DNA Quest gør genforening med biologisk familie mulig efter 37 år

DNA Quest gør genforening med biologisk familie mulig efter 37 år

Mitch Yurkovich, 37, fra Bad Axe, Michigan, blev adopteret som baby. Han er i dag gift og har fire børn, og han har altid været nysgerrig efter at finde sin biologiske familie som han i mange år havde søgt informationer om som kunne bringe ham tættere på dem. Hans liv blev fuldstændigt ændret da han fandt sine biologiske forældre som stadig var sammen, havde giftet sig og fået flere børn efter Mitch! Dette blev gjort muligt takket være DNA Quest, MyHeritages pro bono-projekt som hjælper adopterede med at søge efter deres biologiske familiemedlemmer ved at give dem gratis DNA-sæt.

TAK MyHeritage for at starte DNA Quest-projektet.

Jeg ved, at min historie er blot et af MANGE fantastiske resultater fra projektet.

Mit liv er blevet (POSITIVT) ændret på grund af denne test. Jeg kan ikke takke jeres firma nok!

Mitch mødte for nylig sin biologiske familie for første gang. Hans historie blev fortalt på morgenshowet “Good Morning America”:

DNA Quest

Da Mitch hørte om MyHeritages pro bono-projekt – DNA Quest – hvor adopterede kunne få gratis DNA-sæt i et forsøg på at genforene dem med deres biologiske familiemedlemmer, ansøgte han med det samme. Mitch modtog sit gratis MyHeritage DNA-sæt i juni og var spændt på at se hvad der ville komme ud af hans kindskaberi.

Han sendte sin prøve til laboratoriet og ventede ængsteligt på hans resultater.

Den 12. juli 2018 modtog Mitch en email med sine DNA-matches som indeholdt alt hvad han håbede på og mere. Han modtog over 3.400 matches, som inkluderede to meget tætte matches; én match med 29% delt DNA med en mand ved navn Todd, som enten var en halvbror eller onkel, og en match med 21% delt DNA med en kvinde ved navn Judy, som enten var en halvsøster eller bedstemor.

Todd havde et slægtstræ på MyHeritages hjemmeside, hvor Judy var noteret som hans mor. Baseret på deres alder, fastslog Mitch, at Todd var hans onkel og Judy var hans bedstemor. Efter at have søgt på internettet, fandt han en nekrolog på Judys tidligere mand, Bob, som bekræftede at de var mor og søn, og at Todd havde en bror ved navn Scott Shaffer.

Første kontakt

Da Bob og Judy ikke havde andre børn sammen bortset fra Scott og Todd, kunne Mitch regne ud at Scott måtte være hans biologiske far. Mitch forberedte en besked som han ville sende til Scott.

Jeg havde beskeden skrevet og klar på min computerskærm, men var nervøs for at klikke på “Send” -knappen. Efter min kone talte med mig om alle de mange følelser jeg havde, sendte jeg beskeden til Scott kl. 23 og forsøgte at få lidt søvn.

Den næste morgen, fredag den 13. juli, var Mitch på arbejde, da han modtog en besked fra Scott:

Hej Mitchell,

Alt hvad du har beskrevet lyder som et barn din mor og jeg bortadopterede. Vi har ventet på denne dag i over 30 år. Din mor og jeg er stadig sammen. Du har en bror og en søster. Vi har en masse at indhente. Ring eller email os.

Mitch kunne næsten ikke tro på, at han havde fundet sine biologiske forældre, og at de stadig var sammen!

Jeg begyndte at ryste, og kunne ikke stoppe med at smile! Mit hjerte begyndte at banke hurtigt og jeg blev fuldstændig blæst væk! Efter 37 års undren havde jeg FUNDET mine biologiske forældre, og de var stadig sammen! Jeg har helsøskende; en bror og en søster!?!? Dette var nyheder som er bedre end mine vildeste drømme! På mindre end 12 timer, fra at have set mine DNA-matches indtil jeg hørte tilbage fra Scott, havde jeg fundet min biologiske familie!!

Historien bag

Mitchs forældre, Scott og Mary Louise, havde født ham, da parret blot var et par teenagere på 16 år. De vidste ikke hvordan de skulle passe på en baby, så de besluttede sig for at bortadoptere ham. De forblev sammen og har været lykkeligt gift i årevis. De fik senere to børn til, Kristen, 23, og Michael, 22. De fire bor i Angel Fire i New Mexico.

Genforeningen

Mitch og hans biologiske familie talte et par over telefonen og så hinanden over via en videoforbindelse.

Hele Mitchs biologiske familie var enormt begejstrede for at have fundet ham, og så frem til at møde ham. Han begyndte at få beskeder fra fætre, tanter, onkler, bedsteforældre, grandfætre med flere, som kun nogle få dage efter at have fået hørt om ham, ønskede at lære ham at kende. Mitchs forældre, Scott og Mary, tog også MyHeritage DNA-tests, og deres resultater viste at de som forventet er hans virkelige biologiske forældre.

Det næste skridt for familien var endelig at mødes ansigt til ansigt. Mitch, hans kone og deres børn pakkede og forberedte sig følelsesmæssigt til deres livs tur. De tog turen til New Mexico, og blev ikke skuffede.

Mitch reunites with biological family in New Mexico

Mitch genforenes med sin biologiske familie i New Mexico

Vi følte os hurtigt hjemme og tilbragte nogle dage med god kvalitetstid sammen. I løbet af de få dage vi var der, red vi sammen, tog på sightseeing, og skød efter skydeskive med Scott. Vi var alle meget triste over at skulle forlade familien og vende tilbage til hverdagen. Men det var en turen vi aldrig vil glemme!

Her hos MyHeritage, er vi stolte over at have bragt Mitch og hans biologiske familie sammen takket være vores DNA Quest-projekt. Disse særlige familieøjeblikke, viser klart hvad DNA kan bidrage med, og hvordan en DNA-test kan ændre folks liv.