Mød vores videnskabsteam

Kommentarer.

MyHeritages videnskabsteam består af talentfulde forskere, som har en stor passion for genetik og for gøre en forskel. De forsker og fremmer de teknologier der laver gennembrud for os i DNA data-analyse. Deres mål er at hjælpe vores brugere med at forstå hvem de er og hvor deres familie kommer fra, ved at finde forbindelser mellem deres DNA og familiehistorie.

Vi vil gerne introducere dig til de fantastiske personer på teamet, så du kan lære dem bedre at kende.

Yaniv:

Professor Yaniv Erlich, MyHeritages Chief Science Officer, er en DNA stjerne| Han er chef for MyHeritages videnskabsteam. Mens han studerede for sin ph.D., boede han sammen med dr. James Watson – som sammen med Dr. Francis Crick fandt ud af at DNA-strukturen er en dobbelthelix. På det tidspunkt anede Yaniv ikke, at han også, ikke mange år senere, ville blive en DNA-pioner og gøre fremskridt inden for genetik.

Yaniv har en B.Sc. i Computational Neuroscience fra Tel Aviv University, en Ph.D. i Genomik fra Cold Spring Harbor Laboratory, og han har været assisterende professor i datalogi på Columbia University. Gennem sine mange års forskning, har Yaniv lavet banebrydende opdagelser inden for genetik, og har haft en global indvirkning på DNA. Han har publiceret mange artikler i de prestigefyldte natur- og videnskabelige tidsskrifter, og hans værker har haft stor mediedækning. Yanivs tidligere projekter fokuserede på genetiske forhold, genetisk privatliv, DNA lagringsarkitektur og meget mere.

Yaniv er gift og har to børn; en på 6 og en på 3. Hans børn elsker DNA, og de taler ofte om det derhjemme. Den anden dag modtog Yaniv en email fra en ven hvis søn har en genetisk sygdom. Da Yaniv hjalp ham med at evaluere mutationen, spurgte Yanivs søn ham hvad han lavede. Yaniv forklarede sin søn, at han forsøgte at hjælpe sin ven, hvis barn har et problem med hans DNA, og hans søn blev fascineret og begyndte at stille ham mange spørgsmål. Det er muligt at interessen for DNA er arvet, men for nu vil Yaniv bare sørge for at hans børn har et åbent sind og er nysgerrige.

Som bioinformatiker, sætter han især pris på at se hvordan hans forskning rent faktisk ændrer livet for mennesker der har brug hjælp. For eksempel var Yaniv i stand til at hjælpe mennesker med en særlig sjælden genetisk tilstand der hedder Goldenhar-syndrom som der ellers var lavet meget lidt forskning om tidligere. Ved at isolere og lokalisere det muterede gen, kunne han bestemme hvem i familierne der var bærere, og han var i stand til at designe fremtidig tests omkring denne genetiske mutation. Han har også fundet frem til de gener der forårsager to sjældne sygdomme: Joubers-syndrom hos Ashkenazi-jøder. og en arvelig spastisk paraparesis i en palæstinensisk familie. Efter alle disse år, er han er stadig forbløffet over hvordan den mindste ændring i DNA kan skabe tragedier for familier, og få folk til at have sjældne sygdomme.

Yaniv arbejdede på et andet projekt i sit laboratorium, som han aldrig vil glemme. Han arbejdede med en ung pige på en sundhedsklinik, der havde en alvorlig ansigtsmisdannelse. Hendes mor, bedstemor og fætter havde også svag ansigts asymmetri, og som en genetiker vidste han, at der foregik noget som han kunne undersøge. Pigen udviklede også en type barndomscancer, og han ønskede at hjælpe hende. Han og hans laboratorium kunne bruge deres teknologi til at bestemme variationen i denne unge pige, og andre berørte familiemedlemmer. De opdagede, at det samme muterede gen der forårsagede hendes ansigtsmisdannelse, også var forbundet med hendes kræfttype. Disse opdagelser påvirker ikke kun individuelle familier og er banebrydende inden for genetisk forskning, men de påvirker også fremtidige generationer.

Yanivs hold inkluderer Daphna, Regev, Tal, Daniel, Miri, Yoav, Luis og Oron.

Her kan du lære lidt mere om de andre medlemmer af videnskabsteamet:

Yoav:

Yoav er Director of DNA, og hjælper Yaniv med at prioritere projekter, og sørge for at holdet er på rette spor. Yoav afsluttede sin B.Sc. på Hebrew University i kemi og biologi i toppen af sit år. Han elsker at hjælpe MyHeritage-brugere med at lære mere om dem selv og deres familier. Han er oprindeligt fra Israel, men tilbragte, efter at have færdiggjort sine studier, 9 år i Californien. Hans kone er læge ved Ichilov-hospitalet i Tel Aviv, og de har to døtre sammen. Han har også en smuk bokserhund ved navn Bruno, og i sin fritid elsker han at lege med sine døtre, svømme, løbe, lytte til musik og tage på vandre- og campingture.

Daphna:

Daphna er senior bioinformatiker hos MyHeritage, og så længe hun kan huske har hendes passion været genetik . Da hun var yngre, var hun forundret over hvordan børn med brune øjne kunne have blåøjede forældre. Hun spurgte sig selv: “Er de mon adopteret eller har de en mutation?” Da hun blev ældre, besluttede hun at forfølge sin interesse for genetik og fik en B.Sc. i biovidenskab og bioinformatik. Derefter flyttede hun fra Israel til det solrige Californien for at gennemføre en Ph.D. i human genetik ved UCLA. Hun var også en postdoktoral forsker i kardiovaskulær genetik hos UCLA. Hun elsker at arbejde hos MyHeritage, fordi det giver hende mulighed for at introducere genetisk forskning til alle der er interesserede. Tidligere var DNA kun et emne der blev diskuteret i videnskabelige tidsskrifter, og informationerne var kun tilgængelige for en lille gruppe af forskere og læger. I dag kan enhver der vil, få informationer om deres eget DNA, og opdage mere om hvem de er. Hun er stolt over, at kunne hjælpe med at fortolke så vigtige og komplekse informationer til MyHeritage-brugere. Daphna er mor til tre piger, inklusivt et set af tvillinger. Hun elsker at være sammen med sin familie, hendes hund Luka, og, i sin fritid, at tage danse- yoga- og zumbatimer.

Luis:

Luis voksede op i Brasilien og USA, og afsluttede sin B.Sc. og M.S. på MIT, hvor han specialiserede sig i matematik og datalogi. Under sin uddannelse ved MIT, modtog han den højeste æresbevisning for hans afhandling og forskning om maskinlæring. Han flyttede for nylig til Tel Aviv, og han elsker byen og alt hvad den har at tilbyde. Han elsker at arbejde for MyHeritage, da han føler, at han altid er omgivet af dygtige, hyggelige og omsorgsfulde medarbejdere. Alle han arbejder med er lige så passionerede om genetik som ham selv. og ligeså dedikeret til virksomhedens mission. Han er ekspert i maskinlæring, og udvikler banebrydende værktøjer til analyse af DNA-data. Han håber, at hans arbejde giver MyHeritage-brugerne mulighed for bedre at forstå hvem de er.

Miri:

Miri er bioinformatiker hos MyHeritage, og har en Ph.D. i Computational Biology fra Bar-Ilan University i Israel, hvor hun studerede humant immunforsvar i kræft og betændelse. Som en del af sin forskning, skrev og offentliggjorde hun flere computerprogrammer der gjorde det muligt at behandle og analysere massive datamængder. Hendes nuværende fokus hos MyHeritage er etnicitetsopgørelsen, som hun hjalp med at starte, og konstant udvikler. Det hun elsker mest ved at arbejde hos MyHeritage, er at hver familie-reunion behandles som en personlig succes, og at løse familiære henvendelser bliver taget meget alvorligt. Hun og hendes mand venter deres første barn i slutningen af året, og sammen har de også en kat. De er spændte på at udvide deres familie yderligere med flere børn og katte!

Regev:

Regev har boet i Israel i over 10 år, og er for tiden i gang med at fuldføre sin Ph.D. i datalogi på Tel Aviv University, hvor han specialiserer sig i statistisk genetik. Han nyder at arbejde for et firma, der påvirker folks liv på en personlig måde gennem slægtsforskning og DNA.

Daniel:

Daniel er i gang med at fuldføre sin Ph.D. ved Bar-Ilan University i Kognitiv Neuropsykologi, hvor han fokuserer på miljø-aspektet af ‘arv mod miljø’ debatten. Han var den første datavidenskabsmand der arbejdede for MyHeritage DNA videnskabsteamet. Han nyder udfordringerne ved akademisk forskning, som han fortsat støder på i hans arbejde for MyHeritage, hvor han skaber et produkt der har stor indflydelse på folks liv. Hans første DNA-projekt hos MyHeritage, var at udvikle etnicitetsestimaterne. Når han ikke er på arbejde, nyder han at være tv-junkie, og er besat af serierne Bojack Rytter, Atlanta og Games of Thrones.

Tal:

Tal har elsket computere så længe han kan huske! Han afsluttede sin B.Sc. og M.Sc. i Computer Science på Technion – Israel Institute of Technology, og er bioinformatikforsker hos MyHeritage. Han elsker at rejse rundt i verden, og han taler fire sprog – hebraisk, engelsk, tysk og japansk. Når han ikke bruger sine programmeringsfærdigheder på kontoret, arbejder han for sjov på programmeringsprojekter med sine venner.

Oron:

Oron har en B.Sc. fra Ben Gurion University i bioinformatik, og fortsatte med at fuldføre sin M.Sc på Tel Aviv University, som også er i Bioinformatik. Han udfører en blanding af datalogi og teknik på store genetiske datasæt. Han synes at dette er en fascinerende tid inden for genetik, fordi vi alle voksede op stort set uden at vide noget om vores personlige genomer, men dette har ændret sig meget hurtigt og dramatisk de seneste år. Det får med sikkerhed betydningsfulde konsekvenser, ikke kun for enkeltpersoner, men for samfundet som helhed. MyHeritage er en del af en lille gruppe af virksomheder og institutioner der er involveret i denne revolution, og han er meget begejstret for at få at være en del af den. I sin fritid kan han lide at tilbringe tid sammen med sin familie, spille klaver og guitar, og han elsker alt relateret til mad!

MyHeritages videnskabelige brugerundersøgelser

Holdets seneste projekt er det mest omfattende forskningsprojekt der nogensinde er blevet udført hos MyHeritage. Det undersøger forholdet mellem genetik og adfærd, personlige karakteristika, og kultur, så vi kan lave de næste spændende genetiske opdagelser sammen.

Vi arbejder på at afdække hvad der gør folk ens, og hvad gør dem forskellige, baseret på deres gener. Vi har brug for din hjælp for at få dette til at ske! Der er ingen andre derude ligesom dig, så dine svar giver os med garanti informationer som vi simpelthen ikke kan vide uden dig.

Spørgsmålene vil handle om demografi, fysiske træk, hobbyer, erhverv, personlig sundhed, sundhed i familien, kost, lykke, politiske meninger, søvn og humor. Vi fjerner fuldstændigt personlige oplysninger som dit navn og din email-adresse, før vi sammenfatter svarene fra mange andre MyHeritage-brugere. Brugerundersøgelsen vil blive lanceret meget snart, og du kommer til at modtage en invitation til at deltage via email.

Vi håber, at du har nydt at lære vores videnskabsteam at kende.

Hold øje med deres næste innovationer snart!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.