DNA Quest genforening: Bortadopterede halvsøskende mødes for første gang!

DNA Quest genforening: Bortadopterede halvsøskende mødes for første gang!

Siden vores lancering af DNA Quest – vores pro bono-projekt til at hjælpe adopterede og deres biologiske familier med at blive genforenet ved hjælp af genetisk testning – i marts 2018, er mange familier blevet genforenet. Vi er glade for at kunne fortælle om endnu en genforening som har ændret livet for to søskende takket være DNA Quest.

Carlos Canas, 56, fra Texas, har altid vidst at han var adopteret. Han voksede op som enebarn, og har aldrig vidst hvem hans biologiske forældre eller søskende var. Dette blev der pludselig ændret på, da Carlos for nylig blev matchet med sin biologiske søster ved hjælp af MyHeritage DNA.

Historien bag

Da Carlos søgte efter sin biologiske familie, kunne han forstå at hans biologiske far var en mexicansk bracero. I 1950’erne og 60’erne var Bracero-programmet et program for mexicanere som gjorde det muligt for dem at arbejde på gårde i USA. Han fik også fortalt at han var barn nummer 13 i en stor familie, og at barn nummer 12 og 13 begge blev bortadopteret.

I Seattle (Washington) voksede Cecy Moylan, som i dag er 59 år, op og vidste også at hun var blevet bortadopteret. For ca. fem år siden, da hendes adoptivfar døde, modtog hun sine originale adoptionspapirer og lagde mærke til at hendes efternavn var Cortez.

DNA-testning

Carlos blev tilsendt en gratis MyHeritage DNA-test som en del af DNA Quest pro bono-initiativet. Eftersom Cecy kun havde meget få informationer om sin familie, besluttede hun sig også for at tage en DNA-test. Hendes datter, Kimberly Moylan, tog også en DNA-test og uploadede sine egne DNA-resultater til MyHeritage.

Carlos modtog kort efter en liste over sine DNA-matches, som viste at han havde en tæt match med Kimberly. Kimberly blev vist som enten et barnebarn eller en niece af Carlos ud fra den mængde DNA de delte.

Han kontaktede øjeblikkeligt Kimberly. Hun så på Carlos’ billeder, og vidste straks at Carlos måtte være hendes mors bror. Carlos og Cecy kom derefter i kontakt med hinanden, og de indså at de begge var blevet bortadopteret.

De kendte ikke til meget af deres fælles fortid, men de vidste begge at deres oprindelige efternavn var Cortez. Cecy blev født i Edinburg, Texas, og Carlos i Weslaco, Texas, hvilket gav mening ud fra hvad Carlos var blevet fortalt om sin far.

Siden de blev fortalt af staten Texas at barn nummer 12 og 13 blev bortadopteret, går de ud fra at Cecy er nummer 12, og at Carlos er nummer 13. De tror desuden at børnene fra 1 til 11 måske kan have blevet boende med deres forældre.

Genforeningen

Carlos og Cecy mødtes endelig den 2. august i år. De ligner hinanden så meget, at næsten alle involverede troede at de var tvillinger.

Carlos og Cecy ønsker inderligt at finde resten af deres søskende, og håber på at blive genforenet med deres forældre i fremtiden. I mellemtiden føler de sig velsignede med at blive genforenet. De glæder sig til at tilbringe mere tid sammen, og planlægger at mødes igen snart.

Bestil dit DNA-sæt i dag!

Har du en historie du vil dele med os? Lad os høre fra dig på stories@myheritage.com.