Testfasen for DNA-matchning er slut

Testfasen for DNA-matchning er slut

I september udgav vi DNA-matchning i en betaudgave. Det er med glæde, at vi kan meddele, at betafasen er overstået.

Samtidig vil vi minde folk om, at MyHeritage giver folk, som har testet deres DNA hos andre tjenester, muligheden for at uploade DNA-data på MyHeritage uden betaling – og modtage gratis DNA-Matches. DNA-Matches har et enormt potentiale til at finde og forbinde dig med hidtil ukendte slægtninge, hvilket sker ved at lede efter mennesker, som deler de samme DNA-segmenter med dig, I har arvet fra en fælles forfader. Jo mere DNA I deler, jo tættere er forbindelsen.

2016_09_pr_dna_new_da1

Ved at lave matchningen hos MyHeritage drager du fordele af vores implementerede matchningssystem, der søger på tværs af udbyderne. Har du eksempelvis testet din DNA med 23andMe, kan du modtage matches med mennesker, der har brugt AncestryDNA – denne unikke matchningsmulighed findes ikke hos andre udbydere.

Du kan også uploade og matche DNA-data fra FamilyTreeDNA. MyHeritage understøtter de seneste DNA-chipudgaver, der bruges af de forskellige udbydere, og du kan i de fleste DNA-Matches se stamtræerne hos brugerne, hvormed du får større indsigt i dine potentielle forbindelser, hvilket ofte ikke er muligt hos andre tjenester, da de ikke har ligeså mange stamtræer i deres databaser som MyHeritage. Vi har en kæmpe international brugerflade, og det giver dig muligheden for at matche din DNA med en bred skare af brugere. Vi har allerede en del DNA-succeshistorier blandt MyHeritage-brugere, der demonstrerer det store genforeningspotentiale for flere og flere familier – alt sammen takket være denne teknologi.

Betaudgaven af DNA-matchning kom godt fra start, men den var ikke perfekt. Der var mange falske positiver i vores betaudgave, og den indledende præcision var ikke på et niveau, vi kunne være tilfredse med. Vi har også modtaget tilbagemeldinger fra fællesskabet omkring manglende funktioner og funktionalitet.

Vi har i kølvandet på vores første udgave arbejdet i døgndrift for at forbedre DNA-matchning, optimere præcisionen af matchningsalgoritmerne, reducere antallet af falske positiver og tilføje funktioner som hjælper brugerne med at få det meste ud af deres matches. Nu hvor DNA-matchning er ude af betafasen, er alle matches blevet revurderet. Dette betyder, at de tidligere matches, der nu betragtes som falske positiver, er blevet fjernet, og matches, der havde ændringer i deres parametre eller anviste slægtsforhold, viser at de er blevet opdateret. Matches blev ikke fjernet, hvis brugerne på begge sider af matchen, har været i kontakt med hinanden, men de viser i stedet deres informationer i mere præcise termer.

Vi har desuden øget hastigheden for behandling af matches. Under den første runde af behandlinger tog det næsten tre måneder, da vi samtidig var i gang med at opbygge infrastrukturen. Derefter lå behandlingstiden på omkring to uger. I dag kommer der nye matches hver uge, og matchprocessen vil i næste uge give resultater inden for få dage – og vi arbejder på at give dig resultaterne så tæt på realtid i fremtiden.

Du kan nu søge i dine DNA-matches ud fra personens navn eller land, hvilket er en ny funktion, vi har tilføjet, da brugerne har efterspurgt den.

Søg ud fra match-navn eller land (klik for at forstørre).

Søg ud fra match-navn eller land (klik for at forstørre).

 

Vi har også tilføjet paginering, så du nu kan klikke dig igennem sider med matchresultater i stedet for at scrolle i uendeligheder.

Paginering

Paginering

 

Vi udgiver snart muligheden for at skrive notater på dine matches, hvilket er blevet efterspurgt af brugerfællesskabet, sammen med visningen af forfædres efternavne for hver DNA-Match. Du vil kunne fremhæve de efternavne, du og din match har til fælles i jeres stamtræ.

Vores arbejde med DNA-matchning er langt fra færdigt. Præcisionen vil blive forbedret yderligere, og vi vil løbende forbedre og finjustere den. Vi arbejder desuden på at implementere en spændende funktionsoversigt – du kan se frem til nye forbedringer hver uge. DNA-matchning på MyHeritage bliver bedre og bedre for hver uge, der går, og du vil kunne finde flere matches i takt med flere mennesker uploader deres DNA-data hver dag.

Vi håber, du får glæde af DNA-matchning, og vi vil fortsat se frem til at høre dine ideer og kommentarer, så vi kan blive ved med at forbedre vores produkt – til gavn for dig.

Hold øje med vores blog for flere nyheder i den nære fremtid.