Ny funktion: Fælles slægtssteder for DNA-matches

Kommentarer.

Vi er glade for at kunne annoncere udgivelsen af “Fælles slægtssteder” – en ny funktion til DNA-matches som gør MyHeritages DNA-matchning endnu mere nyttig.

Fælles slægtssteder henviser til byer, lande eller amerikanske stater som vises i dit og dine DNA-matches slægtstræer, hvor dine eller dine DNA-matches forfædre enten blev født eller døde. At identificere disse steder, som går op til 10 generationer tilbage, kan være med til at spille en afgørende rolle i din slægtsforskning.

Når du undersøger en DNA-match, er det ikke altid tydeligt hvordan matchen er relateret til dig og hvem jeres fælles forfader er. På nuværende tidspunkt har du muligvis været i stand til at regne ud hvordan dine DNA-matches er relateret til dig ved at kigge på dine jeres respektive slægtstræer, fælles slægtsnavne eller Smart Matches™ mellem jeres træer.

Fra nu af, vil du, hvis du og en DNA-match har et fælles slægtssted, kunne finde flere oplysninger til at undersøge matchen bedre.
Det er muligvis muligt at finde ud af hvilken fælles forfader du og din match har til fælles.

Denne nye funktion er værdifuld uanset om du og din DNA-match har fælles oprindelse i en storby eller fra en lille fjern landsby. For eksempel, hvis du og en DNA-match begge har forfædre der blev født eller døde i Borşa, i Maramureş County, Rumænien, kan dette være med til at bekræfte at du og din match  faktisk er relaterede, og vil hjælpe dig med at finde ud af hvor relationen kommer fra. Selv hvis du og din match har slægtsbegivenheder i en større by, kan det fortsat hjælpe med at give yderligere spor om hvordan I kan være relateret.

På MyHeritage har mange DNA-kunder store slægtstræer, hvilket giver os mulighed for at hente oplysninger som slægtssteder og sammenligne dem for DNA-matches.

Vi viser slægtsbegivenheder ud fra hvilken by begivenheden fandt sted i. Hvis vi f.eks. ved at en begivenhed fandt sted i Moskva i Rusland, placerer vi en markør på Moskva på kortet. I tilfælde hvor vi ikke kan identificere den specifikke byen, vil vi gruppere disse begivenheder under det samme land.

Vores avancerede algoritmer kan matche byer og steder selv hvis de er blevet stavet forkert eller indtastet på forskellige sprog. Hvis du har indtastet Moskva, Rusland på dansk ii dit slægtstræ, og din match indtastede det i deres træ på russisk som Москва, Россия, vil vi være i stand til at matche dem og identificere det som et fælles slægtssted.

Sådan kan du se Fælles slægtssteder

På DNA-match-siden hvor vi viser alle dine DNA-matches, vil du se fælles slægtssteder for dine matches når de eksisterer, hvilket kan hjælpe med at finde ud af hvem jeres fælles forfædre er.

Besøg DNA-match-siden ved at klikke på “DNA-matches” i DNA-menuen.

DNA-match-siden (Klik for at zoome)

Hold musen over det fælles slægtssted du ønsker at se flere informationer om. En boks vises med supplerende detaljer. Du vil også kunne se hvor mange fælles slægtssteder du har til med denne DNA-match.


Tjek DNA-match-siden tilbyder en masse detaljerede oplysninger om hver af dine DNA-matches, samlet i ét sted med forskellige sektioner som vil hjælpe dig med at finde ud af hvordan matchen kan være relateret til dig. Den indeholder nu også den nye sektion “Fælles slægtssteder”, under sektionen “Fælles slægtsnavne”.

På listen over DNA-matches skal du klikke på knappen “Tjek DNA-match” nederst i højre hjørne på dine matches som vist nedenfor, og rulle ned til den nye sektion “Fælles slægtssteder”.

Hvis du og en DNA-match har fælles slægtssteder, vil denne sektion vise de slægtssteder I har til fælles – altså de steder hvor der skete livshændelser som vises i begge jeres slægtstræer op til 10 generationer tilbage. På kortet ser du markører som angiver de byer hvor begivenhederne fandt sted, og under kortet vil du se alle begivenheder i den pågældende placering fra dit slægtstræ side om side med din matches slægtstræsbegivenheder.

Sektion for Fælles slægtssteder (Klik for at zoome)

Lysegrå markører på kortet viser begivenheder i dit slægtstræ, mørkegrå markører viser begivenheder i din DNA-matchs slægtstræ, og lilla markører bruges til at angive fælles slægtssteder hvor begivenheder i begge træer fandt sted på den pågældende beliggenhed.

Ved at flytte musen over en persons navn der havde en livsbegivenhed på den pågældende placering, åbner en boks hvorfra du kan se personen i slægtstræet, se deres profil eller søge efter optegnelser for den pågældende person.

Vælg et land eller navnet på en amerikansk stat fra listen øverst til venstre, for at udforske alle begivenheder der opstod på det pågældende sted.

Vælg et sted for at se det i sektionen “Fælles slægtssteder” (klik for at zoome)

Kun begivenheder der skete i et land eller en amerikansk stat, som du og din DNA-match har til fælles vil blive vist på kortet og på listen nedenunder det. For at se alle de slægtssteder som tilhører din DNA-match, skal du klikke på knappen “Se alle slægtssteder” i nederste højre hjørne af sektionen. Dette åbner en popup med alle de slægtssteder I har til fælles. I parentes vises de efternavne der har begivenheder på disse steder.

Filtrering af matches efter fælles slægtssteder

Vi har for nylig udgivet et nyt og omfattende filtreringssystem til DNA-matches. For en blive mindet om hvordan du kan holde styr på alle dine DNA-matches ved hjælp af vores fantastiske filtre, kan du læse vores tidligere blogindlæg.

Ved at bruge den første kategori på filterværktøjslinjen, “Alle detaljer for slægtstræ”, kan du nu filtrere dine matches for kun at se de matches der har Fælles slægtssteder, ud over de tidligere filtreringsmuligheder for matches der har et slægtstræ, har et Fælles slægtsnavne med dig, eller Smart Matches™ mellem dine træer. Hvis du isolerer DNA-matchene der har fælles slægtssteder, er der god chance for at du kan finde ud af hvordan I er relateret til hinanden.

Filtrering efter Fælles slægtsnavne (klik for at zoome)

Dette filter kan kombineres med andre flere filtre for at filtrere matches ud fra yderligere kriterier, og kan også kombineres med sorterings- og søgemuligheder. I dette eksempel har vi valgt kun at vise matches med et fælles slægtssted, hvor matchen kommer fra USA og har nord- og vesteuropæisk etnicitet.

Kombinering af filtre (Klik for at zoome)

Pris

Nogle sektioner på Tjek DNA-match-siden, som f.eks. med den nye funktion for Fælles slægtssteder, kræver et abonnement for at se dem i deres helhed. Brugere med Premium, PremiumPlus eller Komplet abonnement har fuld adgang til alle sektioner på Tjek DNA-match-siden, mens brugere med en gratis    konto delvist vil kunne se nogle af vores avancerede funktioner.
Få mere at vide om vores abonnementstyper her.

Konklusion

Denne nye funktion kan give dig et godt udgangspunkt for yderligere efterforskning af dine DNA-matches. Vi håber at det vil hjælpe med at gøre DNA-matchning endnu mere nyttigt for dig, så du kan undersøge din slægt i nye retninger, som du muligvis ikke har haft mulighed for før. Vi arbejder altid på nye måder at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine DNA-matches og lave opdagelser i forbindelse med din families historie.

Hvis endnu ikke har gjort det, kan du bestille et MyHeritage DNA-sæt i dag eller uploade dine DNA-data gratis fra et andet firma. Alle som uploader DNA-data indtil den 1. december 2018, vil fortsat nyde fuld adgang til alle DNA-funktioner helt gratis.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.