Opdatering af Theory of Family Relativity™: 19 millioner nye teorier tilføjet

Opdatering af Theory of Family Relativity™: 19 millioner nye teorier tilføjet

Siden MyHeritage først introducerede Theory of Family Relativity™ i begyndelsen af 2019, har denne banebrydende funktion hjulpet utallige brugere med at forstå, hvordan de er beslægtet med deres DNA-matches, og har gjort gennembrud i deres forskning. Vi er glade for at kunne fortælle, at vi netop har kørt en yderligere opdatering af dataene, som vil føre mange flere brugere til vigtige opdagelser.

Theory of Family Relativity™-funktionen er den ultimative genvej til genetisk slægtsforskning: den analyserer milliarder af datapunkter fra alle MyHeritage’s slægtstræer og historiske databaser for at beregne plausible teorier om, hvordan du kan være beslægtet med dine DNA-matches. Disse beregninger køres med jævne mellemrum. Siden den sidste opdatering er der blevet tilføjet mange nye DNA-sæt og slægtstræprofiler til MyHeritage – og det udmønter sig i en meget betydelig stigning i antallet af teorier, antallet af DNA-matches, der omfatter en teori, antallet af beregnede slægtskabsstier og antallet af MyHeritage-brugere, der har mindst én Theory of Family Relativity™ for en eller flere DNA-matches.

Den nye opdatering i tal

Som følge af denne nye opdatering:

  • Det samlede antal teorier er steget med 47,7%, fra 39.845.078 til 58.866.331
  • Antallet af DNA-matches, der inkluderer en teori, steg med 48,7%, fra 27.130.989 til 40.335.252
  • Antallet af relationsstier steg 46%, fra 312.222.662 til 456.091.094 (nogle gange findes teorier gennem flere stier, og disse giver yderligere dokumentation for en relation)
  • Antallet af MyHeritage-brugere, der nu har mindst én Theory of Family Relativity™ bland deres DNA-matches, er steget med 22,2%.

Alt dette betyder, at hvis du endnu ikke har haft gavn af en Theory of Family Relativity™ på din DNA Match-liste, vil det sandsynligvis ændre sig takket være denne nye opdatering. Besøg din DNA Match-liste nu for at finde ud af det!

Visning og analyse af dine Theories of Family Relativity™

For at se dine Theories of Family Relativity™ skal du besøge din DNA Match-side. Et opsummering af teorien vises direkte på matchkortet for en DNA-match, der har en teori. Du vil også se et mærke ved siden af de nye teorier, som netop er blevet tilføjet, hvor der står “NY”. Dette mærke vil blive vist i 30 dage.

Du kan filtrere din DNA-match-liste for kun at få vist matches med Theories of Family Relativity™. Det gør du ved at gå til din side med DNA-matches og klikke på knappen “Filtre” øverst i højre hjørne. Under “Alle trædetaljer” yderst til venstre skal du vælge “Har Theory of Family Relativity™”. Du vil nu se en liste over alle dine DNA-matches, der har en teori.

Klik på “Vis teori” for at se den fulde teori. Dette fører dig til en side, der detaljeret viser, hvordan algoritmen er nået frem til denne teori.

Nogle gange vil MyHeritage nå frem til en teori på mere end én måde. I sådanne tilfælde vil du kunne skifte mellem de flere stier. At have mere end én sti for en given teori styrker dens troværdighed.

Bekræftelse eller afvisning af en teori

For et par måneder siden tilføjede vi muligheden for at bekræfte eller afvise Theories of Family Relativity™ på siden “Se hele teorien”. Dette skyldes, at selv om teorierne ofte er præcise, er de afhængige af Smart Matches™ og Record Matches, som måske ikke altid er korrekte. Derfor er det vigtigt at gennemgå relationsstien for teorien og bekræfte dens nøjagtighed.

Hvis teorien ser ud til at være korrekt, skal du klikke på den lilla “Bekræft”-knap over diagrammet med forbindelsesvejene. Hvis den ser ud til at være forkert, kan du klikke på “Afvis”. Din bekræftelse eller afvisning af teorien vises derefter på DNA-match-kortet i din liste. (Du kan altid fortryde denne handling, hvis du begår en fejl).

Hvad kan jeg gøre for at øge mine chancer for at få teorier?

For at modtage Theories of Family Relativity™ skal du:

  • Have taget en MyHeritage DNA-test, ELLER uploadet dine DNA-data til MyHeritage fra en anden testtjeneste
  • Have et Premium-, PremiumPlus- eller Komplet abonnement på MyHeritage, ELLER have betalt engangsgebyret for oplåsning af avancerede DNA-funktioner (kun for uploadede DNA-data)
  • Har et slægtstræ på MyHeritage, der mindst indeholder de “magiske 7” (dig, dine forældre og dine bedsteforældre)

Jo mere detaljeret dit slægtstræ er, desto større er sandsynligheden for, at du får teorier. Det er især nyttigt at have oplysninger om så mange af dine olde- og tipoldeforældre som muligt.

Så hvis du ikke fik nogen teorier i denne omgang, kan du forberede dig på den næste opdatering ved at arbejde på dit træ! Det kan også hjælpe ved at opfordre fjerne familiemedlemmer, som du er i kontakt med, til at udvide deres træer og tage DNA-test.

Hvis du er glad for denne opdatering, er du velkommen til at takke den ansvarlige person personligt. Deltag i vores kommende Facebook Live-session med vores superstjerne Director of Product Management, Ran Snir, onsdag den 10. november 2021 kl. 14:00!