MyHeritage lancerer Genetiske Grupper

MyHeritage lancerer Genetiske Grupper

Vi er glade for at annoncere lanceringen af Genetiske Grupper, en længe ventet forbedring af etnicitetsresultaterne på MyHeritage DNA. Med denne meget spændende tilføjelse, øges opløsningen af MyHeritages procentvise fordeling af etnicitet dramatisk til 2.114 geografiske regioner, hvilket giver mere dybde end nogen anden DNA-test tilgængelig i dag, og supplerer de nuværende 42 etniske etniciteter. Dette er en kæmpe milepæl for MyHeritage og et stort skridt for millioner af mennesker fascineret af slægtshistorie og nysgerrige efter at lære mere om deres oprindelse.

Dette blogindlæg beskriver den nye lancering og er fuld af interessante virkelige eksempler på Genetiske Grupper, som vores brugere har modtaget.

Liste over antallet af Genetiske Grupper, som er tilgængelige i dag, under deres vigtigste etniciteter. For eksempel er der 187 Genetiske Grupper, der er skandinaviske, og 54 Genetiske Grupper, der er finske (Klik for at zoome)

Liste over antallet af Genetiske Grupper, som er tilgængelige i dag, under deres vigtigste etniciteter. For eksempel er der 187 Genetiske Grupper, der er skandinaviske, og 54 Genetiske Grupper, der er finske (Klik for at zoome)

Genetiske grupper er blevet føjet gratis til etnicitetsresultaterne for alle, som allerede har købt en MyHeritage DNA-test, og vil blive føjet til resultaterne fremover for enhver nyindkøbt test. De er også tilgængelige for alle, der har uploadet DNA-data fra en anden tjeneste eller vil uploade dem nu.

Meget forskelligartede etniciteter og Genetiske Grupper afslører, at denne MyHeritage DNA-bruger er en Louisiana Creole. Genetiske Grupper er markeret med rødt (Klik for at zoome).

Meget forskelligartede etniciteter og Genetiske Grupper afslører, at denne MyHeritage DNA-bruger er en Louisiana Creole. Genetiske Grupper er markeret med rødt (Klik for at zoome).

For hver Genetisk Gruppe leverer MyHeritage en detaljeret genealogisk indsigt. Den inkluderer en beskrivelse af gruppen, et heatmap, der viser de top steder, hvor gruppens medlemmer boede i forskellige tidsperioder (angiver gruppens migrationsmønstre), almindelige efternavne og fornavne i gruppen, de mest udbredte etniciteter blandt gruppens medlemmer, og andre genetiske grupper, der har nær tilknytning til gruppen.
Brugere kan gennemgå disse oplysninger, ikke kun for genetiske grupper, som de har vist sig at være medlemmer af, men også for nogen af de andre Genetiske Grupper på MyHeritage.

Eksempel på yderligere oplysninger, der vises for en genetisk gruppe af irske, engelske og tyske bosættere, der immigrerede til USA (hovedsageligt til de store byer New York, Philadelphia, Boston og Chicago) og nogle andre destinationer (Klik for at zoome).

Eksempel på yderligere oplysninger, der vises for en genetisk gruppe af irske, engelske og tyske bosættere, der immigrerede til USA (hovedsageligt til de store byer New York, Philadelphia, Boston og Chicago) og nogle andre destinationer (Klik for at zoome).

Som den mest populære internationale DNA-test, især i Europa, har MyHeritage den unikke fordel at have testet millioner af brugere over hele verden, der stadig bor i deres oprindelige samfund (og ikke er migreret til andre lande og har giftet sig i helt forskellige befolkninger). Dette datasæt uden sidestykke, tillod MyHeritage-forskere at oprette og klassificere grundlæggende Genetiske Grupper, der derefter kan bruges til at forudsige og nøjagtigt afsløre oprindelse for millioner af andre brugere. Ved at anvende maskinlæring og andre algoritmer på DNA-data og slægtstræer, der er knyttet til disse DNA-sæt, var vores forskerhold i stand til at identificere de unikke Genetiske Grupper og afsløre deres unikke historie.

Eksempel på en MyHeritage-bruger, hvis Mennonite-oprindelse er blevet afsløret af MyHeritage DNA’s nye Genetiske Grupper (Klik for at zoome)

Eksempel på en MyHeritage-bruger, hvis Mennonite-oprindelse er blevet afsløret af MyHeritage DNA’s nye Genetiske Grupper (Klik for at zoome)

Genetiske grupper er fascinerende og kan give indsigt i de , som dine forfædre har rejst gennem generationer. De kan pege på en provins, et distrikt eller en region, som din familie stammer fra, eller vise migration fra et sted til et andet og fortæller dig ofte mere om slægtshistorien.

For eksempel er en af de 42 etniske grupper, der er tilgængelige med MyHeritage DNA-etnicitetsestimatet, skandinavisk. Indtil nu kunne en bruger have modtaget etnicitetsresultater, der viser en vis procentdel af skandinavisk, og det var det. Men nu, med Genetiske Grupper, bliver resultaterne meget mere detaljerede og kan præcisere denne brugers oprindelse mere specifikt til Sverige, Norge, Danmark eller Island og gå dybere ned for at lokalisere specifikke provinser og byer, hvor brugerens forfædre boede, blandt 100 genetiske grupper fra Sverige, 103 fra Norge, 49 fra Danmark og 4 fra Island.
Eksempel på resultaterne fra en MyHeritage DNA-kunde fra Norge. To genetiske grupper peger på hans forfædres oprindelse til et meget specifikt område i Norge (Klik for at zoome)

Eksempel på resultaterne fra en MyHeritage DNA-kunde fra Norge. To genetiske grupper peger på hans forfædres oprindelse til et meget specifikt område i Norge (Klik for at zoome)

Founder Populations for Genetiske Grupper

Founder Populations for Genetiske Grupper er grupper af mennesker, der boede i det samme område i flere århundreder, kun  har giftet sig inden for denne gruppe, eller måske har migreret som en gruppe. Over tid har de dannet unikke genetiske signaturer.

Efterkommerne af disse populationer har afslørende DNA-segmenter, som de arvede fra gruppens forfædre og -mødre. MyHeritage DNA-testen detekterer disse signaturer, og ved at identificere millioner af DNA-mikrosegmenter og finde ud af, hvilke Genetiske Grupper disse segmenter tilhører, har vores forskerteam været i stand til at knytte MyHeritage DNA-brugere til disse Genetiske Grupper.

Genetiske Grupper adskiller sig fra etnicitetsestimater, idet en bestemt gruppe kan bestå af en eller flere etniciteter. Medlemmer af en gruppe deler geografisk oprindelse, men de kan have medlemmer, som kommer fra forskellige etniske baggrunde. For eksempel kan en genetisk gruppe i Australien bestå af personer, hvis forfædre stammer fra England og Tyskland, men efter at have migreret til den samme by blev en smeltedigel og skabte deres egen nye gruppe.

At være medlem af en Genetisk Gruppe kommer ikke med en procentdel; du er enten medlem af gruppen, eller du er ikke. Hvis du er medlem af en Genetisk Gruppe, betyder det, at vi fandt et tilstrækkeligt antal segmenter i dit DNA, der forbinder dig med den gruppe.

En MyHeritage-brugers oprindelse i Egypten afsløres gennem denne Genetiske Gruppe (klik for at zoome)

En MyHeritage-brugers oprindelse i Egypten afsløres gennem denne Genetiske Gruppe (klik for at zoome)

Hver Genetiske Gruppe, som du menes at være medlem af, tildeles et konfidensniveau baseret på dine DNA-segmentoplysninger. At være medlem af en Genetisk Gruppe med lav konfidensniveau kan stadig være meget interessant, og det betyder, at du nedstammer mere distanceret fra den gruppe.

Du kan være medlem af flere Genetiske Grupper, da du muligvis har arvet DNA fra de gruppens forfædre eller -mødre til flere Genetiske Grupper. Mens langt størstedelen af vores brugere vil se en eller flere Genetiske Grupper i deres resultater efter denne lancering, modtager nogle brugere ikke nogen Genetiske Grupper i deres resultater, enten fordi de er efterkommere af etniciteter eller grupper, der sjældent bruger MyHeritage, eller fordi deres konfidensniveauer for medlemskab var under vores tærskler. Dette er vores første lancering af Genetiske Grupper, og vi planlægger at forbedre dem betydeligt i fremtiden, tilføje flere data og give højere opløsning, så der vil være flere grupper af højere kvalitet i fremtiden.

Hvordan vi gjorde det

Lanceringen af Genetiske Grupper ville ikke have været mulig uden den enorme indsats fra MyHeritages Videnskabs-, R&D- og produktteamet, ledet af Ran Snir, med utrolige bidrag fra Ronnie Harpaz, Uri Gonen, MyHeritages administrerende direktør Gilad Japhet og mange andre. Videnskaben bag denne funktion blev udviklet af Regev Schweiger, Alon Diament Carmel og Tal Shor og yderligere forskere under vejledning af Yoav Naveh og Prof. Yaniv Erlich.

I en proces, der tog tre år, samlede vores teams  en enorm mængde af DNA-sæt på MyHeritage og brugte dem til at oprette algoritmer, der bestemte de Genetiske Grupper. Disse algoritmer blev brugt på et enormt referencesæt på 1,7 millioner DNA-sæt til at samle DNA-sætene i grupper baseret på millioner af mikrosegmenter, der blev nedarvet fra hver gruppes grundlæggende formødre og -fædre.

Vi ledte efter forbindelser mellem medlemmerne af en gruppe for at afsløre og dokumentere hver gruppes unikke historie. Vi gjorde dette ved at udnytte aggregerede forfædres metadata fra slægtstræerne, der er knyttet til DNA-sæt i referencesættet, sammen med gruppemedlemmernes genetiske etnicitetsresultater. Slutresultatet er, at vi flettede nogle af de grupper, der var meget ens, i større grupper og delte nogle grupper op i mindre grupper. Denne proces omfattede flere gentagelser af finjustering, og ved afslutningen endte vi med mere end 2.100 forskellige Genetiske Grupper.

Vi undersøgte derefter yderligere to millioner DNA-sæt, som ikke var en del af det originale referencesæt, for at validere nøjagtigheden af de Genetiske Grupper, og udførte den endelige kalibrering.

Afroamerikansk Genetisk Gruppe i St. Louis, Missouri (Klik for at zoome)

Afroamerikansk Genetisk Gruppe i St. Louis, Missouri (Klik for at zoome)

Som far som søn

Vi forskere derefter hver enkelt af de 2.114 grupper og undersøgte geografi, historie og migrationsmønstre, der spænder over århundreder. Vi samlede grupperne og gav hver gruppe et meningsfuldt navn og en beskrivelse, der afspejler historien om den gruppe. Denne omhyggelige opgave blev ledet af vores Senior VP for Product Management, Uri Gonen, som har været en af de første ansatte i MyHeritage. Uri spillede en afgørende rolle i at bringe denne funktion til live og dedikerede sit arbejde med dette projekt til sin afdøde far Amiram Gonen, der var professor i geografi. Prof. Gonen forfattede en banebrydende bog, Encyclopedia of the People of the World, udgivet for 27 år siden, der minder meget om det arbejde, som Uri nu har gennemført for at identificere verdens genetiske grupper.

Den afdøde professor Amiram Gonen og det encyklopædi, han skrev

Den afdøde professor Amiram Gonen og det encyklopædi, han skrev

Genetiske Grupper på MyHeritage uden sidestykke

 • MyHeritage har det største antal genetiske grupper, der tilbydes af et DNA-testfirma, og som giver den største dybde og højeste opløsning til etnicitetsresultater.
 • Nøjagtigheden af ​​vores Genetiske Grupper er meget høj. Mens etnicitetsestimater er bundet til et meget mindre referencepanel, er Genetiske Grupper på MyHeritage baseret på et referencepanel på 1,7 millioner DNA-sæt, hvilket gør opløsningen forbløffende.
 • Som den internationale markedsleder inden for DNA-tests, har MyHeritage solgt flere DNA-sæt uden for USA, og især i hele Europa, end nogen anden tjeneste. Dette har gjort det muligt for os at teste mange ældre mennesker i Europa, der stadig bor i samme by som deres forfædre. Ved at teste populationer, der ikke har migreret i flere generationer, var vi i stand til at identificere de unikke DNA-segmenter i Founder Populations og definere Genetiske Grupper med større præcision og nøjagtighed.
 • MyHeritage bruges af millioner af brugere, der ikke kun har testet deres DNA med MyHeritage, men som også har bygget slægtstræer på vores platform. Denne kombination af DNA-test og slægtstræer gjorde den nødvendige forskning for at identificere og mærke de Genetiske Grupper muligt.
 • Genetiske grupper kan identificeres ud fra den indfødte region i en bestemt befolkning, for eksempel “Venedig, Italien” eller baseret på et migrationsmønster som “tyskere i Georgien, USA”. Dette kan give brugerne en bedre idé om deres oprindelse, der går generationer tilbage, så de kan spore deres slægtshistorie tilbage til deres forfædre og -mødre fra mange århundreder siden og ikke kun begrænse dem til nyere migrationsbegivenheder.
A French user of MyHeritage finds that he’s a member of the Genetic Group of the Comoros in Africa, where most members have Kenyan ethnicity (click to zoom)

A French user of MyHeritage finds that he’s a member of the Genetic Group of the Comoros in Africa, where most members have Kenyan ethnicity (click to zoom)

Unikke Genetiske Grupper på MyHeritage

Den utrolige opløsning af Genetiske Grupper og den innovative teknologi, der driver denne funktion, betyder, at MyHeritage nu er i stand til at identificere mange populationer, der hidtil aldrig er blevet opdaget af en DNA-test for forbrugere.

Her er et par eksempler på interessante og unikke Genetiske Grupper, som vi nu tilbyder:

 • Norge (Kvam og Bergen) – Nordmænd i Norge (Kvam og Bergen, Vestland) og nogle af deres efterkommere i USA (Minnesota)
 • Volga-tyskere i USA (Ellis, Kansas) – Volga-tyske bosættere fra det sydvestlige Tyskland i Rusland (Samara) og deres efterkommere i USA (Ellis County, Kansas)
 • Acadianske bosættere i USA (Aroostook, Maine) og i Canada (Madawaska, New Brunswick og Quebec) – Acadian bosættere i USA (Aroostook County, Maine) og i Canada (Madawaska County, New Brunswick og nogle i Quebec)
 • Italien (Potenza) – Italienere i Italien (Potenza, Basilicata) og nogle af deres efterkommere i USA
  Holland (Friesland) – Hollændere i Holland (Friesland)
 • Irland (Galway og Mayo) – Irlændere i Irland (County Galway og County Mayo) og deres efterkommere i USA (Western Pennsylvania)
 • Brasilien (São Paulo) – portugisiske og italienske bosættere fra Portugal og det nordøstlige Italien i Brasilien (São Paulo)
 • Filippinerne (Ilocos og Central Luzon) – Filippinere i Filippinerne (Ilocos og Central Luzon) og nogle af deres efterkommere i USA (Hawaii og Californien)
 • Māori i New Zealand og i England – Māori i New Zealand og nogle i England
 • Louisiana og det sydøstlige Texas – afroamerikanere i USA (Louisiana og nogle i det sydøstlige Texas)
 • Østlige Marokko og det vestlige Algeriet – Marokkanere og algeriere i det østlige Marokko og nogle i det vestlige Algeriet
 • Sri Lanka – Sri Lankere i Sri Lanka
Kun på MyHeritage: den fascinerende Genetiske Gruppe i det gamle jødiske samfund i Aleppo, Syrien. Forældrene til brugeren, der modtog denne gruppe, blev begge født i Aleppo, mens han selv blev født i Jerusalem (klik for at zoome)

Kun på MyHeritage: den fascinerende Genetiske Gruppe i det gamle jødiske samfund i Aleppo, Syrien. Forældrene til brugeren, der modtog denne gruppe, blev begge født i Aleppo, mens han selv blev født i Jerusalem (klik for at zoome)

Sådan får du adgang til Genetiske Grupper på MyHeritage

For at se dine Genetiske Grupper skal gå til afsnittet “Skønnet etnicitet” under DNA-fanen på navigationslinjen. Vi sender også en e-mail til alle brugere med et DNA-sæt på MyHeritage, hvor vi opfordrer dem til at se deres Genetiske Grupper.

Adgang til Genetiske Grupper på MyHeritage

Adgang til Genetiske Grupper på MyHeritage

Genetiske Grupper er en del af etnicitetsestimatet i DNA-resultater og supplerer de 42 etniciteter med procenter. Etniciteterne har ikke ændret sig i denne opdatering, men selve siden Skønnet etnicitet har en ny og forbedret brugergrænseflade. Hvis du har Genetiske Grupper, vil de vises under dine etniciteter i panelet til venstre.

Eksempel på Genetiske Grupper af en MyHeritage-bruger fra Chile, hvis forfædre kom fra Spanien (Klik for at zoome).

Eksempel på Genetiske Grupper af en MyHeritage-bruger fra Chile, hvis forfædre kom fra Spanien (Klik for at zoome).

Hvis en genetisk gruppe ser ud til at have en fremtrædende etnicitet for sine medlemmer, og brugeren også har denne etnicitet fremtrædende, vil den Genetiske Gruppe være indlejret under denne etnicitet i resultaterne. Ellers vises det separat nederst under overskriften “Yderligere Genetiske Grupper”.

Hvis du administrerer flere DNA-sæt, kan du nemt skifte fra det ene til det andet ved hjælp af rullemenuen ud for dit navn øverst på siden.

Genetiske Grupper vises på kortet som polygoner med en tynd kant omkring dem (i modsætning til de etniciteter, der vises uden grænser). I eksemplet nedenfor modtog brugeren en etnicitet “japansk og koreansk” i 97,7%, men en af de genetiske grupper under den giver meget højere opløsning.

Amerikansk bruger lærer, at hans forfædre kom fra Okinawa Island i Japan (klik for at zoome)

Amerikansk bruger lærer, at hans forfædre kom fra Okinawa Island i Japan (klik for at zoome)

Du kan være medlem af flere Genetiske Grupper. Hvis du holder markøren over navnene på de Genetiske Grupper i venstre panel eller polygonen for den gruppe på kortet, vil du også se en beskrivelse og konfidensniveauet for den gruppe.

Beskrivelse af en Genetisk Gruppe

Beskrivelse af en Genetisk Gruppe

Konfidensskyder

Den nye grænseflade inkluderer en hjælpsom konfidensskyder over listen over etniciteter, som giver dig mulighed for at vælge konfidensniveauet for de Genetiske Grupper, der vises til dit DNA-sæt.

Når du vælger et niveau, viser vi dine Genetiske Grupper, der er lig med eller over dette konfidensniveau. Der er tre konfidensniveauer: lav, medium og høj. Standardkonfidensniveauet er det højeste konfidensniveau, der viser mindst tre Genetiske Grupper.

Brug af konfidensskyderen (klik for at zoome)

Brug af konfidensskyderen (klik for at zoome)

Hvis du vælger lavt konfidensniveau, vil du se alle Genetiske Grupper, som du er medlem af. Hvis du vælger medium, vil du se Genetiske Grupper, som du er medlem af med medium til høj sandsynlighed. Hvis du vælger højt, vil du kun se Genetiske Grupper, som du har stor sandsynlighed for at være medlem af. I ovenstående eksempel viser standardniveauet for medium 4 ud af 6 Genetiske Grupper. Hvis du flytter konfidensniveauet til lavt, vises alle 6 grupper, som denne bruger tilhører, og flytning af konfidensskyderen til højt viser kun 1 af de 6 grupper.

Konfidensniveauet afhænger af kvaliteten og kvantiteten af de segmenter, som du deler med de genetiske data, der repræsenterer hver gruppe. Vi har algoritmer til at tildele hver gruppe i dine resultater det konfidensniveau, der bestemmer sandsynligheden for, at du er en del af den gruppe. Da denne analyse er segmentbaseret, overvejer vi i fremtiden at vise disse segmenter, der forbinder dig med en bestemt Genetisk Gruppe, i kromosombrowseren på MyHeritage.

I nogle tilfælde, hvor alle genetiske grupper har det samme konfidensniveau, viser vi ikke konfidensskyderen. For eksempel, hvis du har fire Genetiske Grupper, og alle er på medium konfidensniveau, viser vi ikke konfidensskyderen over dine etnicitetsresultater, da den vil være overflødig.

Hierarki af Genetiske Grupper og etniske grupper

Genetiske Grupper bruger et personligt hierarki. Dette betyder, at hver Genetiske Grupper, som du er medlem af, vil være indlejret under en etnicitet, der bedst passer til den Genetiske Gruppe og dine egne DNA-resultater.

For eksempel har den Genetiske Gruppe på Malta en blanding af italiensk og nordafrikansk arv. Hvis du er medlem af den maltesiske gruppe og har en stor procentdel af italiensk etnicitet, vil den maltesiske gruppe være indlejret under din italienske etnicitet. Men hvis du er medlem af den maltesiske gruppe og har nordafrikansk arv, men ingen italiensk oprindelse, vil den samme Genetiske Gruppe denne gang være indlejret under nordafrikansk etnicitet.

I eksemplet nedenfor blev 5 Genetiske Grupper med højt konfidensniveau indlejret under etniciteten irsk, skotsk og walisisk, som er denne brugers primære etnicitet:

Genetiske Grupper under en etnicitet

Genetiske Grupper under en etnicitet

Hvis der ikke er nogen dominerende etnicitet, som du har til fælles med en Genetisk Gruppe, placeres den under en ny kategori i bunden af dine etnicitetsresultater, kaldet “Yderligere Genetiske Grupper” (eller “Genetiske Grupper”, hvis alle dine grupper er angivet der).

Vi vil kun placerere dine Genetiske Grupper under en bestemt etnicitet, hvis vi er sikre på, at de hører hjemme der. Hvis du for eksempel er en del af den maltesiske gruppe, og har meget ens etnicitetsprocenter for både italiensk og nordafrikansk etnicitet (som begge er fælles for denne genetiske gruppe), kan vi ikke bestemme hvilken etnicitet der er mere passende for den Genetiske Gruppe, og i stedet vises din maltesiske Genetiske Gruppe under “Yderligere Genetiske Grupper”.

Genetiske grupper er knyttet til en befolkning snarere end til nogen etnicitet, og inden for denne befolkning kan der være flere etniciteter. Bemærk, at placeringen af en Genetisk Gruppe ikke nødvendigvis forklarer, hvorfor du er medlem af den gruppe, og når etniciteter på MyHeritage er blevet raffineret (se mere om det nedenfor), kan placeringen af den Genetiske Gruppe muligvis ændre sig i dine resultater.

Yderligere oplysninger om hver Genetisk gruppe

Ud over at angive de Genetiske Grupper, som du tilhører, giver MyHeritage en detaljeret side med yderligere genealogiske oplysninger om hver gruppe, herunder top steder dets folk boede i i forskellige tidsperioder gennem de sidste par århundreder, almindelige efternavne og fornavne, almindelige etniske grupper blandt gruppens medlemmer og mere.

Klik på en hvilken som helst Genetiske Gruppes navn i panelet til venstre eller på den Genetiske Gruppes polygon på kortet, og så vil en detaljeret side viser flere informationer om den gruppe. Standardperioden er 1900–1950, men du kan vælge andre perioder helt tilbage til 1600-tallet.

MyHeritage-bruger, der er medlem af Mormon Church finder ud af, at hans forfædres identitet og dermed hans slægtshistorie er skrevet i hans gener (klik for at zoome)

MyHeritage-bruger, der er medlem af Mormon Church finder ud af, at hans forfædres identitet og dermed hans slægtshistorie er skrevet i hans gener (klik for at zoome)

Den samme mormonbruger kan lære mere om, hvor forfædrene i denne gruppe stammer fra i Europa, og hvor de bosatte sig i USA. Denne specielle animation, som vi forberedte til en bestemt genetisk gruppe af mormoner, fortæller historien om mormons bosættelse i USA i over 400 år og giver interessante oplysninger om gruppens migrationshistorie (klik for at se animation)

Den samme mormonbruger kan lære mere om, hvor forfædrene i denne gruppe stammer fra i Europa, og hvor de bosatte sig i USA. Denne specielle animation, som vi forberedte til en bestemt genetisk gruppe af mormoner, fortæller historien om mormons bosættelse i USA i over 400 år og giver interessante oplysninger om gruppens migrationshistorie (klik for at se animation)

Brug pilene over gruppens navn til at flytte fra gruppe til gruppe i dine resultater.

Lad os se nærmere på, hvilke oplysninger der er inkluderet på denne side.

Om denne gruppe

Gruppebeskrivelsen vises under gruppens navn.

Du vil også se antallet af DNA-sæt, der blev brugt til at danne gruppen, og antallet af DNA-sæt, der var knyttet til slægtstræer. Antallet af referencesæt, der bruges til at definere hver Genetiske Gruppe, kan hjælpe dig med at forstå, hvilke grupper der er mere almindelige blandt MyHeritage-brugere. Mens nogle grupper er store og baseret på tusinder af sæt, er andre mere eksotiske og er baseret på et lille antal sæt. Begge kan fortælle en lige så overbevisende historie og være interessante at undersøge nærmere.

Under det vil konfidensniveauet for denne gruppe i dine resultater blive vist.

Marker afkrydsningsfeltet “Udvid alle” for at vise alle de data, vi har for hver af kategorierne.

Detaljerede informationer om en Genetisk Gruppe (klik for at zoome)

Detaljerede informationer om en Genetisk Gruppe (klik for at zoome)

Top steder

Denne sektion viser lande og byer rundt om i verden, hvor medlemmer af den Genetiske Gruppe boede i en bestemt tidsperiode. Du kan bore ned for at se gruppens nøjagtige opholdssted i forskellige tidsperioder fra det 17. århundrede og frem til i dag. Denne sektion svarer til kortet til højre, der viser disse steder.

Top steder for den Genetiske Gruppe Østirland og England, 1600–1650 (Klik for at zoome).

Top steder for den Genetiske Gruppe Østirland og England, 1600–1650 (Klik for at zoome).

Brug vælgeren “tidsperiode” over kortet for at se forskellige fordelinger af steder, både på listen til venstre og på kortet, i forskellige tidsperioder.

Ændring af tidsperioden for en Genetisk Gruppes top steder (klik for at zoome)

Ændring af tidsperioden for en Genetisk Gruppes top steder (klik for at zoome)

Vi planlægger at forbedre listen over top steder i de næste par uger, så den får et mere organiseret hierarki, og landene får mere nøjagtige “stemmer” fra byerne under dem, så denne sektion på siden giver mere nyttig information .

Almindelige efternavne

Medlemmer af Genetiske Grupper har ofte særprægede efternavne, der fortæller meget om gruppens identitet. Hvis du har nogen af disse efternavne i dit slægtstræ, kan det yderligere bekræfte din forbindelse til gruppen. Søjlerne angiver, hvor almindelige disse efternavne er i slægtstræerne, der blev brugt til at danne denne gruppe.

Almindelige efternavne for den Genetiske Gruppe Østirland og England

Almindelige efternavne for den Genetiske Gruppe Østirland og England

Almindelige fornavne

Medlemmer af Genetiske Grupper kan ofte have særprægede fornavne. Søjlerne angiver, hvor almindeligt disse fornavne er i de slægtstræer, der blev brugt til at danne denne gruppe.

Almindelige fornavne for den Genetiske Gruppe i Sydsverige

Almindelige fornavne for den Genetiske Gruppe i Sydsverige

Almindelige etniciteter

Hver Genetiske Gruppe består af personer fra en eller flere etniciteter. Det kan være interessant at se, hvilke grupper der indeholder færre etniciteter og er mere homogene, og hvilke der er mere blandede. Søjlerne angiver de etniske grupper, der er almindelige blandt de DNA-sæt, der bruges til at danne denne gruppe.

Almindelige etniciteter for den Genetiske Gruppe i Portugal (Madeira). Listen er simpel: de er alle iberiske! Dette er DNA-resultater fra en MyHeritage-bruger født i Rio da Janeiro, Brasilien, hvis begge forældre blev født i Funchal, Madeiras hovedstad.

Almindelige etniciteter for den Genetiske Gruppe i Portugal (Madeira). Listen er simpel: de er alle iberiske! Dette er DNA-resultater fra en MyHeritage-bruger født i Rio da Janeiro, Brasilien, hvis begge forældre blev født i Funchal, Madeiras hovedstad.

Relaterede grupper

Dette er grupper, der har en stærk tilknytning til den Genetiske Gruppe, du aktuelt kigger på. Hver relaterede gruppe kan have genetiske ligheder med din gruppe på grund af geografisk nærhed og potentielt ægteskab mellem medlemmer af de to grupper gennem generationer.

Alle relaterede grupper, der er anført som du også er medlem af, vises med et farvet ikon. De relaterede grupper, som du ikke er medlem af, vises med et gråt ikon.

<span class=Relaterede grupper for den Genetiske Gruppe i Østirland og England" width="366" height="396" />

Relaterede grupper for den Genetiske Gruppe i Østirland og England

Udforsk alle genetiske grupper

Du kan udforske alle 2.114 Genetiske Grupper på MyHeritage, inklusiv alle dem, som du ikke er medlem af. Klik på “Vis alle tilgængelige regioner” nederst i venstre panel på siden Etnicitetsestimat for at gøre det. MyHeritage viser derefter alle tilgængelige Genetiske Grupper under et etnicitetshierarki og viser, hvor mange genetiske grupper der findes under hver etnicitet.

Udforsk alle 2.114 Genetiske Grupper (klik for at zoome)

Udforsk alle 2.114 Genetiske Grupper (klik for at zoome)

Klik derefter på en af de anførte etniciteter. MyHeritage viser det på en forbedret side, der inkluderer et repræsentativt billede (dette er nyt i denne opdatering). Derefter viser siden de Genetiske Grupper, som du har under denne etnicitet (hvis nogen), og videre vises alle Genetiske Grupper. Klik på en af dem for at udforske den. Du kan holde musen over den for at få en beskrivelse af værktøjstip og se dens vigtigste polygon på kortet.

Visning af den mesoamerikanske og andinske etnicitet (klik for at zoome)

Visning af den mesoamerikanske og andinske etnicitet (klik for at zoome)

Visning af etnicitet på Balkan og de 53 Genetiske Grupper inden for den (klik for at zoome)

Visning af etnicitet på Balkan og de 53 Genetiske Grupper inden for den (klik for at zoome)

Du kan klikke på lydikonet for at afspille en kort og sød original melodi, som vi komponerede for hver etnicitet for at give en smag af dens kultur.

Hvem har adgang til Genetiske Grupper

Genetiske Grupper er tilgængelige gratis for alle, som allerede har testet med MyHeritage DNA. De er blevet frigivet til alle vores brugere på siden Skønnet etnicitet.

Hvis du testede med en anden tjeneste og uploadede dine DNA-resultater til MyHeritage inden 16. december 2018, har du gratis adgang til avancerede DNA-funktioner, og du vil være i stand til at se Genetiske Grupper gratis under dit etnicitetsestimat.

Hvis du har uploadet dine rå DNA-data til MyHeritage fra en anden testtjeneste efter denne dato og ikke i øjeblikket har adgang til etnicitetsestimatet, kan du betale et engangsoplåningsgebyr og få komlet adgang til avancerede DNA-funktioner (AutoClusters, Theory of Family Relativity™, kromosombrowseren, fælles slægtssteder og mere), inklusive Genetiske Grupper. Alternativt kan du købe et MyHeritage Komplet abonnement, som giver dig adgang til avancerede DNA-funktioner (inklusive Genetiske Grupper) til alle DNA-sæt, som du administrerer, samt mange andre fordele såsom ubegrænset slægtstræstørrelse, adgang til MyHeritages 12,7 mia. historiske optegnelser, automatiske Record Matches og Smart Matches™ og meget mere. Lær mere om vores abonnementsplaner her.

Hvis du endnu ikke har taget en MyHeritage DNA-test, kan du bestille dit sæt i dag.
Hvis du har testet dit DNA med en anden tjeneste og endnu ikke har uploadet det til MyHeritage, kan du uploade det nu. Derefter kan du låse op for dine Genetiske Grupper, som vil blive beregnet for dig i løbet af natten.

Mens hendes etniciteter er blandet med europæisk, afrikansk og asiatisk indflydelse, angiver flere Genetiske Grupper oprindelsen til denne brugers oprindelige forfædre i Mellemamerika (klik for at zoome)

Mens hendes etniciteter er blandet med europæisk, afrikansk og asiatisk indflydelse, angiver flere Genetiske Grupper oprindelsen til denne brugers oprindelige forfædre i Mellemamerika (klik for at zoome)

Næste skridt

Mere detaljerede Genetiske Grupper

Vi planlægger at fortsætte med at berige Genetiske Grupper på MyHeritage over tid og tilføje nye oplysninger om hver Genetisk Grupper ved hjælp af det væld af informationer på MyHeritage. Endnu mere planlægger vi, at genberegne Genetiske Gruppe i fremtiden med endnu flere reference-DNA-sæt, måske alle 4,5 millioner DNA-sæt, der i øjeblikket er i vores database – hvilket betyder, at opløsningen og antallet af understøttede Genetiske Grupper vil blive øget og forbedret.

Men først vil vi gerne modtage feedback fra slægtsforskere og MyHeritage-brugere for at foretage forbedringer af den første version. Hvis du har forslag til forbedringer af en eller flere af dine Genetiske Grupper, for eksempel hvis du mener, at den ikke er nøjagtigt navngivet eller beskrevet, vil vi meget gerne høre fra dig. Kontakt os venligst på geneticgroups@myheritage.com og send os din feedback.

Bedre etnicitetsestimater

Lanceringen af Genetiske Grupper ændrer ikke estimaterne for etnicitet – de 42 etniciteter med procenter som vi udgav for 4 år siden – på MyHeritage. Etnicitetsberegningen udføres separat fra Genetiske Grupper ved hjælp af ældre teknologi, der er forældet og har brug for en eftersyn. Vi arbejder på at erstatte etnicitetsestimaterne lige nu og planlægger at lancere et meget bedre i 2021 baseret på helt ny teknologi. Når vi gør det, vil Genetiske Grupper også blive bedre, da deres beskrivelser vil blive mere nøjagtige. Antallet af etniciteter vil ændre sig, og procenterne bliver meget mere præcise. Hold dig opdateret!

Konklusion

Genetiske Grupper er fascinerende og kan forbedre slægtsforskning, og give os en fornyet påskønnelse af vores forfædre, de stier de rejste og de liv de levede.

Genetiske Grupper-funktionen tog tre år at udvikle før den kunne blive anvendt. Med et referencesæt på 1,7 millioner DNA-sæt og et valideringssæt på 2 millioner DNA-sæt sammen med komplekse algoritmer, var vi i stand til at identificere og dokumentere 2.114 forskellige grupper og derefter forudsige for alle DNA-sæt på MyHeritage, hvilke grupper de tilhører. Denne funktion gør etnicitetsrapporterne på MyHeritage mere nyttige, hvilket hjælper dig med at zoome ind med større opløsning på dine forfædres geografiske placering og migrationsmønstre.

Vores arbejde er langt fra afsluttet, og vores næste mål inden for etnicitet, er at erstatte de procentvise-baserede etnicitetsestimater med bedre teknologi.

Dette arbejde ville ikke have været muligt uden jer – vores brugere. Vi ser frem til at hjælpe jer endnu bedre i fremtiden.