Nyhed: Etnicitetsskøn

Kommentarer.6

Vi er glade for at kunne annoncere lanceringen af vores nye og forbedrede DNA Etnicitetsskøn. Med MyHeritage DNA kan brugeren nu modtage et procentmæssigt skøn af ens etniske oprindelse fordelt over 42 etniske regioner. Ingen anden DNA-virksomhed har flere regioner, hvormed du kun kan få adgang til dem på MyHeritage. Etnicitetsskønnet er præsenteret på en original og fængende måde. Dermed er det ikke kun spændende, men også underholdende at se på og dele.

Etnicitetsskønnet er tilgængeligt for kunder, der køber en MyHeritage DNA-prøve, og brugere som uploader deres DNA-data til MyHeritage. MyHeritage skiller sig ud fra toppen af DNA-virksomheder, da vi giver brugeren mulighed for at lægge sine DNA-data gratis ind hos os, selvom du måske har foretaget en DNA-prøve hos en anden virksomhed. Gør du dette, modtager du gratis DNA Matches hos os, da vi bruger dine DNA-data til at finde slægtninge baseret på jeres fælles DNA. I begyndelsen af denne uge kan brugere, som allerede har uploadet deres DNA-data til MyHeritage eller gør det i de kommende måneder, også modtage de nye Etnicitetsskøn – ganske gratis.

Din DNA er individuel, og den afslører din unikke arv. Når du forstår, hvor dine forfædre stammer fra, kan du få en bedre fornemmelse af, hvem du er. Du kan have rødder i steder, du mindst forventede.

Bestil en MyHeritage DNA-prøve i dag eller upload dine DNA-data gratis, hvis du ønsker at afdække din etniske oprindelse og opdage nye slægtninge.

Dine DNA-resultater indeholder en spændende oversigt over din etnicitet, som du har arvet fra dine forfædre. Du vil kunne se, hvilke procentdele af din DNA, der stammer fra bestemte etniske regioner, som understøttes af MyHeritage i et etnicitetsskøn, og du får vist det hele på en liste og et verdenskort. Få adgang til dit Etnicitetsskøn ved at vælge “Etnicitetsskøn” i “DNA”-menuen. MyHeritage DNA-kunder får også vist deres resultater, hvilke inkluderer et overblik over deres etnicitet og DNA Matches, på en samlet side med navnet, “DNA-resultater”. Du kna få adgang til siden ved at klikke på “DNA” i navigationsmenuen. Klik på “Se Fuldt Skøn” for at se dit Etnicitetsskøn.

Siden med DNA-resultater

Udviklingen af det nye Etnicitetsskøn øger antallet af etniske regioner, som MyHeritage dækker, fra 36 til 42. Forøgelsen sker takket være vores Founder Populations Project – et af de største projekter af sin art nogensinde. For dette projekt deltog flere end 5.000 brugere, der alle var blevet håndplukket af MyHeritage ud af vores database på 90 millioner brugere. Udvælgelsen skete ud fra brugernes stamtræer, og vi undersøgte, at brugernes forfædre havde boet i samme region eller havde samme etnicitet gennem adskillige generationer. Deltagerne fik en gratis DNA-prøve, og de gav vores hold af forskere lov til at brugere deres DNA-data til at udvikle vores etnicitetsmodeller.

Det er takket være denne analyse, at MyHeritage DNA er den eneste mainstream procentbaserede DNA-prøve, som afslører etniciteter såsom balter, balkansk, eskimo, inuit, japansk, kenyansk, somalisk, jødisk, iransk, irakisk og mange andre. MyHeritage er også i stand til at levere en mere detaljeret etnicitetsrapport i forhold til vores nærmeste konkurrenter. Hos os får du ikke kun at vide, at du, eksempelvis, er af italiensk afstamning, men at du er af sardinsk afstamning. Vi er endnu ikke færdige med at høste frugterne fra Founder Populations Project, eftersom der er endnu er mange andre etniske regioner, vi agter at tilføje i fremtiden, når vi har færdigbehandlet og finjusteret resultaterne.

I den nye udgave af Etnicitetsskøn, som udkom i denne uge, har vi foretaget en lang række forbedringer, når det kommer til præcision i forhold til vores tidligere version. Et eksempel på præcisionsskærpelsen er identifikation af tysk, fransk, hollandsk og andre nært beslægtede etniciteter, som nu er mere præcist beskrevet som nord- eller vesteuropæisk. Tidligere blev mange af disse etniciteter beskrevet som britiske. Vi var tidligere heller ikke i stand til at differentiere mellem engelsk og irsk, så vi grupperede dem under én etnicitet ved titlen “britiske øer”. Vi er nu i stand til at adskille dem, så vi kan skelne mellem engelsk, irsk, skotsk og walisisk. Det viste sig, at de tre sidstnævnte grupper har meget tætte gener på grund af deres fælles keltiske rødder, men vi vil forhåbentlig være i bedre stand til at skelne mellem dem i fremtiden, hvor vi forbedrer vores etnicitetsmodeller.

Vores nye Etnicitetsskøn giver dig en gribende “afsløringsoplevelse” med animation og original musik komponeret af MyHeritage. Hver af de 42 etniciteter har en særpræget rytme, der er baseret på regionens kulturelle elementer – alle sange falder nemt i hak med hinanden. Det gør det sjovere for dig at gennemgå rapporten og dele den på sociale medier. Få adgang til denne oplevelse ved at klikke på “Etnicitetsskøn” i “DNA”-menuen og klik derefter på “Afspil intro”-knappen, som vist nedenfor:

 

Her er et eksempel på den nye “afsløringsoplevelse” med Etnicitetsskøn:

Når du har set dine animerede resultater, kan du klikke på “Dele” for at dele dem med dine venner på sociale medier. Klik på “Se det fulde Etnicitetsskøn” for at vende tilbage til den dybdegående etnicitetsrapport.

Vi har internt døbt vores nye etnicitetsmodel, 0.95 beta, og den erstatter den gamle model, 0.90 beta. Du vil fremover kun modtage etnicitetsresultater gennem den nye model. MyHeritage DNA-kunder, som allerede har modtaget etnicitetsresultater gennem den gamle model vil bevare disse resultater, men de kan til hver en tid skifte til den nye model ved at bruge etnicitetsindstillingerne. Indstillingerne kan tilgås ved at klikke på tandhjulsknappen, som vist nedenfor. Du kan altid skifte tilbage.

 

Sådan får du adgang til etnicitetsindstillingerne

Vi har en stille bøn til jer. Husk på at Etnicitetsskøn, på trods af sofistikerede algoritmer baseret på massive datamængder, stadig er et skøn. Nogle etniciteter er genetisk set noget nær identiske, hvilket gør dem svære at skelne fra hinanden, hvormed fejl kan opstå. Falske positiver kan også opstå – især med resultater med lave procentmæssige værdier. Vi anbefaler dermed, at du bruger en fornuftig portion kritisk sans, når du modtager skønnet af din etniske oprindelse. Vi lover til gengæld at fortsætte arbejdet med at forbedre præcisionen og tilføje flere etniciteter, som endnu ikke er blevet identificerede. Vi modtager gerne feedback fra dig, da du hjælper os med at blive opmærksomme på områder, der kunne bruge en kærlig hånd.

Vi anser DNA som værende et nøgleområde i fremtidens slægtsforskning, og derfor vil vi give det meget opmærksomhed. Vi fortsætter med at udvikle nye funktioner, så brugerne får endnu mere ud af DNA-resultaterne. Vi vil i den nære fremtid være aktuelle med en kromosombrowser, som rigtig mange af jer efterspørger.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.

 • sofie odison


  12. juli 2017

  hej myheritage jeg vil gerne spørge om hvad det koster for det har i ikke skrevet noget om mvh.sofie

  • Kasper


   12. juli 2017

   Hej Sofie

   Tak for din kommentar.

   Vores priser varierer afhængig af dine behov. Som regel taler vores nye brugere med en af vores salgskonsulenter, der hjælper med at finde det rigtige abonnement, der passer til dig. Hvis du ønsker, at vi ringer dig op, kan du efterlade dit telefonnummer her i kommentarfeltet – det vil ikke blive offentliggjort, da alle kommentarer først skal godkendes, før de bliver offentliggjort.

   Venlig hilsen

   Kasper

 • Søren Yde


  12. juli 2017

  Det lyder fantastisk interessant!

  • Kasper


   12. juli 2017

   Mange tak, Søren. VH Kasper.

 • Sandie


  17. juli 2017

  Hej MyHeritage

  Det der afholder mig mest fra at bruge DNA sættet, er sikkerheden. Mit DNA er den ultimative mest personlige form for “signatur”, og bliver det misbrugt kan de få alvorlige konsekvenser. Jeg finder det bekymrende at sikkerhed, kun er noget i vælger at bruge 4 linjer på at fortælle om:

  “Dit privatliv er ekstremt vigtigt.
  Vi har foretaget betydelige investeringer for at sikre din konto og personlige detaljer er sikre og beskyttede ved flere lag af kryptering. Alle tests er foretaget i vores verdensførende CLIA-certifiserede, CAP-akkrediterede laboratorie i USA.”

  Hvor bliver DNA’et opbevaret? Hvem har adgang til det? Kan man kræve at få sine personlige data fjernet? osv.

  • Kasper


   24. juli 2017

   Kære Sandie

   Tak for din kommentar. Beklager den lange svartid, men jeg skulle lige have vores juridiske afdeling indover. De svarer:

   According to our Terms and Conditions, we do not claim any ownership rights of the DNA samples, and the data belongs to the user who submitted it.

   If a user makes a request to the support team, we will destroy the DNA sample as requested.

   In addition, at any time, a user can delete their own DNA Results and DNA Reports from the Website by using the delete function from the “Manage DNA kits” page on the Website, or request help to do this from the support team.

   Du kan desuden læse mere om MyHeritage DNA på vores blog.

   Håber det hjælper på dine forbehold. VH Kasper.