Genetiske Grupper – nye forbedringer af brugergrænsefladen

Genetiske Grupper – nye forbedringer af brugergrænsefladen

Sidste måned annoncerede vi udgivelsen af Genetiske Grupper: en længe ventet forbedring af MyHeritage DNA-etnicitetsresultater, der nøjagtigt identificerer dine forfædres oprindelse med en utrolig høj opløsning på 2.114 geografiske regioner. Denne nye funktion giver brugerne mulighed for at grave dybt i deres forfædres oprindelse og opdage de stier, deres forfædre rejste. Vores brugere over hele verden har været begejstret for de Genetiske Grupper.

Vi lovede derudover opdateringer til denne funktion meget snart, og vi er glade for at kunne annoncere, at det første sæt opdateringer er her. Denne opdatering inkluderer tilføjelsen af en tidslinje-widget, der giver dig mulighed for at følge migreringsmønsteret for en Genetisk Gruppe over tid – og en mere detaljeret og bedre organiseret sektion for top steder, hvor du kan se, hvor medlemmer af en Genetisk Gruppe har boet i løbet af en given tidsperiode.

Tidslinje-widget

Siden lanceringen har hver Genetisk Gruppe haft en uddybningsside med specifikke genealogiske indsigter, herunder en beskrivelse af gruppen, et varmekort, der viser de top steder hvor gruppens medlemmer boede i forskellige tidsperioder, almindelige efternavne og fornavne i gruppe, den mest udbredte etnicitet blandt gruppens medlemmer og andre genetiske grupper, der har tæt tilknytning til gruppen.

Nu er der også en tidslinje-widget (med en sort baggrundsfarve), der giver dig mulighed for let at skifte mellem de forskellige 50-års tidsperioder, når du ser på migrationsmønstre. Dette erstatter en mere simpelt drop-down-funktion, som vi tidligere havde. Tidslinjen inkluderer øverst til højre den nye mulighed for at afspille en animation, der automatisk går gennem alle perioder og opdaterer varmekortet automatisk. Med andre ord giver tidslinjen dig lettere mulighed for at observere dine Genetiske Gruppers migrationsmønstre, enten manuelt eller med animation.

Tidslinje-animation for den Genetiske Gruppe “Mormoner i USA (Utah og Idaho) og i Canada”

Tidslinje-animation for den Genetiske Gruppe “Mormoner i USA (Utah og Idaho) og i Canada”

Top steder

Top steder er de byer og lande over hele verden, hvor medlemmer af en Genetisk Gruppe boede i en specifik periode.

Top steder-sektionen, der vises i et panel til venstre på siden Genetisk Gruppe, har nu et mere organiseret hierarki. Lande modtager nu mere nøjagtige “stemmer” fra byerne under dem, hvilket hjælper med at organisere dem i henhold til deres udbredelse på gruppens top steder. Derudover er byer indlejret under de regioner, hvor de er placeret. På denne måde er det meget lettere at forstå fordelingen af de top steder i en gruppe på et øjeblik.

I eksemplet nedenfor kan du hurtigt se, at den Genetisk Gruppe “tyske bosættere i Missouri og i Illinois” havde en stærk tilstedeværelse i Frankrig, Tyskland, USA, England og Skotland i årene 1600-1650.

Nyt hierarki for top steder

Nyt hierarki for top steder

Du kan klikke på hvert land for at udforske listen yderligere, for at se regioner eller byer i de anførte lande ned til en meget finjusteret opløsning. Du vil sandsynligvis finde fødselsstederne for nogle af dine forfædre!

Nyt hierarki for top steder: udvidelse af hele listen

Nyt hierarki for top steder: udvidelse af hele listen

Før denne opdatering var “Top steder” blot en kort liste over steder – lande eller byer – rangeret efter antallet af slægtstræer, hvori de optrådte, som var forbundet med DNA-sæt, der dannede hver Genetisk Gruppe uden et hierarki. og uden mulighed for at se flere steder.

Sådan får du adgang til de nye opdateringer

Disse opdateringer er tilgængelige for enhver MyHeritage-bruger, som har adgang til deres Genetiske Grupper, som er en del af DNA-etnicitetsestimatet. Dette inkluderer brugere, der har købt et MyHeritage DNA-sæt, og dem, der har uploadet deres DNA fra en anden tjeneste og betalte et oplåsningsgebyr for at få adgang til MyHeritages avancerede DNA-funktioner.

Hvis du allerede er en MyHeritage DNA-kunde, skal du gå videre til din side for etnicitetsestimat og klikke på dine Genetiske Grupper for at bruge den nye tidslinje-widget og forbedrede sektion med top steder.

Har du ikke købt et MyHeritage DNA-sæt endnu? Så bestil dit sæt i dag!

Hvis du allerede har testet med en anden DNA-tjeneste, skal du blot uploade dine DNA-data til MyHeritage. Det er gratis at uploade dine DNA-data og se dine DNA-matches, men for at få adgang til dine etnicitetsestimater og Genetiske Grupper skal du betale et engangs oplåningsgebyr. Klik her for at uploade dine DNA-data til MyHeritage.

Hold dig opdateret

Genetiske Grupper er en af vores mest ventede og spændende nye funktioner, resultatet af tre års hårdt arbejde fra vores team. Vi fortsætter med at arbejde hårdt for at give dig nye indsigter om dine forfædre og hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine DNA-etnicitetsresultater. Så hold dig opdateret – der kommer snart mere godt fra os!