Hundemærke fra Anden Verdenskrig returneret til krigsveterans familie efter 75 år takket være MyHeritage

Kommentarer.

Krigsveteran fra Anden Verdenskrig, Marion Yates, talte aldrig med sin familie om krigen eller hvad han gennemgik. Hans søn Keith voksede op og kendte ikke meget til sin fars tjeneste. Så da Keith modtog et opkald ud af det blå fra MyHeritage-forskningsteamet, om at hans fars hundemærke fra Anden Verdenskrig var blevet fundet, blev han ekstremt overrasket.

Ven af MyHeritage, Yvette Corporon, var med Fox-teamet for at mødes med krigsveteranens søn, Keith Yates, på showet ‘Fox and Friends’. Se interviewet her:

Marion Yates

Marion voksede op i Kentucky i en lille by ved navn Calhoun, hvor han tjente i den amerikanske hær omkring Anden Verdenskrig. Han blev sendt til Camp Sutton, South Carolina, og derfra drog han i tjeneste og blev en del af den 225. afdeling som en Tech 5.

Marion Yates under sin hærtjeneste

75 år senere…

En rumænsk mand ved navn Vasile, søgte efter skjulte skatte i Baris skove i Italien. Som en hobby, kunne Vasile godt lide at søge i jorden ved hjælp af en metaldetektor for at se, hvad han kunne finde.

Google Earth-billede af skoven i Bari, Italien, hvor Vasile søgte efter skatte

I løbet af sin søgning, fandt Vasile et hundemærke med navnet Marion på. Han troede at hundemærket havde tilhørt en kvindelig soldat, og forsøgte at finde soldatens familie og returnere det til dem.

Vasile med det fundne hundemærke

Vasile kunne ikke selv finde familien, så han henvendte sig til MyHeritage-teamet for hjælp. Han delte et indlæg på MyHeritage Facebook-siden med informationer og et billede af hundemærket.

Vasiles Facebook-indlæg om hundemærket

Da MyHeritages forskningsteam så opslaget på Facebook, gik de igang med deres detektivarbejde. De søgte blandt næsten 10 milliarder historiske optegnelser i MyHeritage SuperSearch™ for at finde Marion. Hvad de opdagede var, at Marion var en mand og amerikansk soldat, og at hans søn, Keith Yates, fortsat levede i Kentucky.

Returnering af mistet ejendom

Da MyHeritages forskningsteam lokaliserede Keith, var de spændte på at komme i kontakt med ham. Til at begynde med, var deres forsøg på at snakke med ham ikke succesfulde, men de fortsatte med at ringe til ham da de var overbeviste om, at Keith ville være begejstret for at modtage hundemærket. Det var først, da Keiths kone Cindy overbeviste ham om at tale med MyHeritage, at han omsider satte sig ned og lyttede.

Efter at have udvekslet oplysninger om Marion, kunne Keith se, at alt stemte overens med hvad han selv vidste.

MyHeritage-teamet fik dermed muligheden for at give Keith dette vigtige arvestykke fra sin fars hærtjeneste – et lille minde fra Marions oplevelser i løbet hans år i hæren. Det var et uforglemmeligt øjeblik for Keith og hans familie.

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.