Fantastisk weekend i Oslo med MyHeritage LIVE – vores første brugerkonference nogensinde

Fantastisk weekend i Oslo med MyHeritage LIVE – vores første brugerkonference nogensinde

Vi er tilbage fra en fantastisk weekend på MyHeritage LIVE, vores første brugerkonference nogensinde. Hundredvis af MyHeritage-brugere fra 28 forskellige lande deltog i Oslo til en unik og international slægtsforskningsoplevelse. Tusindvis af andre fulgte forelæsningerne via vores live-streaming på konferencens hjemmeside og på vores Facebook-sider. Det var en fornøjelse at møde MyHeritage-brugere og guide dem igennem deres DNA- og slægtsforskningsrejse.

Konferencen gjorde det klart at der venter spændende tider inden for slægtsforkning og DNA, ikke mindst for MyHeritage,. Deltagerne var flere gange målløse over de mange nye værktøjer og innovationer, som de hørte og lærte om til konferencen, og som vi snart kommer ud med. Kan et slægtsforskningsfirma virkelig lave så store fremskridt? Ja, det mener vi selv at vi kan!

MyHeritage LIVE blev afholdt på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo centrum, tæt på det Kongelige Slot og dets storslåede haver og parker.

Deltagerne nød godt af en velorganiseret og lærerig begivenhed som bød på tre forskellige spor: DNA, slægtsforskning og praktiske workshops.

Grundlægger og CEO for MyHeritage, Gilad Japhet, startede konferencen med en inspirerende hovedtale, som er tilgængeligt online.

Gilad begyndte sin tale med at beskrive sin personlige slægtsforskningshistorie.

Han fortalte derefter om MyHeritages fremtidige planer og beskrev produkter og funktioner der er på vej.

Gilad lavede nogle spændende annonceringer som blev hørt for første gang på konferencen.

En ny funktion, Fælles slægtssteder, er nu live på vores hjemmeside. Dette er et interaktivt kort over placeringen af vigtige livshændelser (fødsel, død osv.) af dig og dine DNA-matches, hvilket er nyttigt hvis du ikke ved hvordan du er relateret til en DNA-match.

Gilad fortalte at MyHeritage snart vil være i stand til at behandle DNA fra frimærker og gamle konvolutter og derefter forbinde DNA’et med forfaderen, hvilket kan give dig DNA-resultater for en af dine forfædre. Gilad er selv i færd med at afdække DNA’et til Albert Einstein og Winston Churchill fra breve som blev sendt til hans bedstefar. Hvis det lykkes, vil genotyperne blive tilføjet til MyHeritage-databasen.

Gilad fortalte også om planerne om at genskabe vores forfædres DNA gennem “segment painting” og “segment escalation”. Dette betyder, at hvis flere efterkommere af en bestemt forfader tester deres DNA, vil vi oprette et “sæt” til din forfader og kombinere segmenterne fra de forskellige efterkommere, som er blevet identificeret som efterkommere af denne forfader.

Patti fra USA skrev til os for at fortælle hvor meget hun nød Gilads hovedtale: “Jeg har allerede fået tårer i øjnene ca. 5 gange. Hjerteskærende, men samtidig en vidunderlig fortælling af Gilad om hans familie. Jeg kendte ham overhovedet ikke. Tak! Jeg ser frem til resten af videoen!”

Maya Lerner, produktleder hos MyHeritage, talte om MyHeritages “Theory of Family Relativity”, som på en simpel måde vil hjælpe os med at klargøre hvordan vores DNA-matches er relaterede til os. MyHeritage er i færd med at udvikle en teknologi som med en 95% nøjagtighed vil kunne beregne hvordan to matches er relateret med hinanden. Denne meddelelse blev modtaget med stor glæde af konferencedeltagerne.

Maya Lerner, produktleder hos MyHeritage

Maya Lerner, produktleder hos MyHeritage

Andre ledere på området, som Thomas MacEntee, Lisa Louise Cooke, Dick Eastman, Diahan Southard, Roberta Estes, Mike Mansfield, Daniel Horowitz og Genis Mike Stangel fangede alle deres publikum med deres forelæsninger.

Thomas MacEntee, grundlægger af Abundant Genealogy

Thomas MacEntee, grundlægger af Abundant Genealogy

Vidar Øverlie, norsk ekspert i slægtsforskning

Vidar Øverlie, norsk ekspert i slægtsforskning

Lisa Louise Cooke, grundlægger af Genealogy Gems

Lisa Louise Cooke, grundlægger af Genealogy Gems

Diahan Southard fra Your DNA Guide

Diahan Southard fra Your DNA Guide

Mike Mansfield, Direktør for indhold hos MyHeritage

Mike Mansfield, Direktør for indhold hos MyHeritage

Mike Stangel, General Manager hos Geni.com

Mike Stangel, General Manager hos Geni.com

Deltagerne blev opfordret til at stille spørgsmål og lære fra eksperterne.

Udstillingshallen, med repræsentanter fra slægtsforskningsorganisationer og diverse leverandører, var fuld af aktivitet.

Deltagerne blev bedt om at bringe deres bærbare computere til de praktiske workshops. Dermed kunne de modtage vejledning om MyHeritages værktøjer og funktioner samt nyttige råd undervejs.

MyHeritage-personalet tilbød brugerne omfattende support og hjælp i løbet af hele konferencen.

Ved slutningen af den første dag med forelæsninger, var vi vært for et fest med Eurovision som tema, hvor vi bød på live underholdning for at fejre MyHeritages sponsoraftale med Det Europæiske Melodi Grand Prix 2019. Og vi i MyHeritage ved hvad det vil sige at feste!

Norske folkedansvindere, Bulder og Brak, fangede publikum med traditionel norsk folkedans, herunder den kendte Hallingdans hvor man sparker hatten af en høj pind.

Bjorn Againverdens førende ABBA Tribute Show, henrykkede alle med deres sang og dansetrin.

Velbesøgte foredrag fortsatte på dag to af konferencen.

Christina Sagersten, grundlægger af Christina Sagersten – Finding Family

Christina Sagersten, grundlægger af Christina Sagersten – Finding Family

Dr. Daphna Weissglas, Senior Bioinformatician Scientist hos MyHeritage

Dr. Daphna Weissglas, Senior Bioinformatician Scientist hos MyHeritage

Geoff Rasmussen, grundlægger og vært af Legacy Family Tree Webinars

Geoff Rasmussen, grundlægger og vært af Legacy Family Tree Webinars

Paneldiskussioner, ledet af moderatorer som stillede indsigtsfulde og interessante spørgsmål, gav tilhørerne nok at tænke på.

Panel om DNA, slægtsforskning, og privatliv med (fra venstre til højre) Dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes og Thomas MacEntee

Panel om DNA, slægtsforskning, og privatliv med (fra venstre til højre) Dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes og Thomas MacEntee

Panel med emnet “Hvad er det næste inden for genetisk slægtsforskning” med Aaron Godfrey, Dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes og Dick Eastman

Panel med emnet “Hvad er det næste inden for genetisk slægtsforskning” med Aaron Godfrey, Dr. Yaniv Erlich, Roberta Estes og Dick Eastman

Konferencen sluttede med en session, der belyste nogle af MyHeritages velgørenhedsaktiviteter, og hvordan teknologierne vi har skabt bruges til gode formål rundt om i verden.

Her er en smag af nogle af de tilbagemeldinger, vi har modtaget:

“Jeg kunne lide alt, fra kaffen til kromosomerne! Festen om lørdagen var fantastisk, og vi har fået mange nye venner.”

“Jeg deltager i MyHeritage Live i Oslo, Norge. Denne første dag har været helt fantastisk.”

“Ord kan ikke beskrive hvor godt udført og interessant dette program er. Jeg nyder live-streamingen her i Atlanta, GA. Vidunderlig første dag!!! Jeg ser frem til at stå tidligt op igen i morgen, nu skal jeg have mig en lur. Hver session var fantastisk, ville ikke kunne vurdere dem efter deres vigtighed. De er ALLE vigtige, flot præsenterede og nyttige. Jeg har fået en meget bedre forståelse af MyHeritage-produkter. Hvis nogen netop har opdaget denne live-streaming, så virker den vidunderligt i Atlanta. Glæder mig til i morgen!”

“Godmorgen, Oslo! Flot måde at skille sig ud og give tilbage til fællesskabet. Meget værdsat, MyHeritage!”

“Tak, MyHeritage, at tilbyde super indhold til søvnløse mennesker i USA!”

“Jeg elsker virkelig at se dette fantastiske live arrangement. Jeg er i Essex, England.”

“Jeg nyder virkelig alle præsentationerne og forelæserne!”

“Jeg bliver mere og mere glad for MyHeritage hele tiden!”

“Fabelagtig konference! Send venligst en tak til ledelsen hos MH! Tak for live-sendingen! Det er SÅ værdsat.”

“Fantastisk konference. Jeg har lært så meget, og jeg er inspireret til at slægtsforske – og alt dette før morgenmaden. Tak.”

“”Fascinerende paneldiskussion om hvor genetisk slægtsforskning vil befinde sig om ca. 25 år.”

Du kan læse sammendrag fra bloggerne Roberta Estes (1. dag, 2. dag), Dick Eastman og Geoff Rasmussen (1. dag, 2. dag).

Efter alt det hårde arbejde og planlægning som ligger bag MyHeritage LIVE, er vi glad for at det blev så stor en succes. Konferencen bestod af hundredvis af tilstedeværende deltager og tusinder rundt om i verden som fulgte forelæsninger online. Konferencen er et testamente til den dedikation vi har til vores brugere. Vi forsøger konstant med at lytte til vores større fællesskab og forny og udvikle nye værktøjer som svar på deres forespørgsler.

Vi offentliggør snart alle de informative forelæsninger online. Hold dig også opdateret med vores video som viser højdepunkterne fra konferencen, som er på vej.

Tak til alle jer som deltog på MyHeritage LIVE!