Nye danske historiske optegnelser tilføjet

Nye danske historiske optegnelser tilføjet

MyHeritage har tilføjet 27,1 millioner historiske optegnelser i marts måned til SuperSearch™, hvilket bringer det samlede antal af optegnelser til rådighed op på 8,96 milliarder. Der er blandt andet blevet tilføjet tre samlinger fra USA; Marriage License Index 1908-1972 fra New York City – 6.631.396 nye optegnelser tilføjet, hvilket bringer summen i denne samling til 9.516.708, Kentucky aviser, 1848-2009 – 1.375.951 sider i 19 avistitler og West Virginia aviser, 1795-2009 – 371.161 sider i 18 avistitler.

Opdateret dansk samling – Danmarks kirkebøger, 1576-1919

Den største, og mest interessante tilføjelse set med danske øjne, er de 18,7 millioner nye optegnelser som er blevet tilføjet til Danmarks kirkebøger, 1576-1919, så der nu er over 48 millioner optegnelser i alt i samlingen! Omkring 17,7 millioner af disse nye optegnelser er fra årene 1576-1814 og ca. 1 million er fra 1814-1919. Samlingen er en eksklusiv samling som du kun kan finde på MyHeritage.

Dåbsregistrering for H.C. Andersen, født 2. april 1805 af Hans Andersen og Anne Marie Andersdatter. Billede: det danske Nationalarkiv

Dåbsregistrering for H.C. Andersen, født 2. april 1805 af Hans Andersen og Anne Marie Andersdatter. Billede: det danske Nationalarkiv

I samlingen kan du finde registreringer af fødsel, dåb, ægteskaber, dødsfald og begravelser samt andre registreringer fra den evangelisk lutheranske kirke i Danmark. Disse kirkeregistreringer er ekstremt vigtige i dansk forskning, da alle livsbegivenheder er registreret for alle beboere i Danmark i perioden for hvert amt. Den evangelisk lutherske kirke blev officiel statskirke i 1536, og som sådan blev kirken og dens gejstlige kronens og regeringens forlængede arm i indsamlingen og opbevaringen af registreringer af den danske befolkning.

Konfirmation af H.C. Ørsted da han var 14 år gammel i 1791. Billede: det danske Nationalarkiv

Konfirmation af H.C. Ørsted da han var 14 år gammel i 1791. Billede: det danske Nationalarkiv

Væsentligt for denne samling, indeholder det nye sæt tre typer nye historiske optegnelser, som den oprindelige samling ikke havde: Altergang, Introdusering og absolutionsoptegnelser.

Altergang: Disse optegnelser viser de personer, der gik altergang på en given dato. Nogle gange blev individer optaget i familiegrupper med kun familieoverhovedet opført ved navn, mens de andre personer i familien blev refereret til med nummer og forhold til overhovedet. For eksempel “Hans Jensen og kone og 2 sønner og en datter”.

Introdusering: Disse optegnelser viser de kvinder, der blev introdueret i kirken foran menigheden af deres ægtemænd efter fødslen. Efter kvinden fødte, blev hun af den danske kirke betragtet som “uren”, og skulle introdureres i kirken for at blive ren igen. Kvinden kan være opført direkte (ved hendes navn) eller indirekte (ved hendes mands navn, f.eks. “kone af …”).

Absolution: Disse optegnelser viser personer som fik deres synder tilgivet af kirken efter deres overtrædelse, hvilket blev kaldt absolution. Den mest almindelige absolution var for sex uden for ægteskab der resulterede i en graviditet. I det tilfælde måtte begge parter til absolution før de kunne vende tilbage til menigheden. Andre overtrædelser der skulle tilgives af kirken, omfattede ikke at gå altergang regelmæssigt, at være offentlig beruset, vold, blasfemi, tyveri og mord. Disse optegnelser blev holdt indtil omkring 1767.

Dåbsattest for Niels Bohr fra 1885. Billede: det danske Nationalarkiv

Dåbsattest for Niels Bohr fra 1885. Billede: det danske Nationalarkiv

Opsummering

Alle disse nyligt digitaliserede og opdaterede samlinger, med over 27,1 millioner optegnelser, er nu tilgængelige på MyHeritage SuperSearch. Meget af dette indhold er eksklusivt for MyHeritage og kan ikke findes på nogen anden større slægtsforskningstjeneste. Søgning er gratis, men et data eller et komplet abonnement er påkrævet for at se optegnelserne.

Hold øje med Record Matches! Vores Record Matching-teknologi finder automatisk relevante historiske optegnelser for personer i dit træ.

Vi håber du nyder at søge gennem disse samlinger og få nyt indblik i din familiehistorie.

Kommentarer

E-mail-adressen holdes privat og vises ikke

  • Yoann

    28. april 2018

    Mange tak! ♥