Familiehistoriske tilfældigheder

Kommentarer.

Husker du den klassiske kærlighedsfilm fra 1989, Da Harry mødte Sally? Filmen er en hyldest til kærligheden, men også en fortælling om hvor svært det kan være at finde kærligheden – og hvor tilfældigt familier kan opstå.

Filmen viser klip med forskellige par, som bliver interviewet omkring, hvordan de møder hinanden for første gang. I et af interviewene møder vi et ældre par med fortællingen om alle de gange, de har været på det samme sted på samme tid flere gange i løbet af deres liv, og hvordan de sagtens kunne have mødt hinanden indtil flere gange.

Det ældre ægtepar som altid har været tæt på hinanden - uden at mødes. Billedkilde: Youtube/When Harry Met Sally.
Det ældre ægtepar som altid har været tæt på hinanden – uden at mødes. Billedkilde: Youtube/When Harry Met Sally.

 

Parret afbryder hinanden i tide og utide, fordi de kan færdiggøre hinandens sætninger, mens de beretter om, at det først er efter mange år, at de rent faktisk støder ind i hinanden og bliver forelsket. Både mand og hustru er født i 1921 på det samme hospital. De vokser op i samme nabolag. Begge familier flytter til Bronx i New York på nogenlunde samme tid. Og i seks år arbejder hun på 15. etage som sygeplejerske, mens han har sin lægepraksis på 14. sal i samme bygning. Alligevel tager det parret flere år om at mødes, og det sker på Ambassador-hotellet i Chicago. Han bor på tredje sal, mens hun bor på 12. De møder hinanden i elevatoren, og han kører hele ni etager ekstra bare for at blive ved med at tale med hende.

Familier kan opstå tilfældigt og pludseligt, men ser man tilbage, er der nogle familiemedlemmer, som har mødt hinanden, før de bliver en del af samme familie.

I Zhejiang, en by i Kina, venter et ungt par på at blive gift, da de opdager, at deres veje har krydset hinanden før. Historien starter med den kommende brud, Lu Yiqin, går igennem gamle familiebilleder med sin kommende ægtemand, Zhang Hedong. Parret er i gang med at finde billeder til deres bryllup, da Lu Yiqin foretager en noget enestående opdagelse.

Bruden holder et fotografi med Zhang Hedong som barn, men det er ikke drengen, som får hende til at stoppe op – det er hendes mor! Zhang er blot 14 år på billedet, der er taget 16 år tidligere, men i baggrunden står ingen ringere end Lu Yiqins mor.

Zhang Hedong som 14årig - sammen med sin fremtidige svigermor.
Zhang Hedong som 14årig – sammen med sin fremtidige svigermor. Billedkilde: trueviralnews.com.

Historien vidner om, hvor vigtige gamle familiebilleder kan være – og hvilke sammentræf du kan opdage ved at gå på opdagelse i familiehistorien. Andre familiehistoriske tilfælde vækker mindre begejstring.

Ægteparret Adriana og Leandro fra Brasilien har været gift i ti år, da de begynder at grave i familiens fortid. Både mand og hustru trækker lidt på smilebåndet over, at deres mødre har samme navn, men de kan ikke komme så langt med deres slægtsforskning, da Leandro bliver efterladt af sin mor i en alder af otte. Adriana er vokset op hos sin far, da moderen forlader familien, da hun er blot et år gammel – sporet leder til en blindgyde.

Adriana giver ikke op! Hun kontakter et brasiliansk radioprogram, der specialiserer sig i at finde forsvundne slægtninge. De finder frem til Maria, der bekræfter, at Adriana er hendes datter, men moderen beretter også, at hun har en søn ved navn… Leandro. Adriana er Leandros halvsøster!

Ægteparret tænker længe over deres nye situation, og efter mange overvejelser beslutter de at forblive mand og hustru, da de elsker hinanden.

Ægteparret Adriana og Leandro, der deler en dybere familiehistorie sammen.
Ægteparret Adriana og Leandro, der deler en dybere familiehistorie sammen – parret ønsker at være anonyme.

 

Familiehistorier opstår på kryds og tværs af planer og tilfældigheder. Nogle måske lidt kontroversielle, mens andre er ganske bedårende, men ikke desto mindre beretter de om mennesker, som finder sammen, fordi de holder af hinanden.

Har du en familiehistorie om ægtepar, der har opdaget, at de har mødt hinanden, før de blev forelsket?

 

Skriv en kommentar.

Denne e-mailadresse er privat og kan derfor ikke vises.