Introduktion af AI Record Finder™, verdens første AI-chatbaserede søgemaskine til historiske optegnelser

Introduktion af AI Record Finder™, verdens første AI-chatbaserede søgemaskine til historiske optegnelser

Vi er glade for at kunne annoncere udgivelsen af AI Record Finder™, en ny funktion der transformerer slægtsforskning ved hjælp af en chat søgemaskine baseret på kunstig intelligens (AI). AI Record Finder™ revolutionerer slægtsforskning på samme måde, som ChatGPT revolutionerede internetsøgning på: Det er en interaktiv chat, der hjælper dig med at lokalisere historiske optegnelser om en specifik forfader eller slægtning, ved hjælp af MyHeritages store database med næsten 20 milliarder optegnelser. Hvis du nogensinde er blevet overvældet over det store antal historiske optegnelser, som du har fået i dine søgeresultater, eller du måske er blevet skuffet over ikke at finde nogle optegnelser om den person, du ledte efter, kan AI Record Finder™ muligvis være lige det, du har ventet på!

Indtil nu har søgning efter historiske optegnelser på online platforme for slægtsforskning, som MyHeritage, været som at bruge en almindelig internet søgemaskine. Du indtastede navne eller andre oplysninger i de dedikerede felter i søgeformularen, og søgemaskinen returnerede så et stort antal søgeresultater. Herefter skulle du gå resultaterne igennem for at finde frem til den relevante information. AI Record Finder™ transformerer denne oplevelse ved at gøre dig i stand til at snakke med en AI-assistent for hurtigt at finde optegnelser om dine forfædre, slægtninge eller andre afdøde personer. Vi er begejstrede for, at AI Record Finder™ giver slægtsforskere på alle niveauer mulighed for at forske i deres familiehistorie på en mere effektiv vis end nogensinde før.

AI Record Finder™ er i øjeblikket tilgængelig i sin første udgave på MyHeritage-hjemmesiden, på din desktop eller via din mobile webbrowser, og den vil blive tilføjet til MyHeritage-mobilappen i den nærmeste fremtid.

Prøv AI Record Finder™ nu

Sådan fungerer det

AI Record Finder™ benytter automatiseret tredjeparts teknologi fra OpenAI, det samme firma, der udviklede ChatGPT. Chatten er som en samtale med en venlig assistent. AI Record Finder™ bruger de oplysninger, som du indtaster, og forstår hvilke yderligere detaljer er nødvendige for at indsnævre søgeresultaterne. Den guider dig ved at stille de relevante spørgsmål i henhold til konteksten og de oplysninger, som du har givet, for at finde de mest relevante optegnelser om den person, du leder efter. Når de er fundet, kan du gennemgå optegnelserne og gemme detaljerne på dit slægtstræ på MyHeritage.

Sådan kommer du i gang

Der er to måder at finde AI Record Finder™ på: fra vores søgemaskine til historiske optegnelser eller fra hovedmenuen på MyHeritages hjemmeside.

Hvis du er ny på MyHeritage

Hvis du ikke har en MyHeritage-konto endnu og gerne vil prøve AI Record Finder™, kan du besøge myheritage.dk/ai-record-finder.

Hvis du allerede har en MyHeritage-konto

Hvis du allerede er bruger på MyHeritage, skal du logge ind på din konto og vælge “AI Record Finder™” i menuen “Udforsk” i navigationslinjen.

MyHeritage-hovednavigationslinjen

Sådan tilgår du AI Record Finder™ fra MyHeritage-navigationslinjen (klik for at zoome)

På AI Record Finder™-siden kan du vælge en samtalestil: “Formel” eller “Afslappet”. “Formel” er standarden. Dit valg bestemmer den tone, som AI’en vil bruge, når den snakker med dig. “Afslappet” er venlig med en lille smule humor, mens “Formel” er mere seriøs.

Sådan vælger du en samtalestil for AI Record Finder™

Sådan vælger du en samtalestil for AI Record Finder™ (klik for at zoome)

AI Record Finder™ kan findes i MyHeritage-søgemaskinen for historiske optegnelser under en ny fane, der hedder “Chat”. Fanen kaldet “Søg” åbner den traditionelle formularbaserede søgning.

AI Record Finder™ viser en besked, der opfordrer dig til at tilføje detaljer om den person, du leder efter. Indtast så meget information som du kan i chat feltet. Du kan skrive hele sætninger og være så beskrivende, som du vil. Derefter skal du trykke på send-knappen for at indsende det, du har skrevet. Du kan også bare indtaste et navn, hvis du foretrækker det, men jo flere detaljer du giver, desto bedre vil resultaterne blive.

Sådan indtaster du detaljer for at starte søgningen

Sådan indtaster du detaljer for at starte søgningen (klik for at zoome)

Før du starter chatten, vil du blive spurgt om dit samtykke til at bruge AI Record Finder™.

Baseret på den information du giver, vil AI Record Finder™ begynde at søge igennem de næsten 20 milliarder historiske optegnelser på MyHeritage for at finde information om den person, du leder efter. Den vender tilbage med de bedst matchende optegnelser baseret på de oplysninger, som du indtastede i chatten. Brug de orange pile til at gennemgå resultaterne.

Brug den orange pil til at scrolle gennem søgeresultaterne

Brug den orange pil til at scrolle gennem søgeresultaterne (klik for at zoome)

Du kan finjustere resultaterne ved at tilføje flere detaljer i chatten. Det anbefales at tilføje detaljer. For eksempel kan du skrive ”han blev født i 1907 og havde en søster, der hed Margaret”, eller ”hun døde før 1950, og hendes far hed George”. Efter at du har tilføjet ekstra detaljer vil AI Record Finder™ fortsætte med at vise de mest relevante optegnelser baseret på den information, du har indtastet. Den fortsætter samtalen med dig og husker den information, som du allerede har indtastet tidligere i samtalen. Den guider dig ved at anbefale detaljer, som du kan tilføje for at finjustere søgningen, f.eks. navne på tætte familiemedlemmer eller personens fødselsår. Da det er en samtale, behøver du ikke bekymre dig om at give en forkert oplysning. Du kan blot fortælle AI’en, hvad den skal rette, og AI Record Finder™ vil så levere bedre resultater. Hvis du får resultater, der virker irrelevante, kan du guide AI’en ved at give den mere information om den person, du leder efter.

AI Record Finder™ guider dig frem til, hvordan du indsnævrer din søgning

AI Record Finder™ guider dig frem til, hvordan du indsnævrer din søgning (klik for at zoome)

For hver vist optegnelse kan du klikke på “Vis fuld optegnelse” for at se hele optegnelsen:

Den fulde optegnelse vil åbne i et pop-up-vindue som vist nedenfor:

En fuld optegnelse fra AI Record Finder

En fuld optegnelse (klik for at zoome)

Du kan klikke på “Gem optegnelse” på siden for den fulde optegnelse for at gemme enhver optegnelse til en person i dit slægtstræ.

Gem optegnelsen i dit stamtræ

Gem optegnelsen i dit stamtræ (klik for at zoome)

Sådan laver du en AI Biography™ med AI Record Finder™

Når du har fundet en optegnelse, der interesserer dig med AI Record Finder™, kan du bruge vores spændende nye AI Biographer™-funktion til at skabe en Wikipedia-lignende artikel om personens liv.

For at gøre dette, skal du klikke på “Opret AI Biography™” på siden for den fulde optegnelse. Du kan kun oprette AI Biographies™ for afdøde personer og kun for optegnelser, der indeholder nok information til at skabe en interessant livshistorie.

Oprettelse af en AI Biography™ fra AI Record Finder™

Oprettelse af en AI Biography™ fra AI Record Finder™ (klik for at zoome)

AI Biographer™ sammenligner information fra den optegnelse, du lige har fundet, med andre historiske optegnelser og slægtstræ profiler, som MyHeritage identificerer som værende et match til den samme person og tilføjer yderligere relevant information fra internettet. Resultatet er en detaljeret fortælling om en persons liv, der indeholder en bredere historisk kontekst om den periode, som de levede i, og anden interessant information såsom deres efternavns oprindelse. Du kan oprette en AI Biography™ via AI Record Finder™, og den er også tilgængelig som en enkeltstående funktion fra det venstre panel på dit stamtræ. Læs mere om AI Biographer™ i dette blogindlæg.

At generere en AI Biography™ kan tage et par minutter. Så snart den er klar, vil biografiens PDF-fil blive vist i chatten. Du kan se PDF filen i din browser og downloade og dele den med din familie og venner. Du vil også modtage en e-mail med biografien vedhæftet.

Genoptag en chat

Mens du bruger AI Record Finder™, kan du navigere til andre steder på MyHeritages hjemmeside og senere vende tilbage til AI Record Finder™ for at fortsætte den sidste samtale, du havde igang – lige hvor du stoppede (selv hvis du vender tilbage en anden dag).

På hvilket som helst tidspunkt under chatten kan du starte en ny søgning ved at klikke på ikonet med tre prikker øverst til højre og klikke på “Søg efter en anden person”.

Start en ny søgning til enhver tid

Start en ny søgning til enhver tid (klik for at zoome)

Vi arbejder på at tilføje en funktion, der vil gøre det muligt at se alle dine tidligere chat-samtaler, genoptage dem og eksportere dem i en separat fil til fremtidig reference.

Privatliv

Når du bruger AI Record Finder™, gemmes den information, som du indtaster i løbet af dine søgninger, herunder personlige oplysninger, af MyHeritage og OpenAI for at levere søgeresultaterne, og disse lagres for kontinuitet mellem sessionerne i højst seks måneder. Gamle chat-samtaler slettes automatisk efter seks måneder.

Det er forbudt at indsende følsomme personlige oplysninger på brugerfladen (f.eks. om race eller etnisk oprindelse, politiske holdninger eller religiøse overbevisninger).

Optegnelser, der kan findes gennem AI Record Finder™, er de samme optegnelser, der er tilgængelige i MyHeritage-søgemaskinen for historiske optegnelser. Optegnelser, der ikke er søgbare på grund af fortrolighed (f.eks. dem, der vedrører levende personer), er heller ikke søgbare gennem AI Record Finder™.

Tilgængelighed og sprog

AI Record Finder™ er i øjeblikket tilgængelig fra desktop- og mobil-web-browser. Funktionen vil også snart være tilgængelig på MyHeritage-mobil appen.

Ved lanceringen vil AI Record Finder™ være tilgængelig på engelsk. Mens det er muligt at chatte med AI Record Finder™ på flere forskellige sprog, vil den kun svare på engelsk. Svar på yderligere sprog vil blive tilføjet i fremtiden.

Pris

Hvis du har en MyHeritage Data- eller Komplet-plan, kan du nyde ubegrænset brug af AI Record Finder™. Andre brugere kan prøve AI Record Finder™ gratis med begrænset brug. Udover den gratis kvote kræves der et Data- eller Komplet-abonnement for at fortsætte med at bruge funktionen, og for at se og gemme optegnelser, som den finder.

Brugere med en Komplet-plan kan nyde ubegrænset brug af AI Biographer™. Andre brugere kan prøve AI Record Finder™ gratis med begrænset brug. Udover den gratis kvote kræves der et Komplet-abonnement for at fortsætte med at oprette flere AI Biographies™.

Du kan få mere at vide om vores abonnementer her.

Opsummering

AI skaber enorme muligheder for teknologiske fremskridt inden for praktisk talt alle felter, herunder også slægtsforskning. MyHeritage er en innovativ virksomhed, som konstant søger at bruge teknologi til at styrke slægtsforskningen og er den første store slægtsforskningsvirksomhed, der har gjort brug af kunstig intelligens til at skabe den AI-drevne AI Record Finder™ — verdens første søgemaskine for historiske optegnelser baseret på AI-chats. AI Record Finder™ transformerer oplevelsen ved at søge efter historiske optegnelser. Vi inviterer dig til at prøve AI Record Finder™ i dag og at have den med i overvejelserne, når du laver slægtsforskning. Den ekstra dimension som AI giver, kan hjælpe dig med at finde information, du ikke var i stand til at finde før. Vi vil blive meget glade for at høre jeres feedback, og I er meget velkomne til at sende os forslag via kommentarerne nedenfor. God fornøjelse!