DNA Quest Succes: Søskende fra New Zealand mødes for første gang!

DNA Quest Succes: Søskende fra New Zealand mødes for første gang!

I marts 2018 lancerede vi DNA Quest, et pro bono-projekt for at hjælpe adopterede og deres biologiske familier med at genforenes ved hjælp at genetisk testning. Projektet blev modtaget utroligt godt. MyHeritage-brugere delte deres historier om deres søgning efter familie med os, såvel som deres håb om fremtidige genforeninger og om at have en følelse af tilhørsforhold. Vi gav tusindvis af gratis MyHeritage DNA-sæt til deltagere, som opfyldte kriterierne.

Nu har vi fornøjelsen af at dele en af de mange livsforandrende genforeninger der har fundet sted som følge af DNA Quest med jer. Hvis det ikke havde været for dette vigtige initiativ, ville halvsøskende Susan og Terry, begge fra New Zealand som bor omkring én time fra hinanden, sandsynligvis gået årevis uden at kende til hinandens eksistens.

Se det spændende øjeblik da de mødtes her:

DNA Quest ansøgning

Da Susan Butler, 52 fra Te Puke, New Zealand, ansøgte om at være med i DNA Quest tidligere i år, var hun forsigtig med at have for store forhåbninger. Hun havde oprindeligt været interesseret i DNA Quest, ikke for sig selv, men for sin svigerinde, Judy. Hun er i 70’erne og ved intet om sin biologiske familie. Susan besluttede sig for også at prøve det selv.

Selvom Susan havde kendt både sin afdøde biologiske mor og hendes biologiske far, som hun i øjeblikket er i kontakt med, var der fortsat spørgsmål hun søgte svar på. Hun troede, at hendes far muligvis havde flere børn, og spekulerede over, om hun havde en ukendt halvsøskende et sted derude.

Jeg havde ikke rigtigt forventet at finde noget nyt, bare at finde ud af min etniske oprindelse.

Overraskende resultater

Da Susan modtog sine MyHeritage DNA-resultater, viste de at hun havde en meget tæt match med en mand hun aldrig havde hørt om, en Terry Smith. Hun ringede straks til sin biologiske far, Bruce, for at høre, om navnet lød bekendt for ham. Det gjorde det ikke.

Susan sendte meddelelser til femten forskellige personer ved navn Terry Smith via Facebook Messenger, og spurgte hver enkelt, om han havde taget en DNA-test sidste år. Næste dag modtog hun svar fra Terry Smith, 51, fra Whakatane, New Zealand, som sagde, at han havde taget en DNA-test sidste år og uploadede sine resultater til MyHeritage. Terry havde håbet på, at en DNA-test ville hjælpe ham med at finde sin biologiske far, da hans mor ikke ville fortælle ham navnet på vedkommende.

Jeg spurgte ham, hvor gammel han var, og da han fortalte mig, at han var 51, vidste jeg bare at han sandsynligvis var min bror!

Efter at have fået navnet på Terrys mor, ringede Susan Bruce tilbage for at høre om han huskede Terrys mor.

Han bekræftede at det var navnet på en kvinde som han havde været sammen med en gang – så på den måde fandt han ud af at han havde en søn!

Terrys mor fortalte aldrig hans far at hun var gravid, så dette kom som en overraskelse for dem begge. Ikke bare blev Susan introduceret til en halvbror for første gang, men far og søn, Bruce og Terry, blev også chokerede over at høre om hinanden.

Genforeningen

Susan og Terrys første telefonsamtale var meget følelsesladet. De blev enige om at mødes så snart som muligt, hvilket var rimelig enkelt da Terry bor 40 minutter fra Susan og en halv time fra sin far, Bruce. De besluttede sig for ikke at spilde mere tid og mødtes allerede den næste dag.

Vi kunne helt sikkert se, at vores ansigter havde de samme træk.

Susan og Bruce møder Terry (i midten) for første gang.

Susan og Bruce møder Terry (i midten) for første gang.

Både Susan og Terry føler sig heldige over at have fået denne mulighed for at finde deres biologiske familie. Det har ændret deres liv på en måde de ikke kunne have forestillet sig.

Susan siger:

Tusind tak fra mig, min bror Terry, og min far Bruce. Vi føler os meget heldige. Det har været fantastisk at finde ud af, at jeg har en bror. Også for Terry har dette fyldt et enormt tomrum i hans liv. Jeg er så glad for at fortælle, at han og vores far Bruce, allerede har dannet et tæt forhold.

Terry og Susan lærer hinanden at kende.

Terry og Susan lærer hinanden at kende.

Terry kunne ikke fatte, at han efter 51 år endelig havde mødt sin far og søster.

Det at jeg har fundet min søster og min far betyder meget for mig. 51 år uden en far, og så har jeg pludselig hele denne anden del af familien. Det har simpelthen ændret mit liv.

New Zealand Herald dækkede for nylig Susan og Terrys spændende historie. Tusinder har deltaget i DNA Quest, og i løbet af de næste par uger, ser vi frem til at dele flere genforeningshistorier med jer – takket være dette fantastiske initiativ.