Mød MyHeritages forskningshold

Forskningsholdet hos MyHeritage består af talentfulde forskere fra genealogi-, historie- og journalistik-feltet. Holdet graver dybt for at afdække detaljerne i familiehistorier, og gøre genforeninger af familier mulige. I denne blog introducerer vi jer til medlemmerne af holdet, som vil dele lidt om deres baggrunde og deres lidenskab for forskning.

Roi Mandel:

“Alle familier, uden undtagelse, har en vidunderlig historie i deres familiehistorie,” siger Roi Mandel, som leder forskningsholdet hos MyHeritage. “Nogle gange er den derude, og det eneste du skal gøre er at samle den op – og andre gange må du dykke ind i de gamle album og breve for at fjerne støvet og afsløre historien. Nysgerrighed er nøglen til at afdække den fascinerende historie inden for hver familie.”

Med 15 års erfaring i journalistik som nyhedskorrespondent, og en stor kærlighed til historie og menneskelige historier, er Roi ansvarlig for at finde og undersøge de fantastiske historier om MyHeritage-brugere, og for at genforene familier over hele verden. Han og hans team bruger også på daglig basis MyHeritages fantastiske database til at kaste lys over historiske personer og begivenheder. “Det er et privilegium at arbejde et sted der giver dig mulighed for at høre så mange fantastiske historier om folk hvis liv blev ændret, og som fandt slægtninge efter mange års søgning, som de ellers troede de aldrig ville finde.”

Roi, som er gift med to børn, er født i Israel og har en bachelorgrad i medievidenskab og historie. Han sluttede sig til MyHeritage i 2015, og leverede straks fantastisk research med “Real Uncle Sam” -historien, der blev udgivet af New York Times, og en intensiv historisk forskning om det jødiske samfund på Korfu, Grækenland. I de seneste tre år har han været manden bag mange familie-genforeninger af MyHeritage-brugere fra hele verden.

Nitay Elboym:

“Forskning handler ikke om oplysninger – det handler om personerne bag oplysningerne.” Dette er mottoet for vores forsker Nitay Elboym. “Jeg føler, at min slægtsforskning først slutter efter at jeg har talt med de relevante personer, dele de oplysninger jeg fandt om deres familiehistorie med dem, og høre deres reaktioner,” siger Nitay.

Med mere end 10 år som forsker på det øverste plan af undersøgende journalistik, mener Nitay, at dybtgående forskning handler om integration af mange små stykker information. Hans omfattende erfaring med at interviewe folk, giver ham en klar forståelse af følsomheden af de mange forskellige aspekter af menneskelige historier.

Nitay blev født i Israel, men har også boet i USA og Argentina. Erfaringen han har fået af at bo i fremmede lande i mange år, samt hans bachelorgrad i historie, gav ham et indblik i hvordan forskellige mennesker lever deres liv i forskellige tidsperioder og steder.

Siden Nitay sluttede sig til MyHeritage, har han stået bag vellykkede familie-genforeninger, og slægtsforskningsprojekter der er blevet udgivet i diverse medier verden over.

Elisabeth Zetland:

Franskfødte Elisabeth Zetland, fik sin Ph.d. (med hædersbevisning) i middelalderhistorie fra Paul Valéry Universitet i Montpellier, Frankrig. Hendes banebrydende oprindelige forskning, sporede stamtræerne af jødiske familier bosiddende i Firenze i Italien i det 15. århundrede, og gjorde det muligt for Elisabeth at dokumentere en økonomisk og social historie i toskansk jødedom mellem 1437 og 1464.

Elisabeths forskningstalenter og erfaring, samt hendes passion for slægtsforskning, gjorde at hun passede perfekt ind hos MyHeritage, som hun sluttede sig til i 2011. I 2012 blev hun MyHeritages country manager for fransktalende markeder, og siden 2016 har hun været fuldtidsmedlem af MyHeritages forskningshold.

På en typisk arbejdsdag får Elisabeth et navn, finder tilstrækkeligt med beviser for at bygge et stort stamtræ ud fra navnet, og undervejs opdager hun utrolige historier om familien, hvilket for nyligt skete for værterne af Fox & Friends (et dagligt morgenshow på Fox News i USA) og Good Morning Britain (et morgenshow på ITV i Storbritannien).

Hun ser sig selv som afhængig af slægtsforskning. Om et par uger tager hun med sin amerikanske mand til Moskva for at møde sine nyligt fundne fætre og kusiner, som hun fandt takket være MyHeritage!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.