Mærker for DNA-matches – nu forbedret!

Mærker for DNA-matches – nu forbedret!

I sidste måned introducerede vi mærker for DNA-matches, en praktisk måde at organisere dine DNA-matches i grupper. Læs det blogindlæg for at få oplysninger om denne nye funktion.

MyHeritage DNA-brugere var henrykte over at få nye praktiske farvekodede mærker til at klassificere deres DNA-matches. Reaktionen på de sociale medier var begejstret, og mange brugere nævnte, at de så frem til næste fase: tilføjelsen af mærker til siden Tjek DNA-match samt listen Fælles DNA-matches.

Robin hævdede for eksempel, at den nye funktion var en stor hjælp til hendes research: “Det hjælper SÅ meget at kunne sortere i grupper, som vi selv har tildelt, tak!” En anden bruger, Carol, skrev, at hun ikke kunne vente på den nye opdatering: “Jeg er vild med dine farvede mærker og kan ikke vente på, at de kommer til at dukke op i Fælles matches. Det vil være så hjælpsomt.

Leisa fra Australien fortalte os også, hvor begejstret hun er for den nye opdatering: “MyHeritage’s nye opdatering af mærkning er ganske enkelt fantastisk, og den vil gøre brugerne glade. Den er fantastisk og vil være populær blandt både nye brugere og avancerede brugere. At kunne mærke de fælles matches er en game-changer. Jeg har ventet med at bruge mærkningsfunktionen, da jeg vidste, at der ville komme en fase to, og jeg er nu helt ivrig efter at springe ud i det og lave noget seriøst MyHeritage-segmentarbejde. Tillykke til holdet. Jeg er super glad for dette.”

Efter flere ugers hårdt arbejde er vi glade for at kunne annoncere, at DNA-match-mærkerne er blevet tilføjet to steder: siden Tjek DNA-match, som omfatter fælles DNA-matches, og DNA-matcheksport.

Siden “Tjek DNA-match”

Der er tilføjet mærker øverst på denne side.

Når du gennemgår en individuel DNA-match, kan du nu markere den som en favorit, tilføje nye mærker eller tilføje noter, alt sammen fra øverste højre hjørne af matchet.

Tildeling af mærker til DNA-matches på siden Tjek DNA-match (klik for at zoome)

Tildeling af mærker til DNA-matches på siden Tjek DNA-match (klik for at zoome)

Hvis du klikker på mærkeikonet, åbnes panelet for mærkehåndtering i højre side af skærmen, hvor du kan oprette og tildele nye mærker.

Panel til administrering af mærker (klik for at zoome)

Panel til administrering af mærker (klik for at zoome)

Hvis en match allerede har mærker eller er markeret som favorit, vises de tilsvarende mærker øverst i højre hjørne på siden Tjek DNA-match.

En mærket DNA-match (klik for at zoome)

En mærket DNA-match (klik for at zoome)

Klik på en af de tildelte mærker for at åbne panelet for administrering af mærker, hvor du kan redigere, slette eller oprette nye mærker.

Selv om hvert DNA-match kan tildeles alle 30 mærker, vises op til 6 mærker for et match på siden Tjek DNA-match. Når der er tildelt mere end 6 mærker til det samme DNA-match, vises der et tal ved siden af prikkerne, som angiver, hvor mange ekstra mærker matchet er tildelt.

En DNA-match med mange mærker (klik for at zoome)

En DNA-match med mange mærker (klik for at zoome)

Fælles DNA-matches

Fælles DNA-matches er personer, der er genetisk beslægtet med både dig og din DNA-match. Hvis du har fælles DNA-matches med en match, kan du få et fingerpeg om, hvem dine fælles forfædre kan være.

Mærker er blevet tilføjet til listen over fælles DNA-matches.

Når du har tildelt mærker til dine tætte DNA-matches, kan du se, at alle dine fælles DNA-matches med et bestemt match har samme mærke, hvilket indikerer, at dette match tilhører den samme slægtslinje.

Mærkede fælles DNA-matches (klik for at zoome)

Mærkede fælles DNA-matches (klik for at zoome)

Du kan vælge flere fælles matches og udføre massehandlinger på mærkerne for disse matches på én gang. Du kan f.eks. vælge flere fælles matches og tilknytte dem til nogle få mærker på én gang og samtidig fjerne tilknytningen til andre mærker på samme tid. Administratorpanelet for mærker åbnes, når du vælger et match, så du kan tilføje et eksisterende mærke, oprette et ny mærke eller fjerne eller redigere eksisterende mærker .

Bulk labeling (click to zoom)

Bulk labeling (click to zoom)

Eksport af DNA-matches

På MyHeritage kan du eksportere listen over DNA-matches for dit DNA-sæt eller et sæt, du administrerer. Denne liste viser nu, om et match er markeret som en favorit, og indeholder en liste over eventuelle mærker, der er knyttet til det.

For at eksportere en liste over dine DNA-matches skal du gå til siden DNA-matches. Klik på de tre prikker i højre side, og vælg “Eksporter komplet liste over DNA-matches”. Du vil modtage en e-mail med en liste over dine DNA-matches.

Eksport af DNA-matches (klik for at zoome)

Eksport af DNA-matches (klik for at zoome)

Konklusion

Vi er glade for at have udgivet den anden fase af mærker til DNA-matches på MyHeritage hurtigt efter den oprindelige udgivelse.

Vi indbyder vores DNA-brugere til at benytte sig af mærkerne for at få mest muligt ud af deres DNA-matches. Dette er en fantastisk mulighed for at komme videre med deres slægtsforskning – lige i tide til julen.