Vi introducerer DeepStory: Få dine familiefotos til at tale

Vi introducerer DeepStory: Få dine familiefotos til at tale

Vi er begejstrede over at kunne præsentere DeepStory, en banebrydende ny funktion fra MyHeritage, som giver dig mulighed for at skabe animerede videoer af dine forfædre, der fortæller deres livshistorie, ved hjælp af et enkelt foto og lidt tekst. Dette spændende nye værktøj giver dig en helt ny måde at dokumentere, bevare og dele dine mest værdifulde familiehistorier på.

En DeepStory er en videobiografi, hvor fortællingen fortælles af et talende portræt af din forfader eller slægtning, baseret på detaljer fra dit slægtstræ og manuelt indtastet tekst, og er beriget med fotografier, der illustrerer forskellige livsbegivenheder.

Lær mere om DeepStory i denne korte video:

Forestil dig at se en realistisk simulering af, hvordan din bedstefar kan have set ud og lydt, der fortæller historien om hans liv, hans udvandring til USA, og hvordan han blev forelsket i din bedstemor. Hvor ville det mildest talt være følelsesladet og spændende! Det er altså præcis hvad du kan gøre med DeepStory, som i eksemplet nedenfor:

Alt du behøver er et tydeligt foto af personen og en simpel fortælling skrevet i første person for at skabe din egen DeepStory på få minutter! Hvis du allerede har et slægtstræ på MyHeritage, kan vi oprette en automatisk DeepStory for dig ved hjælp af oplysninger og fotos fra dit træ. Du kan derefter redigere fortællingen og tilføje fotografier, tilpasse stemmen og få en forhåndsvisning af resultatet så mange gange du ønsker, indtil din DeepStory er klar til at dele den med din familie og dine venner.

DeepStory vil gøre dine forfædres historier levende. Det kan være en dybt bevægende oplevelse at høre dine slægtninge fortælle om fortiden og tage dig med på rejsen. Denne unikke teknologi vil helt sikkert engagere og begejstre hele din familie!

Sådan fungerer det

DeepStory er drevet af nogle af de mest avancerede AI-teknologier, der findes i dag. Den innovative teknologi til det talende portræt blev licenseret af MyHeritage fra D-ID, en virksomhed, der har specialiseret sig i videooptagelse ved hjælp af deep learning.

Vores første licens og integration af D-ID’s imponerende teknologi resulterede i Deep Nostalgia™, som giver brugerne mulighed for at animere ansigterne i historiske fotos. Denne funktion tog internettet med storm og blev brugt næsten 100 millioner gange i det første år efter lanceringen.

DeepStory tager dette koncept endnu længere ved at tilføje lyd. Den fortælling, der beskriver en persons livshistorie, som automatisk tages fra MyHeritage-slægttræet og forbedres af brugeren, konverteres til lyd i høj kvalitet ved hjælp af tekst-til-tale-teknologi. Avanceret reenactment-teknologi skaber derefter en video i høj opløsning, der animerer personens ansigt og mund til at tale lyden ved at generere realistisk læbesynkronisering. De bevægelser i driver-videoerne, der bruges til at skabe animationssekvenserne, er ægte menneskelige bevægelser. Slutresultatet er dog ikke autentisk, men snarere en teknologisk simulering af, hvordan personen på dit foto ville have bevæget sig og set ud, hvis vedkommende var blevet optaget på video og havde talt de ord, som du har givet.

DeepStory fungerer lige så godt på sort-hvide fotos som på fotos, der oprindeligt blev taget i farver. Det fungerer også godt på farvelagte fotos og fotos, hvis farver er blevet genoprettet ved hjælp af MyHeritage In Color™. Faktisk kan kombinationen af disse funktioner føre til fantastiske resultater. MyHeritage gør det nu muligt for dig at tage et sløret sort-hvid-foto, reparere det, farvelægge det, forbedre dets fokus og derefter bruge det til at oprette en DeepStory.

DeepStory kombinerer nogle af de mest imponerende AI-teknologier, der findes i dag, og bringer dine familiehistorier til live som noget, du aldrig har set før! Og husk, at du kan skabe en videobiografi ved hjælp af DeepStory for folk, der levede, før video blev opfundet!

Flere eksempler

Vil du se nogle flere gode eksempler? Tjek galleriet på DeepStory-siden!

Kom i gang

Det er sjovt og nemt at skabe en DeepStory. Alle kan skabe en fantastisk DeepStory i nogle få enkle trin. Der er to måder at skabe en DeepStory på: fra bunden (tilgængelig for dem, der er nye på MyHeritage) eller automatisk (tilgængelig for eksisterende brugere af MyHeritage, som har et slægtstræ).

Hvis du er ny på MyHeritage

Du kan nemt skabe en DeepStory fra bunden. Det gøres ved at besøge hjemmesiden for DeepStory: www.myheritage.dk/DeepStory.

Upload et foto for at komme i gang, og derefter bliver du bedt om at oprette en MyHeritage-konto gratis på denne side.

Du vil blive bedt om at læse og acceptere DeepStory-tjenestevilkårene.

Upload et foto af en person, som du gerne vil skabe en DeepStory for, typisk en af dine forfædre.

Som et første skridt forbedres dit foto for at opnå optimale resultater:

Hvis dit foto indeholder mere end én person, viser vi dig de enkelte ansigter, som vi har fundet på fotoet. Klik på et af de viste runde ansigter for at oprette en DeepStory for den pågældende person.

Valg af et ansigt fra fotoet, når der er registreret mere end én person (Klik for at zoome)

Valg af et ansigt fra fotoet, når der er registreret mere end én person (Klik for at zoome)

Indtast derefter personens navn, og vælg køn.

Indtastning af personens oplysninger (Klik for at zoome)

Indtastning af personens oplysninger (Klik for at zoome)

Du kommer nu til DeepStory-redigeringen. Brug redigeringsværktøjet til at skrive den fortælling, som du ønsker at personen skal fortælle, i små praktiske afsnit, kaldet kapitler, og tilføj eventuelt et foto til hvert kapitel. Hvert kapitel har til formål at dække et aspekt af personens liv, f.eks. fødsel, forældre, beskæftigelse osv. Du kan selv bestemme, hvilke kapitler du vil inkludere.

Se flere oplysninger længere nede om, hvordan du bruger redigeringsværktøjet til at skrive fortællingen og uploade fotos og tilpasse stemmeindstillingerne.

Når du er klar, skal du klikke på knappen “Opret DeepStory” øverst i højre hjørne.

Det tager typisk mellem 30 sekunder til et par minutter at oprette en DeepStory, afhængigt af længden af den fortælling, du har indtastet, og antallet af fotos, du har tilføjet.

Når din DeepStory er klar, vises den sammen med muligheden for at afspille den, redigere den eller dele den. Der vil også være links til at se alle de DeepStories, du har oprettet, eller til at oprette en helt ny DeepStory. Da det kan være en lang ventetid, sender vi dig også en e-mail med et link, når DeepStory’en er klar, så du ikke behøver at vente på, at den bliver genereret, og du kan lave noget andet i mellemtiden.

Hvis du allerede har et slægtstræ på MyHeritage

Hvis du er en af de 99 millioner brugere, der allerede bruger MyHeritage til at oprette et slægtstræ, er du heldig. Vi kan skabe en smuk DeepStory til dig baseret på de oplysninger, der allerede findes i dit slægtstræ, med blot et par klik. Derefter kan du bruge DeepStory-redigeren til at forbedre DeepStory’en yderligere.

Få adgang til DeepStory-siden for eksisterende MyHeritage-brugere ved at vælge “DeepStory” under fanen “Billeder” i navigationslinjen:


Her er der forslag til personer, som du kan skabe en DeepStory for. Vi medtager afdøde forfædre eller slægtninge til dig, for hvilke der er tilstrækkelige oplysninger fra træet til rådighed, med fortrinsret til dem med et personligt foto i slægtstræet. Vi er meget omhyggelige med at foreslå personer, som vi ved, at vi kan oprette de bedste DeepStories for fra dit slægtstræ, baseret på hvor tæt beslægtede de er med dig, og hvor mange oplysninger dit træ indeholder om dem.

For at skabe en DeepStory skal du blot klikke på et af forslagene. Du kan også scrolle til bunden af siden for at skabe en DeepStory helt fra bunden af med et nyt foto, som du uploader.

Skabelse af en <span style=DeepStory baseret på et forslag fra dit slægtstræ (Klik for at zoome)" width="1102" height="620" />

Skabelse af en DeepStory baseret på et forslag fra dit slægtstræ (Klik for at zoome)

Når du klikker på en foreslået person, genereres der automatisk en DeepStory baseret på oplysningerne og billederne i dit slægtstræ. Jo flere detaljer og fotos du har i dit slægtstræ, des mere omfattende og engagerende vil din DeepStory være.

Bemærk, at du vil blive bedt om at acceptere DeepStory-vilkårene, før du skaber din første DeepStory.

Vores team har udviklet en meget sofistikeret logik til at samle oplysninger og ledsagende fotos fra dit slægtstræ, når du skaber en DeepStory med et enkelt klik baseret på dit slægtstræ.

Der er mange forskellige typer fakta, der kan tilføjes til slægtstræet. Vi tager alle de oplysninger, der er blevet indtastet i slægtstræet, som fakta for den pågældende person, og vi vælger de vigtigste fakta, som er relevante for historien. Vi udvælger og viser normalt, hvornår og hvor folk er født, deres forældre, deres søskende, ægteskaber, børns fødsler, børnebørn, erhverv, militærtjeneste. Vi udelader ofte oplysninger, hvis historien bliver for lang.

Når slægtstræoplysningerne automatisk udvælges til din DeepStory, vælger vi tilfældigt forskellige måder at præsentere hver type fakta på for at undgå gentagelser. På denne måde vil hver enkelt DeepStory fremstå anderledes og skabe en anderledes historie hver gang.

Disse oplysninger er grupperet i kapitler baseret på emner, og vi forsøger at finde et foto fra dit slægtstræ, der passer bedst til det pågældende kapitel. Vi gør os store anstrengelser for at vælge det bedste foto til hvert kapitel ud fra flere kriterier, bl.a:

 • Jo flere personer, der er tagget i billedet, og som er relevante for kapitlet, des bedre, og jo færre personer, der er tagget i fotoet, men som ikke er relevante, des bedre.
 • Fotoets opløsning og størrelsen af ansigterne på fotoet
 • Datoerne på fotoet og hvordan de hænger sammen med alderen på personerne på fotoet.
 • Titlen og andre metadata for fotoet.

For eksempel vil vi for et kapitel, der beskriver en persons søskende, automatisk vælge det foto, hvor så mange af disse søskende som muligt er blevet tagget. I et kapitel om personens ægteskab gætter vi på, hvilket af fotografierne der er et passende bryllupsbillede osv. Du kan senere erstatte hvilket som helst af de standardvalgte fotos.

Hvis du uploader og tagger flere fotos på din MyHeritage-familieside, forbedrer du de fotos, der automatisk udvælges til dine DeepStories. Hvis du endnu ikke har uploadet dine mange familiefotos til MyHeritage, er der intet bedre tidspunkt end nu. Upload dine familiefotos i dag, og tag personer på fotos baseret på de personer i dit slægtstræ.

Husk – den automatiske DeepStory, som vi opretter for dig, er kun et startpunkt! Du opfordres til at redigere og berige den yderligere med levende detaljer, farverige anekdoter og yderligere fotos. Slægtstræet er kun et udgangspunkt, men din DeepStory vil komme til live, når du tilføjer historier, som måske mangler i slægtstræet.

Når du har oprettet mindst én DeepStory, kan du se alle allerede oprettede DeepStories øverst på DeepStory-hovedsiden under etiketten “DeepStories” og øverst på “Foreslåede DeepStories”.

Du kan når som helst vende tilbage hertil for at forbedre en DeepStory, som du tidligere har lavet.

Klik på de tre prikker nederst til højre på en DeepStory, som du tidligere har lavet, for at dele, downloade, redigere eller slette DeepStory’en.

Hvis du endnu ikke har et slægtstræ på MyHeritage, kan du gå til fanen Slægtstræ og bygge dit slægtstræ. Det vil derefter være lettere at lave en DeepStory.

Hvis du har et slægtstræ på MyHeritage, men den person, du vil lave en DeepStory for, ikke er et af de forslag, der er anført, kan du nemt lave DeepStory’en ved først at finde den pågældende person i slægtstræet. Panelet ved siden af slægtstræet tilbyder en ny mulighed for at lave en DeepStory, som vist nedenfor. Den er kun tilgængelig for afdøde personer.

Lav en DeepStory fra slægtstræpanelet

Lav en DeepStory fra slægtstræpanelet


Der er også en lignende mulighed på profilsiden:

Lav en DeepStory fra profilsiden

Lav en DeepStory fra profilsiden

Deling af en DeepStory

Når din DeepStory er klar, vil du garanteret gerne dele den med dine venner og familie. Deres reaktioner vil være uvurderlige! Desuden får de mulighed for at skabe deres egne DeepStories, som I alle kan nyde. DeepStory’en er en video, som du kan downloade og dele på en hvilken som helst måde, du ønsker, eller du kan dele den direkte på Facebook eller Twitter. Du kan også kopiere et link til den DeepStory, du har oprettet, og dele den på andre måder.

Knapper til at dele en DeepStory (Klik for at zoome)

Knapper til at dele en DeepStory (Klik for at zoome)

Redigering af en DeepStory

Klik på “Rediger DeepStory” for at åbne DeepStory-redigeringsværktøjet.

I redigeringsværktøjet kan du forbedre og tilpasse din DeepStory, indtil du opnår et resultat, som du er stolt af.

DeepStory-<span style=redigeringsværktøjet (Klik for at zoome)" width="960" height="549" />

DeepStory-redigeringsværktøjet (Klik for at zoome)

Vælg et kapitel for at redigere teksten, eller tilføj eller udskift fotoet for det pågældende kapitel.

Klik på de tre prikker nederst til højre på et kapitel for at høre, hvordan det vil lyde, tilføje et nyt kapitel eller slette kapitlet.

Klik på “Tilføj et nyt kapitel” i redigeringsværktøjet for at gøre netop dette. Der åbnes et pop op-vindue, hvor du kan vælge et emne til det nye kapitel. Emner, der allerede er brugt i DeepStory, vil ikke længere være opført på listen.

Tilføjelse af et nyt kapitel

Tilføjelse af et nyt kapitel

Du kan vælge et af de foreslåede kapiteltemaer eller klikke på “Fri tekst” for selv at lave et emne, som du ønsker.

Husk at skrive teksten i første person, når du tilføjer et nyt kapitel. Du er ved at lave en selvbiografi for en af dine forfædre, så ordene skal komme fra dem i stedet for at beskrive personen i tredje person.

Indtastning af tekst til et nyt kapitel, i første person.

Indtastning af tekst til et nyt kapitel, i første person.

Når et kapitel er valgt, kan du klikke på fotoikonet nederst i højre hjørne af kapitlets foto for at udskifte eller slette fotoet.

Redigering eller sletning af et kapitelbillede (Klik for at zoome)

Redigering eller sletning af et kapitelbillede (Klik for at zoome)

Valgmuligheder for stemme

DeepStory understøtter i øjeblikket mere end 200 forskellige stemmer på 31 sprog. Når vi opretter en DeepStory til dig, vælger vi automatisk (og tilfældigt) en stemme til dig blandt de understøttede stemmer, baseret på det sprog, du bruger, og kønnet på den person, du har oprettet DeepStory’en til.

Klik på lydknappen øverst til højre for et kapitel for at høre det pågældende kapitel blive læst op.

Vælg “Stemmeindstillinger” for at ændre stemmen i DeepStory.

Derfra kan du vælge en anden stemmestil eller accent på DeepStory-sproget fra listen over stemmemuligheder, som vi tilbyder, og du kan desuden tilpasse hastigheden for hver stemme.

De tilgængelige stemmer afhænger af det sprog, du ser hjemmesiden på. Hvis du vil ændre de tilgængelige stemmer for DeepStory, skal du ændre sproget øverst i højre hjørne af hjemmesiden. Du vil derefter se alle stemmemulighederne for det pågældende sprog.

Du kan få vist hver stemme og hastighed for at sikre dig, at du kan lide den, og generere DeepStory igen med dine nye indstillinger.


På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at uploade brugerdefinerede stemmefiler til DeepStory – hvis du f.eks. har en rigtig stemmeeksempel på personen i DeepStory, er det ikke muligt at bruge den til at fortælle historien. Forhåbentlig vil en sådan mulighed blive tilføjet i fremtiden.

Når du er færdig med at redigere, kan du gemme ændringerne og oprette en ny DeepStory ved at klikke på “Gem og Opret”, eller du kan kassere dine seneste ændringer.

Lav en DeepStory ved hjælp af MyHeritage-mobilappen

DeepStory er også tilgængelig i den gratis MyHeritage-mobilapp, som kan downloades fra App Store eller Google Play. Hvis du allerede har appen, skal du opdatere den først for at sikre dig, at du bruger den nyeste version.

Du kan lave en DeepStory fra afsnittet Fotos i appen. Der vises en ny DeepStory-fane øverst på skærmen, som fører dig til afsnittet DeepStory i mobilappen. Her kan du vælge at skabe en foreslået DeepStory fra dit slægtstræ eller scrolle nedad for at uploade et nyt foto.

Når din DeepStory er klar, kan du redigere fortællingen og tilføje fotos, tilpasse stemmen og få vist resultatet.

Tryk på et kapitel for at redigere det. Her kan du redigere teksten, og du kan trykke på kameraikonet for at fjerne fotoet eller vælge et nyt fra din enhed. Når du er færdig med at redigere, skal du trykke på “Gem” for at gemme dine ændringer eller “Annuller” for at kassere dem.

Tryk på plusknappen nederst i højre hjørne for at oprette et nyt kapitel. Du kan vælge et emne fra listen eller starte fra fri tekst.


Når du er færdig med at redigere DeepStory’en, skal du trykke på “Opret”. Glem ikke at dele den med familie og venner, når den er klar!

Tips til de bedste resultater

 • DeepStory-teknologien fungerer bedst, når du uploader et foto (til hovedpersonen), hvor personens ansigt er frontalt og ligeudvendt.
 • Vær original! Din DeepStory behøver ikke at følge nogen skabelon. Den kan være følelsesladet, sjov, sørgelig, hjertevarm eller saglig. Den kan beskrive familiebegivenheder over flere generationer eller beskrive en enkelt begivenhed, der fandt sted i et kort øjeblik.
 • Ofte er det bedst at gøre det kort og godt. Jo mere kortfattet historien er, des mere engagerende vil den være for dine familiemedlemmer.
 • Fortæl historien fra dine forfædres perspektiv og brug det sprog, som du tror, ville have repræsenteret dem bedst.
 • Brug tid på at finde de rigtige fotos, der passer til teksten i hvert kapitel. Det vil berige din DeepStory.
 • Nogle gange udtaler tekst-til-tale-teknologien ikke navne eller ord korrekt. Du kan afhjælpe dette ved at redigere DeepStory og skrive disse navne eller ord anderledes på en mere fonetisk måde. Du kan bruge indstillingen “Hør det” for at sikre, at udtalen svarer til din hensigt uden at skulle generere hele DeepStory igen.

Skab en DeepStory nu på www.myheritage.dk/DeepStory

Privatliv

Når du opretter en video med DeepStory, er dit privatliv beskyttet. Animationen og forbedringen foregår på MyHeritage-servere, og hverken billederne eller videoerne deles med nogen tredjepart. MyHeritage ejer ikke den resulterende video; den tilhører dig, ligesom alle de fotos, du uploader til MyHeritage.

Imens mange, der har set den, elsker DeepStory-funktionen og mener, at den er ekstraordinær, finder andre den foruroligende og bryder sig ikke om den. Resultaterne kan faktisk være kontroversielle, og det er svært at være ligeglad med denne teknologi. Vi opfordrer dig til at skabe dine egne DeepStories og dele dem på de sociale medier for at se, hvad dine venner og familie synes.

Denne funktion er beregnet til nostalgisk brug, dvs. til at bringe elskede forfædre tilbage til livet og høre deres historier. Brug venligst denne funktion på dine egne historiske fotos og aldrig på fotos med levende personer uden deres tilladelse. Oprettelse og deling af en DeepStory kræver forudgående accept af servicebetingelserne, som omfatter nogle af følgende for at sikre, at den ikke bruges til “deep fake”-formål:

 • Brug ikke DeepStory på et foto af en levende person uden dennes tilladelse.
 • Når du indtaster fortællingen til DeepStory, må du ikke bruge indhold, der er uanstændigt, falsk eller stødende.
 • Vigtigst af alt: Vær respektfuld over for andre.

Pris

Hvis du har et Komplet abonnement hos MyHeritage, kan du oprette et ubegrænset antal DeepStories.

Andre brugere kan lave adskillige DeepStories gratis, uanset hvor lang DeepStory’en er. Derudover skal de have et Komplet abonnement for at lave flere DeepStories. Ikke-abonnenter vil bemærke et vandmærke med MyHeritage-logoet nederst til højre i DeepStory’en, mens Komplet-abonnenter vil kunne producere DeepStories, der er logofri.

Du kan læse mere om vores forskellige abonnementer her.

Konklusion

Vi er begejstrede for at lancere DeepStory og tilføje næste generation af historiefortælling til MyHeritage. Vi håber inderligt, at du vil nyde det.

DeepStory giver dig mulighed for at skabe fantastiske videobiografier og fortælle dine familiehistorier som aldrig før. DeepStory slutter sig til vores pakke af fotoværktøjer i verdensklasse, som giver vores brugere mulighed for at komme i kontakt med deres forfædre på en helt ny måde. MyHeritage In Color™, Photo Enhancer og Fotoreparation hjælper dig med at se dine forfædres ansigter i levende farver og med en fantastisk klarhed. Deep Nostalgia™ giver dig mulighed for at animere deres ansigter og se dem bevæge sig. Nu tager DeepStory vores fotoværktøjer til det næste niveau.

Vores mål hos MyHeritage er at gøre slægtshistorie mere tilgængelig og underholdende for millioner af mennesker over hele verden, og vi er stolte af at stå i spidsen for visionen og innovationen for at gøre dette til en realitet.

Som det er tilfældet med alle nye funktioner, er dette kun den første udgave, og der er planlagt mange forbedringer. Vi planlægger at tilføje undertekster i DeepStories, give dig en drag & drop-grænseflade til at omarrangere kapitler i editoren, tilføje en fotoudvinder, så du nemt kan vælge et foto fra dine eksisterende fotos på MyHeritage, tilføje fremhævelse af personer i fotos og meget mere. Hvis du har feedback og forslag, hører vi meget gerne fra dig i kommentarerne.

Vi ønsker at takke D-ID for at have skabt den fantastiske teknologi, som DeepStory er baseret på. Vores samarbejde med D-ID, der begyndte med Deep Nostalgia™, har nået nye højder med DeepStory, og vi planlægger allerede vores næste spændende projekt sammen.

Prøv DeepStory i dag, og lad os vide, hvad du synes!