MyHeritage CEO, Gilad Japhet, afslører spændende nye tiltag ved hovedtale

Kommentarer.

Grundlægger og administrerende direktør for MyHeritage, Gilad Japhet, afslørede nogle spændende nye projekter – hvoraf nogle aldrig er blevet offentliggjort før – i løbet af et foredrag, som han gav online til Israel Genealogy Research Association (IGRA) den 23. juni. I de første minutter er der referencer til jødiske historiske optegnelser, men resten af foredraget beskriver MyHeritages nyeste funktioner, og er ikke relateret til jødisk slægtsforskning. Gilad giver også et smugkig til spændende kommende funktioner inden for slægtsforskning og DNA, som MyHeritage udvikler for øjeblikket

Du kan se hele Gilads foredrag i videoen herunder:

Her er højdepunkterne:

Historiske samlinger af optegnelser

Indtil videre har MyHeritage i år tilføjet mange nye samlinger til vores historiske optegnelser, der i alt indeholder svimlende 1,2 milliarder optegnelser. Blandt disse samlinger er nogle af dem blevet indekseret af MyHeritage og er eksklusive for virksomheden, enten hvad angår indhold eller med hensyn til søgbarhed. Gilad fremhævede samlingerne USA Vejvisere og de nye græske samlinger som eksempler.

Gilad tilføjede, at der er mange andre nye spændende samlinger som MyHeritage arbejder på, som han ikke har mulighed for at afsløre endnu.

Funktioner til slægtsforskning

Dernæst introducerede Gilad en ændring i design af MyHeritages søgemaskine for historiske optegnelser. Den nye platform har den samme alsidige funktionalitet som den forrige, men er mere kompakt og brugervenlig og eliminerer behovet for separate “enkle” og “avancerede” søgemetoder.

Søgefeltet er slank nok til at den vil følge dig mens du ser på optegnelser, hvilket gør det nemt for dig at finjustere din søgning løbende. Den tilpasser sine forslag til nye felter, der skal udfyldes i henhold til konteksten af de optegnelser, som du ser på.

Gilad nævnte også den nylige automatisering af flersprogede Record Matching, som gør det meget lettere at finde optegnelser om dine forfædre på andre sprog, og introduktionen af den nye viftevisning til slægtstræer – en ny måde at se dit slægtstræ på, som er både æstetisk og kompakt og kan deles som et billede med familie og venner.

Han fortsatte sit foredrag med at beskrive en kommende ansigtsløftning til den traditionelle familievisning: et opdateret design, som gør det lettere at se flere oplysninger på én gang og reducere behovet for at rulle eller trække diagrammet. Der vil være en ekstra mulighed for firkantede personkort, der placerer profilfotoet over personens navn, hvilket gør visningen endnu mere effektiv med hensyn til pladsanvendelse. Det venstre panel, der giver et overblik over en persons profil, får også en ansigtsløftning.

En anden funktion, som der bliver arbejdet på, er et praktisk relationsdiagram, som du kan få adgang til, når du ser en beskrivelse af en relation. Diagrammet gør det nemt at visualisere, hvordan to personer er relateret, og du vil kunne gemme det som et PDF-billede til at dele eller udskrive. MyHeritage har også til hensigt at tilføje denne funktion til DNA-matches i fremtiden.

Dernæst beskrev Gilad de bemærkelsesværdige bidrag, som MyHeritage for nylig har ydet til en verden af genealogiske fotografier med udgivelsen af MyHeritage In Color™ i februar og MyHeritage Photo Enhancer i juni. Gilad påpegede, at disse funktioner gør MyHeritage til den bedste platform for at arbejde med gamle familiefotos og beskrev de bevægelige svar, som virksomheden har modtaget fra brugere, der fik mulighed for at se deres forfædre på en helt ny måde.

DNA-funktioner

Til sidst talte Gilad om den længe ventede opdatering af MyHeritages etnicitetestimat: Genetiske grupper. Denne opdatering vil give en mere detaljeret opdeling af DNA-etnicitet – muligvis, siger Gilad, den mest detaljerede på markedet med 2.000–3.000 geografiske regioner i første omgang og måske 5.000 i en fremtidig opdatering.

Genetiske grupper vil opdele de eksisterende 42 etniske grupper i undergrupper, herunder etniske grupper som baskerne, samerne og bretonerne og endda identificere grupper, der kom fra en bestemt by, såsom marokkanske jøder fra Casablanca. Når funktionen udgives, vil enhver person der har taget en MyHeritage DNA-test, få adgang til disse oplysninger helt gratis.

På et senere tidspunkt planlægger MyHeritage at tilføje flere værdifuld informationer, som forbinder etnicitet til slægtsforskning: almindelige efternavne fra den region, lokationer hvor denne gruppe ofte kan findes, migrationsruter osv.

“Slægtsforskningens fremtid er lys”

Gilad afsluttede sit foredrag med at understrege MyHeritages fortsatte engagement i slægtsforskning. Virksomheden er på forkant med fremskridt inden for slægtsforskning og DNA, og Gilad lovede, at der er mange flere vidunderlige ting i vente. Så hold dig opdateret!

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.