meget for ham.

”Nu forstår jeg det,” fortsætter han. “Dette er grunden til at jeg elsker at opfinde ting og starte virksomheder!”

James var fascineret over i hvor mange detaljer MyHeritage havde formået at finde informationer om sine forfædre. ”Jeg er meget glad og imponeret over deres grundige forskning,” siger han. “Det er nu op til mig at leve op til dette.”

Historien blev endda dækket af Daily Mail!

Ydmyg men stolt begyndelse

Edward Hibberd Johnson kom fra ydmyg men stolt familie. Han blev født 4. januar 1846 i Philadelphia med en far, som var skomager og købmand og havde været soldat i borgerkrigen.

Blot én generation senere er Alberts søn, Edward, opført som elektronikingeniør. I folketællingen fra 1910 står der, at han er 64 år gammel. Hans kone, Margaret Virginia Kenny Johnson, nævnes også.

Christmas tree lights: U.S. census record of Edward and Margaret Johnson in 1910

Optegnelse for Edward og Margaret Johnson fra den amerikanske folketælling i 1910

Christmas Tree lights: World War I draft registration card of Edward Hibberd Johnson

Edward Hibberd Johnsons indkaldelseskort for 1. verdenskrig

Vi fandt også en optegnelse for Edwards indkaldelse til 1. verdenskrig.

Edward havde tre børn: Edna Earl Palmer, Lilian Adele Hoyt og Edward Hibberd Johnson Jr.

Edwards datter, Edna

Edna blev født den 14. juli 1874 og døde den 11. april 1935. Hun blev gift med George Quintard Palmer, som boede på Fifth Avenue i New York.

Ifølge folketællingen fra 1900 var arbejdede George i jernbranchen. I samme optegnelse kan det ses at parret havde en datter – Lilian A. Palmer.

The 1900 census record that lists Edna and George and their daughter Lilian.

Optegnelsen for Edna og George og deres datter Lilian fra folketællingen i 1900.

Edwards barnebarn, Lilian

Lilian – Edward’s barnebarn – blev født i januar 1897 i New York og døde den 19. december 1957. En artikel i New York-avisen The Sun annoncerede hendes ægteskab med Henry Coster Steers den 11. august 1916:

Marriage announcement of Lillian and Henry, The Sun, 1916

Ægteskabsannoncering for Lillian og Henry, The Sun, 1916

I artiklen står der at brylluppet fandt sted i Christ Church, Rye, New York, efterfulgt af receptionen på Alden Farm.

Fundet af en levende efterkommer

Lilian kan også findes i USA’s folketælling fra 1930. På det tidspunkt var hun skilt og boede sammen med sine tre døtre: Priscilla, Phebe Ann og Anthea.

1930 census record details that Lilian is divorced and has three kids, Priscilla, Phebe Ann, and Anthea

Folketællingen fra 1930 viser, at Lilian er skilt og har tre børn, Priscilla, Phebe Ann og Anthea

Den 8. september 1949 giftede Lilians datter, Anthea, sig med James C. Newburn. Deres søn, som også hed James Newburn, er tipoldebarnet til Edward Hibberd Johnson!

Christmas Tree lights: James Newburn’s family tree traces his lineage to Edward Johnson

James Newburns slægtstræ sporer hans slægtslinje tilbage til Edward Johnson

James’ historie er blot et eksempel på de fantastiske opdagelser, du kan lave om din familiehistorie ved hjælp af MyHeritage. Du ved aldrig hvad du ender op med at finde! Start med at bygge dit træ i dag for at lære om din egen familie.