DNA Quest-projektet er forlænget

DNA Quest-projektet er forlænget

Vi er glade for at kunne meddele, at vi forlænger DNA Quest – vores pro bono-initiativ for at genforene adopterede med deres biologiske familier gennem gratis genetisk testning.

Besøg DNA Quest-hjemmesiden for at ansøge

I marts 2018 lancerede vi DNA Quest, et pro bono-initiativ, hvor vi lovede at donere 15.000 DNA-sæt til adopterede og dem som forsøger at blive genforenet med familiemedlemmer som blev boradopteret. Inden for få måneder, blev alle DNA-sættene vi tildelte til dette initiativ, sendt ud. Ansøgere åbnede sig op for os og delte deres følelsesladede historier om søgning, deres forhåbninger om fremtidige genforeninger, og følelsen af tilhørsforhold takket være deres deltagelse i DNA Quest. Det varmede vores hjerter, da nogle af deltagerne i DNA Quest fik deres livslange drøm om at blive genforenet med deres familie opfyldt, takket være de gratis DNA-test vi gav dem. DNA Quest. Nye succeshistorier sker stadig, da vores DNA-database konstant vokser.

Som følge af initiativets succes, har vi nu besluttet os for forlænge DNA Quest og donere 5.000 gratis ekstra MyHeritage DNA-sæt til de berettigede deltagere.

Millioner af mennesker verden over er adopterede, og mange søger efter deres biologiske forældre eller søskende. De tilgængelige søgeveje indeholder for tiden formelle adoptionsregistre, adoptionsbureauer og genetisk genealogi. Formelle adoptionsregistre er ofte utilgængelige eller vanskelige at få fat på, og forskning kan være frustrerende, dyrt og tidskrævende. I mellemtiden sker det at nogle adopterede og deres biologiske slægtninge går bort, og dermed går glip af chancen for at  blive genforenet – så søgningen er tidsfølsom. Heldigvis åbner den genetiske slægtsforskning nye døre i søgen efter slægtninge, og genforeninger kan til tider ske på et øjeblik. Alt det kræver er en enkelt match. MyHeritage mener at alle bør have adgang til denne værdifulde teknologi.

Med en af de hurtigst voksende DNA-databaser i branchen, der for øjeblikket er på 2,5 millioner mennesker over hele verden (dobbelt så stor som da vi lancerede DNA Quest for et år siden), den største database der accepterer gratis upload af DNA-tests fra andre tjenester, og medfølelse, har MyHeritage en unik mulighed for at hjælpe folk med at finde deres biologiske slægtninge.

Hvordan man ansøger

Adopterede og familiemedlemmer der søger efter deres biologiske slægtninge, kan ansøge om et gratis MyHeritage DNA-sæt på DNAQuest.org til og med den 30. april 2019. Deltagerne vil derefter blive udvalgt, og deres gratis DNA-sæt vil blive sendt til dem senest den 16. juni 2019. Resultaterne forventes at være klar allerede i august 2019. DNA Quest-hjemmesiden indeholder yderligere oplysninger om initiativet og en detaljeret sektion med svar på ofte stillede spørgsmål.

Dem som allerede har taget en DNA-test med et andet firma, inviteres til gratis at uploade deres DNA-data til MyHeritage og deltage i dette initiativ som alle andre ansøgere.

Da udbudet er begrænset, vil der blive givet fortrinsret til personer som ikke har råd til genetisk testning, og til dem der tilmelder sig først.

På grund af det meget store antal ansøgere i første fase, havde vi en venteliste på flere tusinde personer da registreringen lukkede i maj 2018. De som skrev sig på ventelisten, er inviteret til at vende tilbage til DNA Quest-hjemmesiden og indsende en fuld ansøgning så snart som muligt. Nye ansøgere er ligeledes meget velkomne.

Berettigede DNA Quest-deltagere vil modtage et gratis MyHeritage DNA-sæt der består af et simpelt kindskrab. DNA-prøver behandles på MyHeritages CLIA-certificerede og CAP-akkrediterede laboratorium i USA, og resultaterne er tilgængelige 3-4 uger efter at prøven er blevet modtaget. Fortroligheden for alle ansøgere og deltagere vil blive strikt håndhævet. DNA’et ejes af deltagerne og ikke af MyHeritage. Virksomheden har aldrig solgt genetiske data og har lovet aldrig at gøre det i fremtiden uden brugernes udtrykkelige samtykke. DNA Quest er udelukkende et pro bono-projekt.

Rådgivende bestyrelse

For at sikre at deltagerne får støtte på deres rejse til at finde deres biologiske familier, har vi dannet en førende rådgivende bestyrelse for DNA Quest, bestående af førsteklasses adoptionseksperter og genetiske slægtsforskere. Bestyrelsen har som mål at give vejledning til MyHeritage og deltagerne, og den vil fortsætte med at gøre dette i næste fase af DNA Quest.

Succeshistorier med DNA Quest

Mange deltagere fra den første fase af DNA Quest er allerede blevet genforenet med deres biologiske familier, og ser nu frem til en lys fremtid sammen. Her er nogle få af de mange fantastiske genforeninger som har fundet sted:

Mitch Yurkovich, fra Michigan og far til fire, blev adopteret som spædbarn og var altid nysgerrig over sin biologiske familie. Han søgte efter dem i mange år. Fra den anden side, håbede hans biologiske forældre altid at Mitch ville finde dem, uden at de havde kendskab til Mitchs opholdssted på grund af at der var tale om en lukket adoption. Til hans helt store overraskelse, førte en DNA-match ham til hans biologiske forældre som stadig var sammen, og som var blevet gift og havde yderligere to børn! Sådan beskriver Mitch det øjeblik han fik nyheden om sin DNA-match til sine forældre og søskende: “Jeg begyndte at ryste, og kunne ikke stoppe med at smile! Mit hjerte begyndte at banke hurtigt og jeg blev fuldstændig blæst væk! Dette var nyheder som er bedre end mine vildeste drømme… jeg havde fundet min biologiske familie!” Mitchs historie var omtalt på Good Morning America, inklusiv det specielle øjeblik hvor Mitch mødte sin mor, far og søskende for første gang.

Susan spekulerede altid over om hun havde søskende et sted i verden. Efter at have modtaget en gratis MyHeritage DNA-test gennem DNA Quest, opdagede hun en halvbror, Terry, som hun ikke tidligere havde kendt til. Susan og Terry – som begge er fra New Zealand – blev overraskede da de fandt ud af at de kun boede en time fra hinanden. Uden DNA Quest havde de formentlig aldrig fundet ud af deres familieforbindelse. Læs hele Susan og Terrys historie.

Carlos Canas fra Texas har altid vidst at han var adopteret. Han voksede op som enebarn, og har aldrig vidst hvem hans biologiske forældre eller søskende var. Dette blev der pludselig ændret på, da Carlos, takket være en gratis DNA-test som han modtog, blev matchet med sin biologiske halvsøster. Læs hele historien.

Opsummering

Hvis du kender nogen som kan have gavn af DNA Quest, kan du hjælpe med at sprede nyheden på sociale medier sammen med et link til hjemmesiden www.dnaquest.org. Og hvis du selv kan have gavn af projektet, så tøv ikke med at ansøge nu.

Alle hos MyHeritage er utroligt glade over at kunne udvide dette pro bono-initiativ for at hjælpe familier med at blive genforenet ved hjælp af genetisk slægtsforskning. Vi glæder os til de livsforandrende genforeninger der kommer til at fortsætte med at ske som følge af DNA Quest.

Vi håber at gøre dette initiativ til et eksempel for andre virksomheder til at lede lignende projekter i deres egen ekspertise, for at gøre vores verden til et bedre sted.

Ansøg om et gratis MyHeritage DNA-sæt på DNAQuest.org til og med 30. april 2019.