Vigtige opdateringer vedrørende totrinsbekræftelse

Vigtige opdateringer vedrørende totrinsbekræftelse

Vi udgav for nylig et blogindlæg, der fremhævede vigtigheden af at opsætte totrinsbekræftelse til din MyHeritage-konto. Vi forklarede nogle af de yderligere foranstaltninger, vi tager for at forbedre sikkerheden på MyHeritage, og som en del af disse foranstaltninger annoncerer vi to vigtige opdateringer: Vi har tilføjet e-mail som en anden metode til totrinsbekræftelse (2FA), ud over den eksisterende metode til at bruge en autentificeringsapp, og vi er i færd med at kræve, at totrinsbekræftelse skal oprettes, før man kan se MyHeritage DNA-resultater eller administrere DNA-sæt.

Som en påmindelse giver totrinsbekræftelse et ekstra lag af sikkerhed til din konto ud over din adgangskode. Som en analogi kan du forestille dig, at du installerer to slags låse på din dør: en lås, der kræver en kode, og en anden, der kræver en fysisk nøgle. At have to låse sikrer, at hvis nogen bryder en af dem op, er der en ekstra lås på plads, som forhindrer dem i at komme ind. Med totrinsbekræftelse aktiveret på MyHeritage, er der ekstra beskyttelse på plads for at sikre, at en anden ikke kan logge ind som dig og få adgang til dine oplysninger, selv hvis din adgangskode til kontoen bliver kompromitteret.

Indtil nu har MyHeritage understøttet totrinsbekræftelse, der bruger en engangskode genereret af en autentificeringsapp. For brugere, der ønsker at bruge en anden metode, har vi nu tilføjet muligheden for at modtage en sekscifret autentificeringskode via e-mail.

Aktivering af totrinsbekræftelse med e-mail

I øjeblikket kan totrinsbekræftelse kun aktiveres fra dine kontoindstillinger, når du bruger en webbrowser, enten på desktop eller mobil web. I de kommende uger vil vi også tilføje muligheden for at aktivere totrinsbekræftelse via MyHeritage-mobilappen.

For at aktivere totrinsbekræftelse skal du logge ind på din MyHeritage-konto i din webbrowser. Klik på dit navn øverst til højre på skærmen, og vælg “Kontoindstillinger” i menuen.

Accessing your account settings on MyHeritage

Tilgå dine kontoindstillinger på MyHeritage (klik for at zoome)

Scroll ned på siden, og klik på “Aktiver totrinsbekræftelse”, som er markeret med rødt nedenfor.

Enabling Two-Factor Authentication on your account

Aktivering af totrinsbekræftelse på din konto (klik for at zoome)

Klik på linket for at starte opsætningen af totrinsbekræftelse.

Du kan modtage bekræftelseskoder på en af to måder: ved hjælp af en authenticator-app eller via e-mail. I dette indlæg gennemgår vi trinene til at aktivere totrinsbekræftelse med e-mail, men trinene er næsten identiske, når du opsætter totrinsbekræftelse med en autentificeringsapp.

Vælg en metode, der skal bruges til autentificering:

Selecting an authentication method for Two-Factor Authentication

Valg af autentificeringsmetode til totrinsbekræftelse (klik for at zoome)

Ved at klikke på Fortsæt sendes en e-mail til den e-mailadresse, der er knyttet til din MyHeritage-konto. Åbn din e-mail i et nyt vindue, eller på din telefon, for at finde bekræftelseskoden. Indtast derefter den sekscifrede bekræftelseskode, og klik på “Fortsæt.”

Entering the verification code

Indtastning af bekræftelseskoden

Det var det! Totrinsbekræftelse er nu aktiveret. Du vil modtage en e-mail, der bekræfter, at totrinsbekræftelse er aktiveret.

Two-Factor Authentication was successfully enabled

Totrinsbekræftelse blev aktiveret med succes

Næste gang du logger ind på din MyHeritage-konto, hvad enten det er på nettet eller fra mobilappen, skal du ud over din adgangskode også indtaste bekræftelseskoden.

Aktivering af totrinsbekræftelse for DNA-brugere

Når du bruger MyHeritage, betror du os dine personlige data, og disse data er så meget desto mere personlige, når det drejer sig om dit DNA. Da branchen fortsætter med at opleve en stigning i skadelige aktører, der forsøger at stjæle personlige data, er vi i gang med at gøre totrinsbekræftelse obligatorisk for alle MyHeritage DNA-kunder. Det betyder, at hvis du tidligere har taget en DNA-test hos MyHeritage, uploadet DNA-data fra en anden tjeneste eller for nylig har købt et MyHeritage DNA-sæt for første gang, vil du snart være nødt til at aktivere totrinsbekræftelse på din konto, for at få adgang til dine DNA-resultater. Derudover vil totrinsbekræftelse være påkrævet for at downloade dine rå DNA-data fra MyHeritage og for at tildele et DNA-sæt med resultater til et andet MyHeritage-medlem.

Når denne ændring træder i kraft, vil brugere, der i øjeblikket ikke har aktiveret totrinsbekræftelse, se nedenstående besked, når de besøger en af DNA-resultatsiderne på MyHeritage:

Enabling Two-Factor Authentication to view DNA results and manage DNA kits

Aktivering af totrinsbekræftelse for at se DNA-resultater og administrere DNA-sæt

Når du har klikket på knappen, skal du følge de samme trin som beskrevet ovenfor for at aktivere den totrinsbekræftelsesmetode, du vælger. Når det bliver obligatorisk, vil brugere, der forsøger at få adgang til DNA-resultater fra MyHeritage-mobilappen, også se denne skærm og kan følge trinene for at indstille totrinsbekræftelse.

Hvis du for nylig har købt et MyHeritage DNA-sæt for første gang, anbefaler vi på det kraftigste, at du aktiverer totrinsbekræftelse, når du aktiverer dit DNA-sæt. Men hvis du ikke gør det, vil du kunne gøre det senere.

Sikkerheden af dine data er vores højeste prioritet, og vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at følge bedste praksis, såsom at vælge stærke adgangskoder og ikke genbruge adgangskoder på flere sider. Den adgangskode, du bruger på MyHeritage, skal være unik, og du bør ikke bruge den andre steder. På samme måde opfordrer vi kraftigt alle brugere til at aktivere totrinsbekræftelse for deres MyHeritage-konto, uanset om de har taget en DNA-test. Det tager kun et par minutter at sætte op, og øger sikkerheden på din konto betydeligt.

Opsummering

Totrinsbekræftelse bliver meget snart obligatorisk for at se DNA-resultater og få adgang til DNA-værktøjer på MyHeritage. To autentificeringsmetoder understøttes nu: via autentificeringsapp og via e-mail.

Vi overvejer automatisk at tilmelde nogle brugere af MyHeritage til e-mail-baseret totrinsbekræftelse for at fremskynde brugen af den og nyde godt af dens beskyttelse.

Vi sætter pris på din tillid til MyHeritage. Vi fortsætter med at investere betydelige kræfter for at sikre, at vi giver den bedst mulige brugeroplevelse, mens vi giver dig ro i sindet, at dine data er sikre.