Nye værktøjer til at undersøge delte DNA-matches på MyHeritage

Nye værktøjer til at undersøge delte DNA-matches på MyHeritage

Vi er glade for at kunne annoncere udgivelsen af et par nye tilføjelser til dine delte DNA-matches på MyHeritage, som giver dig lettere adgang til vigtige oplysninger om dine delte matches. Vi angiver nu, om dine delte DNA-matches vises i et slægtstræ på MyHeritage, og om du har føjet en note til en delt match. Vi giver dig også adgang til det slægtstræ eller den note direkte fra sektionen Delt DNA-match på siden Tjek DNA-match. Begge disse tilføjelser blev lavet på baggrund af anmodninger fra vores brugere.

DNA-matches er personer, der deler DNA-segmenter med dig, som sandsynligvis blev arvet fra en eller flere fælles forfædre. Da vores DNA-database på MyHeritage konstant vokser, kan DNA-brugere have tusindvis af DNA-matches. At holde styr på alle disse matches og finde ud af hvordan du kan være beslægtet med dem, er en af de største udfordringer, som vores brugere støder på.

Delte DNA-matches er personer, der er genetisk beslægtede med både dig og din DNA-match. At have delte DNA-matches med en af dine DNA-matches kan øge tilliden til den match, og hjælpe dig med at finde ud af, hvilken side af familien matchet kan komme fra.

Hvert delt DNA-match viser det estimerede forhold mellem dig og det delte DNA-match til venstre, og det estimerede forhold mellem din DNA-match og dit delte DNA-match til højre.

I midten viser vi det delte DNA-match sammen med værdien af det delte DNA-match for både dig og din DNA-match. Under dette er der tilføjet to nye ikoner: et slægtstræikon og et noteikon. Begge ikoner vises kun, når det er relevant.

Slægtstræikon

Det kan være nyttigt at se et DNA-match i et slægtstræ, hvis du ikke er sikker på, hvordan matchet er beslægtet med dig. En af fordelene ved at teste DNA med MyHeritage er, at DNA-matchning integreres problemfrit med slægtstræerne: hvis brugeren, der tester eller administrerer deres DNA, har bygget selv et lille slægtstræ på MyHeritage, vil du være i stand til at se det træ og samle vigtige oplysninger om deres forhold – hvilket fører dig til en bedre forståelse af, hvordan de kan være beslægtet med dig. At vide, hvilke af dine delte DNA-matches, der vises i et slægtstræ, og hvor stort træet er, kan hjælpe dig med at beslutte, hvilke delte DNA-matches du ønsker at undersøge først.

Slægtstræikonet vises under et delt DNA-match, når det match kan ses i et træ på MyHeritage.

Hvis du bevæger musen over ikonet, vises flere detaljer om det slægtstræ personen vises i. Klik på “Se træ” for at besøge deres slægtstræ.

Hvis den delte DNA-match ikke vises i et slægtstræ på MyHeritage, vil træikonet ikke blive vist.

Noteikon

At holde styr på, hvilke DNA-matches du har gennemgået og analyseret, kan være en overvældende opgave, når du har tusindvis af matches. For at hjælpe dig med at holde orden i tingene, har MyHeritage DNA match-listen en notefunktion: du kan tilføje noter til DNA-matches, som du har gennemgået, for at holde styr på de oplysninger du har opdaget, spørgsmål du gerne vil løse eller tanker du har haft om en match. Hvis du ikke er bekendt med denne funktion endnu, inkluderer vi flere detaljer nedenfor om hvordan du bruger den.

At se dine noter direkte fra de delte DNA-matches, kan spare dig for meget tid og hjælpe dig med at se forbindelsen lettere. Derfor tilføjede vi et noteikon under hver delt DNA-match. Det vises kun, hvis du allerede har tilføjet en note til den person.

Hvis du har en eksisterende note til et delt DNA-match, vises noteikonet under deres profilbillede. Hold markøren over dette ikon for at læse noten. Du kan endda redigere noten direkte derfra ved at klikke på “Rediger noter.”

Sådan tilføjer du en note til et DNA-match

Vi anbefaler kraftigt at dokumentere hints og konklusioner i noter. Du kan tilføje en note til en DNA-match ved at klikke på noteikonet øverst til højre på matchkortet på din liste over DNA-matches.


Ikonet bliver lilla, når du har tilføjet en note, så du nemt kan få øje på DNA-matches med noter vedhæftet på din DNA-matchliste. Klik på det lilla noteikon for at læse eller redigere noten.

Konklusion

Delte DNA-matches – personer, der matcher både dig og din DNA-match – kan hjælpe med at øge din tillid til, at en DNA-match virkelig er beslægtet med dig, og kan give dig vigtige spor om hvordan. Muligheden til at få adgang til yderligere oplysninger direkte fra dette afsnit, gør det lettere end nogensinde før at lære mere om dine DNA-matches, løse spørgsmål om dit forhold til dem og gøre fremskridt med din forskning. Vi håber du vil nyde godt af disse nye tilføjelser!