Mød MyHeritage: Hagar Chen

Hagar Chen er en 25-årig programmør hos MyHeritage. Hun bor i det centrale Israel, og hun har tre ældre brødre. Hagar har været gift i 18 måneder. Da Hagar og hendes mand begyndte at gå ud sammen, havde han lige begyndt sit studie i computervidenskab. Hagar læste ofte hans notater fra forelæsningerne, og hun opdagede, at hun var interesseret i programmering. Så hun blev optaget på computervidenskabslinjen, som hun elskede.

Hun vidste ikke så meget om MyHeritage, da hun kom til jobsamtale.

  • – Det var faktisk et af de første virksomheder, hvor jeg blev kaldt til samtale.

Der var dog noget, som appellerede til Hagar i forhold til de andre virksomheder, hun havde besøgt. Hun mærkede omgående den venlige atmosfære i vores indbydende kontorer.

Kort tid efter blev Hagar en del af MyHeritage, hvor hun i dag er en vigtig del af vores udviklingsteam. Hun startede med at arbejde med kvalitetssikring, og hun var ansvarlig for at afprøve nye funktioner og produkter.

Hagar kastede et blik over sin egen familiehistorie, efter hun begyndte hos os. Hun fandt sine mors forfædre i en amerikansk folketælling fra 1930 gennem en hurtig søgning på SuperSearch. Hun fandt også sin oldefars papirer fra hans amerikanske militærtjeneste og hans immigrationspapirer fra, da han udvandrede fra Østrig til USA.

Amerikansk folketælling fra 1930 hvor Hagars oldefar (på morens side) Charles Badler nævnes.

Det var ubegribeligt at finde dokumenter om min familie, som ingen af mine slægtninge kendte til. Jeg blev fuldstændig overvældet, og jeg opdagede ting om min oldefar, som jeg ikke kendte til. Jeg vidste ikke, at han kæmpede under Anden Verdenskrig, eller at hans svoger boede hos ham i mange år. Jeg opdagede også, at min oldemor oprindeligt var fra Tyskland.

Hagars interesse for slægtsforskning voksede betydeligt, efter hun begyndte hos MyHeritage.

  • – Slægtninge, som aldrig før havde vist interesse for slægtsforskning, begyndte at tilføje medlemmer til vores stamtræ sammen med deres informationer. Det betød, at vores træ fik vokseværk.
Amerikansk optegnelse over Hagars oldefar, Lester Badler.

18 måneder senere rykkede Hagar videre til vores webteam, der er en del af udviklingsteamet. Hun arbejder på dele af MyHeritage-hjemmesiden, som vores brugere interagerer med.

Hun prøver at udvikle sider, der appellerer til alle vores brugere.

– Jeg skal altid tænke på de forskellige brugere, vi har. De kigger måske på vores side på forskellige enheder, og jeg vil gerne, at de har nemt ved at finde rundt og en positiv oplevelse.

Hagar har desuden arbejdet med at gøre siderne, hvor du bestiller din DNA-prøve, mere brugervenlige, så du får nemmere ved at indtaste dine informationer, gennemføre DNA-bestillingen og sikre at informationerne går igennem. Hun fandt det spændende at lære mere om området, da udviklerne ikke kendte til det, ifølge hende selv. Det har været lidt af en rejse, men vi har alle lært noget undervejs.

– The processen med at skabe sider til vores DNA-sektion har været virkelig spændende. Det var et område, jeg ikke kendte meget til i begyndelsen, så det har været en lærerig proces. Vi har opnået så meget på kort tid.

Hagar værdsætter, at udviklingsholdet ofte tilpasser sig nye omstændigheder. Teamet er altid på udkig efter nye teknologier, og man omfavner forandringer, der kan forbedre og skabe nye tiltag i fremtiden.

 

Hagars farmor, Miryam, med tante Ronit, kort efter bedsteforældrene emigrerede fra Iran i 1963.

Som kvindelig systemudvikler ser Hagar ikke sig selv værende anderledes i forhold til resten af holdet.

  • Det korte af det lange er, at vi alle skriver kode og arbejder sammen – uanset vores køn. Der var et tidspunkt, hvor vi kun var få kvinder på teamet, men i dag er vi en del .

Hagar ser gerne, at der kommer større fokus på kvinder inden for videnskaben – allerede fra en tidlig alder.

– Der er mange nye organisationer og netværksgrupper, som opfordrer kvinder til at engagere sig i videnskaben, og det er skønt at se, at flere og flere kvinder bliver en del af forskning og arbejder i den teknologiske industri.

 

Hagars far, Asher Chen, i første klasse, 1960.

 

Hagars familie er glade for, at hun arbejder for et slægtsforskningsfirma, der ønsker at gøre en forskel.

– Min far siger, at han er stolt af mig. Det fortæller han mig, når han ser et MyHeritage-velgørenhedsprojekt i nyhederne.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.