MyHeritage Undersøgelser

Kommentarer.

Hos MyHeritage udvikler vi løbende nye måder hvorpå vores brugere kan udforske deres oprindelse, og lære mere om hvem de er. Vores videnskabsteam, ledet af den verdensberømte genetikpioner Dr. Yaniv Erlich, har for nylig udgivet et undersøgelsesprojekt for at hjælpe os med at undersøge hvordan genetik påvirker forskellige aspekter af vores liv.

Disse undersøgelser analyserer forholdet mellem genetik og adfærd, personlige egenskaber og kultur. Undersøgelserne vil hjælpe os med at lære om hvad der gør folk ens og hvad der gør dem forskellige, baseret på deres gener. Med dine svar hjælper du med at bidrage med værdifulde data, der kan føre til betydelige videnskabelige opdagelser.

Spørgsmålene i undersøgelserne er nemme at svare på, og kan endda til tider også være sjove.

Vi inviterer alle MyHeritage-brugere der har taget en MyHeritage DNA-test eller har uploadet deres DNA-data til MyHeritage, i at deltage i dette projekt. Hvis du allerede er begyndt med at svare, er du velkommen til at komme tilbage og afslutte flere af undersøgelserne.

Tusind tak til alle jer der allerede har udfyldt undersøgelserne – vi har modtaget over 2 millioner besvarede spørgsmål hidtil!

Vi garanterer at alle dine oplysninger og resultater forbliver private. Når vi analyserer resultater, fjerner vi personlige oplysninger (f.eks. dit navn og din email) for at beskytte dit privatliv, og vi kommer aldrig til at dele dine personlige data med andre.

Vi samler dine svar sammen med tusinder andre MyHeritage-brugere. Når du har gennemført en undersøgelse, vil du se en oversigt over resultaterne og hvordan dine svar er sammenlignet med andre brugeres svar.

Sådan tager du undersøgelserne:

Hvis du er en MyHeritage DNA-bruger, kan du begynde at tage vores undersøgelser her, eller holde musemarkøren over DNA-fanen, og vælge “Undersøgelser” efter du har logget ind.

Undersøgelserne dækker følgende emner: Demografi, karaktertræk, hobbyer, karriere, personlig sundhed, familie sundhed, kost, glæde, medie, håndtype og søvn. Dette er kun det første sæt – vi vil fortsætte med at udgive flere undersøgelser!

Nedenunder kan du alle undersøgelserne som de ser ud på vores hjemmeside:

Når du har valgt en undersøgelse, skal du begynde at besvare spørgsmålene. Der er en beskrivelse øverst der angiver hvor længe det burde tage at fuldføre undersøgelsen. Hvis du ikke vil svare på et spørgsmål, kan du bare springe det over, og fortsætte med det næste spørgsmål. Hver gang du besvarer et spørgsmål, vises det næste.

Her er et eksempel på Karaktertræk Undersøgelsen, som undersøger hvordan genetiske og ikke-genetiske faktorer bidrager til hvordan vi ser ud. Ved at udfylde hvilke særlige fysiske egenskaber du har, kan vi lære mere om forbindelsen mellem genetiske markører og fysiske træk.

Når du har gennemført en undersøgelse, vil du modtage en oversigt over resultaterne, og se hvordan dine svar er sammenlignet med andre MyHeritage-brugere. Her er et eksempel på en oversigt for Hobby-undersøgelsen:

Undersøgelserne er i øjeblikket tilgængelige på følgende sprog: Dansk, engelsk, tysk, norsk, hollandsk, svensk, spansk, finsk, russisk og portugisisk. Flere sprog vil blive tilføjet snart.

Opdagelser indtil videre

Vores videnskabsteam har allerede lavet nogle interessante observationer ved hjælp af undersøgelsens svar. For eksempel fandt vi en sammenhæng mellem en persons BMI og deres historik af hjerteanfald. Se grafen nedenfor:

MyHeritage Survey data

I denne graf er BMI på x-aksen. BMI beregnes som forholdet mellem din vægt og din højde i anden, eller BMI = vægt (i kilo) / højde2 (i meter). I medicinsk litteratur er BMI et mål for kropsfedt, og angiver om din vægt er sund. En sund BMI anses for at være mellem 18,5 og 25. Hvis dit BMI falder mellem 25 og 30, betyder det typisk at du er overvægtig. En BMI på 30 eller derover angiver fedme.

På y-aksen viser vi hyppigheden af hjerteanfald pr. prøvesæt. Graflinjerne er lave for de laveste og højeste BMI-tal, fordi færre undersøgere rapporterede at have disse BMI’er.

Hvis du ser på den lodrette afstand mellem “hjerteanfald” og “ingen hjerteanfald” linjerne, kan du se forskellene i risiko for at få et hjerteanfald. Når den røde linje er højere end den blå linje, er der ekstra risiko for hjerteanfald. I grafen kan du se at MyHeritage-undersøgelsestagere med en BMI højere end 28, har en øget risiko for at få et hjerteanfald. På den anden side, når den blå linje er højere end den røde linje, er der en statistisk lavere risiko for at få et hjerteanfald.

Dette kan ses på venstre side af grafen: MyHeritage undersøgelsestagere med en BMI lavere end 28, har en mindre risiko for hjerteanfald. Dette er i overensstemmelse med almindelig videnskabelig viden om virkningen af at være overvægtig i forhold til risikoen for at få hjerteanfald.

Lignende resultater viser også en sammenhæng mellem hjerteanfald og rygning. Se diagrammet nedenfor:

MyHeritage Survey data

X-aksen i dette diagram angiver om en bruger er ryger eller ej. Y-aksen måler hyppigheden af hjerteanfald. 2,6% af vores brugere der ikke ryger har haft et hjerteanfald, mens 5,1% af vores brugere der ryger har haft et hjerteanfald. Ifølge vores undersøgelsesdata har personer med en historik af rygning en højere risiko for at få et hjerteanfald, som understøttes af veletablerede videnskabelige data.

Dette er kun nogle få eksempler på de data vi analyserer, og ved at besvare flere undersøgelser kan du hjælpe vores team med at lave de næste videnskabelige gennembrud.

Stay tuned

Dette er vores første undersøgelser, men vi vil fortsætte med at tilføje flere for at lære om andre emner relateret til genetik. Tak for at hjælpe os yderligere med vores videnskabelige forskning, og lave opdagelser som kan hjælpe dig og din familie med at lære mere om hvad der gør dig unik.

Undersøgelsens hovedformål er at undersøge hvordan genetik påvirker forskellige aspekter af vores liv. I øjeblikket er de kun åbne for MyHeritage DNA-brugere.

Klar til at komme i gang? Besvar nogle undersøgelser nu.

Tusind tak!

MyHeritage Team

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.