Introduktion af AI Biographer™: Opret en Wikipedia-lignende biografi for enhver forfader ved brug af AI – beriget med historisk kontekst

Introduktion af AI Biographer™: Opret en Wikipedia-lignende biografi for enhver forfader ved brug af AI – beriget med historisk kontekst

Mange slægtsforskere vil gerne skrive detaljerede biografier om deres forfædre og slægtninge og tilføje disse biografier til deres stamtræ, men har svært ved at finde tiden til det. Hvis du kan relatere til dette problem, så har vi endelig en løsning til dig! Vi er glade for at kunne introducere AI Biographer™, en spændende ny funktion, der findes eksklusivt på MyHeritage. Med et enkelt klik vil den automatisk skabe en Wikipedia-lignende biografi artikel om en persons liv. Den bruger detaljer fra matchende historiske optegnelser og slægtstræ profiler og forvandler informationen til en smuk, velskreven artikel, der vil gøre dig stolt.

Udover den tid det tager at skrive en biografi manuelt, kan fakta i slægtstræet eller data fra historiske optegnelser nogle gange virke kedelige. Men når de kombineres med en bredere historisk kontekst, kan de ofte fortælle en dybere og mere farverig historie. AI Biographer™ skaber automatisk en interessant livshistorie for en forfader eller en slægtning ved hjælp af fakta fra slægtsforsknings kilder på MyHeritage og beriger den med information fra internettet, hvilket sparer dig tid og skaber et dokument, som du nemt kan dele med dine nærmeste. Dette er især brugbart til oprettelse af biografier om de milliarder af mennesker, der ikke var berømte og derfor ikke er på Wikipedia.

AI Biographer™ er tilgængelig på MyHeritage-hjemmesiden på desktop- og mobil-web browsere og funktionen vil blive tilføjet til MyHeritage-mobil-appen i fremtiden.

Sådan fungerer det

AI Biographer™ benytter anerkendte matching-teknologier fra MyHeritage til at udvælge historiske optegnelser og profiler fra slægtstræer, der vedrører en bestemt forfader eller slægtning sammen med automatiseret kunstig intelligens-teknologi (AI) drevet af OpenAI. En AI Biography™ kan skabes inde i dit slægtstræ på MyHeritage og også fra historiske optegnelser fundet via AI Record Finder™, vores spændende nye AI-chatbaserede søgemaskine. Informationen fra de relevante optegnelser forvandles herefter til en artikel, der beriges med billeder og scannede dokumenter og i nogle tilfælde yderligere information fra internettet. Den færdige biografi indeholder personens nærmeste familie, beskriver de største begivenheder i deres liv og inkluderer en rig historisk kontekst og oprindelse af deres efternavn. Hver biografi er en unik fortælling, der kan deles med familie og venner og gemmes til eftertiden.

Når den oprettes fra et slægtstræ, vil en AI Biography™ blive tilføjet til slægtstræet og tagget med personens navn. Når et slægtstræ eksporteres i GEDCOM-format, vil biografien blive refereret, hvilket sørger for, at den berigede biografiske information forbliver en vigtig del af slægtstræet. Vi vil snart tilføje muligheden for at opdatere biografier, når ny information bliver tilgængelig.

AI Biography™-eksempel

Den følgende AI Biography™ fortæller Gisa Horowitz’ livshistorie, farmor til slægtsforskning ekspert Daniel Horowitz fra MyHeritage.

Sådan bruger du AI Biographer™

At generere en AI Biography™ for enhver person i dit stamtræ er nemt. Log ind på MyHeritage-hjemmesiden og klik på “Slægtstræ” i navigationslinje for at åbne dit slægtstræ.

Sådan tilgår du stamtræet

Sådan tilgår du stamtræet (klik for at zoome)

AI Biographer™ er tilgængelig, når du bruger familievisning af stamtræet. Vi planlægger at tilføje AI Biographer™ til de andre slægtstræ visninger på MyHeritage i løbet af de næste uger. Klik på en forfaders eller slægtnings profil i stamtræet for at åbne panelet til venstre. I panelet skal du klikke på ”Opret AI Biography™” (markeret nedenfor med rødt), så simpelt er det!

Sådan tilgår du AI Biographer™

Sådan tilgår du AI Biographer™ (klik for at zoome)

Hvis “Opret”-knappen er deaktiveret i panelet til venstre, kan dette være af flere forskellige årsager. AI Biographer™-funktionen er kun tilgængelig for afdøde personer, og er derfor deaktiveret for alle levende personer i dit stamtræ. Hvis de tilgængelige oplysninger om denne person i øjeblikket er sparsomme, er der muligvis ikke nok indhold til at generere en AI Biography™. Hvis dette er tilfældet, kan man manuelt tilføje flere fakta til profilen for at øge mængden af tilgængelig information.

Efter du klikker på “Opret AI Biography™”, vil en pop-up-meddelelse blive vist på skærmen, og den vil spørge dig om, hvilken slags biografi du gerne vil oprette.

Valg af biografitypen

Valg af biografitypen (klik for at zoome)

Der er to biografier at vælge imellem: “Standard”, som kun inkluderer oplysninger fra din slægtstræ profil, eller ” Forbedret”, som inkluderer alt i Standard-biografien og er beriget med detaljer fra matchende historiske optegnelser og slægtstræer, samt yderligere information fra internettet. Vi anbefaler at vælge ”Forbedret” for at skabe en rigere og mere detaljeret biografi. Træf dit valg og klik på “Opret AI Biography™”.

At generere en AI Biography™ kan tage et par minutter. Vi sender den til dig via e-mail, som en vedhæftet PDF så snart den er klar. Når den er sendt, vil knappen ”Opret AI Biography™” i panelet blive ændret til “Vis AI Biography™ ” — klik på denne knap for at se biografien.

Vis AI Biography

Din AI Biography™ er klar — klik ”Vis”-knappen for at se den (klik for at zoome)

Du kan downloade PDF filen til din computer og dele den med dine nærmeste. AI Biographies™ gemmes automatisk som mediefiler på din MyHeritage-familieside (hvor de kan ses af medlemmer af din familieside) og tagges med personens navn. De gemmes også i et privat album i “Mine billeder”, der kun er tilgængelig for dig og medlemmerne af din familieside.

En AI Biography™ på tæt hold

Lad os tage et nærmere kig på sammensætningen af en AI Biography™. Den første del beskriver personens vigtigste livsbegivenheder og de nærmeste familiemedlemmer: forældre, søskende, ægtefælle og børn. Hvis et profilbillede af personen er i slægtstræet, vil det også blive vist i toppen af biografien. Hvis du oprettede en ”Forbedret” biografi, vil billederne og oplysningerne også komme fra andre kilder på MyHeritage, såsom matchende slægtstræer og historiske optegnelser.

AI Biography™: nøglelivsbegivenheder og nærmeste familiemedlemmer

AI Biography™: nøglelivsbegivenheder og nærmeste familiemedlemmer (klik for at zoome)

Dette følges af personens biografi skrevet i en fortællende form. Dette afsnit kaster lys over deres liv, herunder uddannelse, arbejde, militærtjeneste og væsentlige livsbegivenheder. Hvis slægtstræet indeholder taggede fotos af personen, kan nogle af dem også vises her (op til 6 fotos).

Biografi og billeder

Biografi og billeder (klik for at zoome)

Noget af det der gør AI Biographer™ til en så unik funktion er, at den udover at udvælge information fra slægtstræet og omdanne den til en sammenhængende fortælling, også tilføjer en bredere historisk kontekst. Denne tilføjelse hjælper med at give en større forståelse for den tid, som personen levede i.

AI Biographies™ er beriget med historisk kontekst

AI Biographies™ er beriget med historisk kontekst (klik for at zoome)

Biografier indeholder typisk oplysninger om oprindelsen af personens efternavn.

AI Biographies™ inkluderer efternavnets oprindelse

AI Biographies™ inkluderer efternavnets oprindelse (klik for at zoome)

En AI Biography™ kan oprettes ved hjælp af forskellige kilder, som ikke altid er enige om alle fakta. Eventuelle uoverensstemmelser er angivet under “Uoverensstemmelser” i biografien.

AI Biographies™ bemærker uoverensstemmelser mellem de forskellige kilder

AI Biographies™ bemærker uoverensstemmelser mellem de forskellige kilder (klik for at zoome)

Endelig indeholder hver AI Biography™ en liste over kildehenvisninger, der linker til fodnoter i teksten, så du kan se, hvor de genealogiske fakta kommer fra og se hver optegnelse og slægtstræ, der bidrog med oplysninger til biografien.

Kildehenvisninger for AI Biographer™

Kildehenvisninger for AI Biographer™ (klik for at zoome)

Som en del af MyHeritages målsætning om at levere ansvarlig AI, har hver AI Biography™ en bemærkning i slutningen, der angiver, at den er oprettet af MyHeritage ved hjælp af AI, og at den inkluderer både data fra MyHeritage og indhold genereret af OpenAI.

Oprettelse af AI Biographies™ fra AI Record Finder™

Du kan også oprette en AI Biography™, når du kigger på en historisk optegnelse fundet via AI Record Finder™ — MyHeritages spændende nye søgemaskine til historiske optegnelser baseret på AI-chat.

For flere detaljer om oprettelse af en AI Biography™ fra AI Record Finder™ kan du læse dette blogindlæg.

Availability and Languages

AI Biographer™ er øjeblikket tilgængelig fra desktop- og mobil-webbrowsere. Funktionen vil snart blive tilføjet for MyHeritage-mobil appen. Vi har også planer om at tilføje AI Biographer™ til slægtstræ profilerne.

Ved lanceringen vil AI Biographer™ være tilgængelig på engelsk. Hvis du bruger MyHeritage på et andet sprog end engelsk, vil du stadig kunne oprette AI Biographies™ på engelsk. Muligheden for at skabe en biografi på andre sprog vil blive tilføjet i den nærmeste fremtid.

Redigering af en AI Biography™

Hver AI Biography™ skabes automatisk, og du kan ikke redigere den manuelt på MyHeritage. Men eftersom hver biografi er en PDF-fil, kan du altid redigere den med et PDF-redigeringsprogram, hvis du ønsker at ændre noget.

For at forbedre en AI Biography™ kan du tilføje flere fakta om personen via stamtræet. Du kan for eksempel tilføje information om personens arbejde, uddannelse, immigration, fysiske udseende og så videre. Denne information vil blive automatisk taget i betragtning, når biografien genereres.

I den nærmeste fremtid planlægger vi at forbedre AI Biography™, så den også tager alle de oplysninger, du tilføjer som biografi notater i betragtning. Dette vil give dig en enkel måde at tilføje enhver information, du gerne vil inkludere i biografien, såsom personens hobbyer, unikke personlighedstræk, særlige livs anekdoter og så videre. Denne information vil blive inkluderet næste gang, du genererer en AI Biography™ for den person.

Pris

Hvis du har en MyHeritage Komplet-plan, har du næsten ubegrænset brug af AI Biographer™ (vi sætter i øjeblikket en grænse på 100 for at forhindre misbrug). Andre brugere kan prøve AI Biographer™ gratis med begrænset brug. Udover den gratis kvote kræves der et Komplet-abonnement for at oprette mange flere AI Biographies™.

Du kan finde ud af mere om vores abonnementer her.

Opsummering

Hos MyHeritage fortsætter vi med at udvide slægtsforskningen med spændende nye tiltag, og AI Biographer™ er endnu et eksempel på, hvordan vi forbedrer den måde, som folk kan bevare og dele deres forfædres historier på. AI Biographer™ løser et ægte behov for hurtigt at kunne generere en biografi af høj kvalitet, der kan deles, for enhver person i stamtræet. Vi håber, at du vil nyde den og bruge den ofte!