Til minde om: Ron Shemer og Ilay Nachman

Til minde om: Ron Shemer og Ilay Nachman

Vores hjerter er knuste. Vi er overvældet af sorg over Ron Shemer og Ilay Nachmans tragiske død, to medarbejdere i MyHeritage-familien. Ron og Ilay blev myrdet tidligt om morgenen den 7. oktober 2023, mens de hver for sig deltog i Nova-musikfestivalen, i begyndelsen af Hamas-angrebet på Israel. Ron var 23 år gammel, og Ilay var næsten 24.

Ron (left) and Ilay (right), at a staff training day to prepare to work at a Jewish summer camp in the U.S.

Ron (til venstre) og Ilay (til højre) på en personaletræningsdag for at forberede sig på at arbejde på en jødisk sommerlejr i USA.

Ron og Ilay var værdsatte medarbejdere på MyHeritages COVID-19-laboratorium i Israel. Disse to unge mænd meldte sig til MyHeritages største humanitære indsats til dato og stod i spidsen for at besejre COVID-19-pandemien. Ron og Ilay var elsket og respekteret af alle, der kendte dem, og for at ære deres minde, byder vi MyHeritage-fællesskabet på et indblik i livet for to exceptionelle mænd, der for altid vil forblive unge.

For at forstå konteksten for deres død er her to artikler fra CNN, der beskriver angrebet på Nova-musikfestivalen, hvor mindst 260 civile blev myrdet: Nova Music Festival: How a rave turned into a frenzied massacre og Dashcam shows Hamas gunman shooting freely during music festival. Advarsel: Linkene indeholder grafiske optagelser.

Vi mindes Ron Shemer

Ron var en af de første medarbejdere på MyHeritages laboratorium, og meget mere end det: I de to år han arbejdede der, var han dets hjerte og sjæl. Spørg alle, der kendte ham, hvad de elskede mest ved Ron, og de vil fortælle dig, at det var hans positive energi. Han havde en dragende personlighed og udstrålede optimisme. Blandt de mange minder, vores team har delt, husker mange, at der ikke var en eneste gang, hvor han var ked af det eller vred. Ron havde livsglæde og var glad for at sprede glæde til andre.

Ron (til venstre) ved en fødselsdagsfejring i MyHeritage-laboratoriet

Ron (til venstre) ved en fødselsdagsfejring i MyHeritage-laboratoriet

Ron var kærligt kendt som “Jachnun” af sine kolleger, takket være hans kærlighed til den traditionelle yemenitiske ret med samme navn. Han besøgte sin bedstemor i weekenden, spiste hendes berømte jachnun og tog ekstra mad med til sine venner på laboratoriet.

Jachnun bar

Ron (til venstre) og Or Sasson (til højre) lader som om de åbner en jachnun-restaurant i MyHeritage-laboratoriet. Ron og Or har været bedste venner siden barndommen og kom til laboratoriet sammen.

Rons afslappede natur var et lysglimt i pandemiens mørkeste dage og styrkede teamets moral, vagt efter vagt, mens de arbejdede sig gennem titusindvis af testprøver. Ron var en sand leder: venlig, empatisk og altid villig til at gå en ekstra mil. Han tog sig tid til alle, lyttede opmærksomt og fejrede deres præstationer. Som Rons mor Sigal siger: “Hans venner var hele hans verden.”

MyHeritage Lab employees on a team day out (click to zoom)

Medarbejdere fra MyHeritage-laboratoriet på en teamdag (klik for at zoome)

Ron and his fellow team members

Ron og hans teamkolleger

Ron deltog i musikfestivalen med venner hjemmefra og venner, han mødte, da han rejste rundt i verden efter hæren.

Han boede i Lod i det centrale Israel og planlagde at studere bioteknologi på universitetet. Ron efterlader sig sine forældre, Sigal og Oren, sin lillebror, Bari, og sin kæreste, Yuval.

Ron (til højre) med sine forældre og bror

Ron (til højre) med sine forældre og bror

Vi mindes Ilay Nachman

Ilay huskes som godhjertet, charmerende og empatisk. Man kunne tale med ham om hvad som helst, og han lyttede intenst og var helt opslugt af hvert et ord. Ilays perspektiv på livet virkede langt større end hans unge alder; han vidste, hvordan man glemmer de små ting og fokuserer på det, der er vigtigt. Vores team husker hans varme smil og hans humoristiske sans. Selvom han kun arbejdede på laboratoriet i et par måneder, var det tydeligt fra dag ét, at han var en person, man altid kunne regne med.

Hans onkel, Ran Erhard, beskriver ham som en vidunderlig, følsom og ydmyg person. Ilay elskede at surfe og glædede sig til at starte på universitetet, hvor han planlagde at studere business og iværksætteri. Han var et par uger fra at fejre sin 24 års fødselsdag. I stedet blev han begravet den 12. oktober.

Ilay Nachman var den ældste søn, barnebarn og oldebarn og en elsket storebror til Ravid. For Goni Erhard, hans kusine, var Ilay som en storebror. Deres familie er knust over hans død: “Jeg så min bedstefar græde for første gang. Hans første barnebarn, hans stolthed og glæde, var blevet myrdet.” I stedet for at se frem til fremtiden sammen, må Arbel, Ilays kæreste gennem 6,5 år og hans kæreste siden gymnasiet, nu se den i øjnene uden ham.

Ilay (til højre) og hans kusine Goni (til venstre)

Ilay (til højre) og hans kusine Goni (til venstre)

Ilay deltog i Nova-festivalen med en gruppe venner. Da angrebet begyndte, søgte han dækning sammen med flere andre. Ilay forstod, at de var trængt op i en krog, og forsøgte at stoppe terroristerne med sine bare næver. Det kommer ikke som nogen overraskelse for dem, der kendte ham, at Ilays sidste handling var heltemodig. På den måde reddede han tre kvinders liv.

Ron og Ilay var to unge mænd fulde af håb og drømme, hvis liv brutalt blev standset. Vores team er stadig ved at bearbejde chokket over deres død. De var bemærkelsesværdige personer, som havde en positiv indflydelse på alle, de mødte. Det var et privilegium at kende dem.

Ron og Ilay var to af de mange smukke sjæle, hvis lys blev slukket den 7. oktober. Deres kære har betalt en frygtelig pris. Vi har alle betalt en forfærdelig pris. Vores hjerter går ud til alle ofrene og deres familier.

Må Ron, Ilay og alle ofrene hvile i fred.

Opdatering fra MyHeritage-teamet

Vores medarbejdere i Israel er blevet oversvømmet med beskeder om kærlighed, bønner og bekymring fra MyHeritage-venner og brugere over hele verden, som har skrevet for at sikre, at vi og vores familier i Israel er i sikkerhed.

Vores medarbejdere og deres familier er i sikkerhed, og vi gør vores ypperste for at give alle den følelsesmæssige, fysiske og materielle støtte, de har brug for i denne forfærdelige tid. Mens vi er knuste og traumatiserede, selv midt i vores sorg og behovet for at tage os af vores egne familier, har vores kolleger fundet utallige måder at arbejde frivilligt på og gøre godt for landet. Dette er den sande ånd af MyHeritage.

Vi er dybt taknemmelige for jeres bønner, gode ønsker og sympati.